Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 1:07:14 πμ

Εκπαίδευση

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες «Ποδοσφαίρου» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) για τους μαθητές και τις μαθήτριες  των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.  
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από τις 17/2/2017 έως και τις 2/3/2017 σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας που διέθεσαν το Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς και το Δημοτικό Στάδιο Γουμένισσας, αντίστοιχα.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 20:14

Ενημερωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς

Συντάκτης:

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης Mαρία Παπαδοπούλου, σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή της  Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς (παραχώρηση της χρήσης του Συνεδριακού) διοργανώνουν  Ημερίδα με  τίτλο: «Νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής μοιραζόμαστε εμπειρίες συνεκπαίδευσης: εφαρμογές και προοπτική».

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 21:16

Επίσκεψη μαθητών στην ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ Α.Ε.

Συντάκτης:

H ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ Α.Ε. φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Κρηστώνης Κιλκίς, οι οποίοι στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της εταιρείας στη Νέα Σάντα.
Οι μαθητές συνοδεία των δασκάλων τους, ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γιαννούλη και είδαν από κοντά πως παράγονται τα ανατομικά ορθοπαιδικά προϊόντα, οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, τα πέλματα σιλικόνης, τα ανατομικά μαξιλάρια και στρώματα από memory foam και ενημερώθηκαν γενικότερα γύρω από την δομή και λειτουργία μιας επιχείρησης.
Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι με πολλές καινούριες εμπειρίες και απόλυτα ικανοποιημένοι από την φιλοξενία της Anatomic Help!

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 21:15

2ο Γυμνάσιο: Τα «Χελιδονίσματα» του Μάρτη

Συντάκτης:

Τα όμορφα έθιμα πρέπει να τηρούνται... Έτσι για μια ακόμα χρονιά (ξεπεράσαμε πια τη δεκαετία) το έθιμο τηρήθηκε στο Κιλκίς από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου.
Το έθιμο της «Χελιδόνας» με ρίζες στην αρχαιότητα είναι διαδεδομένο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου τα παιδιά περνάνε από τα σπίτια και τα καταστήματα κρατώντας ένα αρθρωτό ομοίωμα χελιδονιού, την «Χελιδόνα» και τραγουδούν ένα είδος καλάντων για τον ερχομό των χελιδονιών.
Το έθιμο του «Μάρτη» με ρίζες στα Ελευσίνια μυστήρια είναι διαδεδομένο κυρίως στην περιοχή των βαλκανίων όπου άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας φορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα βραχιόλι φτιαγμένο από άσπρη και κόκκινη κλωστή για να μην καούν από τον ήλιο και όταν το βγάλουν το κρεμούν σε ένα κλαδί τριανταφυλλιάς ως ένδειξη ότι τα μάγουλά τους κοκκίνησαν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, στα πλαίσια απόφασης της Γ.Σ. των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23-2-2017 και ώρα 13:00  στα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς  με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση  μόνιμων διορισμών καθηγητών για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών της χώρας μας καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 20:56

Στόχος η κοινωνική αλληλεπίδραση

Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας διαρκούς συνεργασίας μεταξύ του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς και του Γυμνασίου Βαπτιστή, έχει αναπτυχθεί μια σειρά κοινών δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της συνεκπαίδευσης των μαθητών/τριών των δύο σχολείων.
Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό των δύο σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε ο κοινός εορτασμός της Τσικνοπέμπτης, προκειμένου να αναπαραχθούν τα ήθη, τα έθιμα και η συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς στο Γυμνάσιο Βαπτιστή.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 13:41

Τίμησε το ν. Κιλκίς η μαθήτρια Ιωάννα Δημητριάδου

Συντάκτης:

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στους χώρους του Κολεγίου Δελασάλ ,  διεξήχθη η Γ΄ φάση (και τελική) του 4ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας   «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» για μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄  Τάξης, όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προκήρυξε το Δημοτικό Σχολείο  Δελασάλ.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 21:05

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Πολυκάστρου στα γραφεία μας

Συντάκτης:

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε και ξεναγήσαμε στις εγκαταστάσεις μας στο Μεταλλικό μαθητές και δασκάλους από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου.
Κοντά 35 μαθητές των δυο τμημάτων της Ε’ τάξης του σχολείου βρέθηκαν στα γραφεία και στις τυπογραφικές μας εγκαταστάσεις, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Χριστίνα Δεληγιαννίδου, Στυλιανή Μενεξιά και Αναστάσιο Συμεωνίδη.

Το Διδακτικό προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου,  ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αποστόλων, τον Σύνδεσμο Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κιλκίς και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Τοπική Διοίκηση Κιλκίς, για τη  δωρεά 915 ευρώ στο Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Μαυρονερίου.