Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 10:20:53 πμ

Εκπαίδευση

Δυο σχολικές μονάδες της πόλης του Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.
Ο κ. Ανδρέας Βεργίδης παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς και στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Στους Αγιασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:42

Ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας, αλλά κι η υποδοχή των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης. Φέτος ξεκινάμε ένα πρόγραμμα για την ομαλή ένταξη των παιδιών της Α΄ τάξης στο δημοτικό σχολείο. Πρόκειται για μια σύμπραξη Α’ και ΣΤ’ τάξης με τίτλο «Κάνε με βοηθό σου, μεγάλο αδερφό σου».

Ο προεδρος του  συλλογου πολυτεκνων γονεων Ν.Κιλκις  ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και το Δ.Σ. του συλλογου συγχαίρουν μέσα από την καρδιά τους, τις νέες και τους νέους  που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τους εύχονται κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους να διευρύνουν  τις γνώσεις και τους ορίζοντες τους.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης εγκαινίασε την Παρασκευή  τη λειτουργία του νεόδμητου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας.

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 20:01

Ξεκίνημα στα σχολεία με αγιασμό

Συντάκτης:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τέλεσε το πρωί της Παρασκευής σε πέντε σχολεία της πόλης του Κιλκίς την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να λάβουν την ευλογία του Θεού για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 20:25

Σκοποί και φιλοσοφία της εκπαίδευσης

Συντάκτης:

Γράφει η Καρολίδου Σωτηρία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, M.Sc., M.A. Φιλόλογος - Θεολόγος

Το πρωινό «κουδούνι» χτυπά  την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζοντας τη νέα σχολική χρονιά. Στο ν. Κιλκίς θα ανοίξουν 43 Δημοτικά Σχολεία και 51 νηπιαγωγεία για να υποδεχθούν τους μαθητές. Φέτος ο συνολικός αριθμός των εγγραφέντων στα σχολεία του νομού ανέρχεται σε 5.627 που κατανέμονται σε 1288 μαθητές των νηπιαγωγείων και 4.339 μαθητές  των δημοτικών σχολείων.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά και να δώσω την πατρική μου ευλογία και τις ευχές μου σε όλα εκείνα τα νέα παιδιά της Μητροπόλεώς μας, του Κιλκίς, ως και της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, της Νέας Μεσήμβριας και των γειτονικών ενοριών, που μετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και με τον τίμιο αγώνα και τον κόπο τους, εισήχθησαν επιτυχώς στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:08

Eπιμορφωτική ημερίδα στην Πρωτοβάθμια

Συντάκτης:

O Σχολικός σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κιλκίς, Πάρης Παπαδόπουλος, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 8:30-13:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Είναι γνωστό το άναρχο καθεστώς που επικρατεί στον τομέα των δημόσιων κτηρίων, όπου η πολεοδομική νομιμότητα αποτελεί σπάνιο είδος. Επί σειρά ετών τούτ΄αυτό επικράτησε και στον χώρο της αυτοδιοίκησης   με τα δημοτικά κτήρια να ανεγείρονται αυθαίρετα και να επιχειρείται εκ των υστέρων η νομιμοποίησή τους.