Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:25:20 μμ

Εκπαίδευση

Την Πέμπτη 18 Απριλίου  στην Πλατεία Ελευθερίας στο Πολύκαστρο,  η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  πραγματοποίησε την εκπαιδευτική δράση «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ».   

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς λαμβάνοντας ενημέρωση από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος  Interreg NEXT MED, ενημερώνει το νεανικό κοινό (ηλικίας 18-30 ετών) που ασχολείται ή ενδιαφέρεται σχετικά με τη δημοσιογραφία για το πρόγραμμα  #Youth4Regions.

Στις 11/4/2024  ξεκίνησαν οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας για τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την κοινωνική λειτουργό και εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας του Κέντρου κ. Τριανταφυλλίδου Γεωργία με πιστοποίηση από την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιππασίας.

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA το όνομα της μαθήτριας από τον νομό Κιλκίς που προκρίθηκε στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 12:49

Γνωρίζουμε τα επαγγέλματα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Η καινούρια θεματική αυτήν την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis σχετιζόταν με τα επαγγέλματα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με το επάγγελμα του σκηνοθέτη. Μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και θελήσαμε να ψάξουμε και να μάθουμε πληροφορίες γι' αυτό γιατί είναι ένα επάγγελμα που δεν το συναντάμε συχνά· τι είναι ο σκηνοθέτης, ποια είναι τα καθήκοντά του, τι μέσα χρησιμοποιεί;

Στους αγώνες Επιχειρηματολογίας που διοργανώθηκαν από τις ΔΔΕ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς με τη συμμετοχή  Γενικών  Λυκείων των Διευθύνσεων συμμετείχε ο όμιλος Ρητορικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς με την υπεύθυνη καθηγήτρια φιλόλογο κυρία Παρθένα Κυριακίδου. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο φάσεις, στις 3 και 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών αρχικά σε επίπεδο Νομού Κιλκίς και ακολούθως μεταξύ των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς.

   Παιδιά και εκπαιδευτικοί απλώνουν την «Μπουγάδα της ΕΥΤΥΧΙΑΣ» στην αυλή του σχολείου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς συμμετείχε από 28/01/2024 έως 03/02/2024 στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας με θέμα την καινοτομία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων (Κωδικός Έργου: 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264).

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 23:08

Let’s do it Greece - Let’s do it 5o!

Συντάκτης:

Για άλλη μια χρονιά, το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς ενώνει τις δυνάμεις του με εθελοντές απανταχού της Ελλάδας και συμμετέχει στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία Καθαρισμού Let’s do it Greece.

Τη Δευτέρα 8/4/2024 ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Γουμένισσας για να πραγματοποιήσουν μαζί με τους μαθητές του σχολείου δενδροφύτευση στο προαύλιο χώρο του σχολείου.