Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:49:20 πμ

Εκπαίδευση

Αγαπητά μου παιδιά,
Χριστός Ανέστη!
Ετοιμάζεστε σε λίγες ημέρες να δώσετε τις εξετάσεις σας για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία.

Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη ανακοινώνουμε μια πολύτιμη δωρεά για τη σχολική μας βιβλιοθήκη. Η κα. Λοκοβίτου Ελένη, μητέρα της μαθήτριάς μας Ελένης στην Ε΄, δώρισε έναν σεβαστό αριθμό βιβλίων, εμπλουτίζοντας σημαντικά τη συλλογή μας.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024  ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Ενδοσχολικό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ping Pong) που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μαθητικού Ομίλου του αναβαθμισμένου προγράμματος των Τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Το Γυμνάσιο του Νέου Γυναικοκάστρου συμμετείχε σε δύο μαθητικά συνέδρια το ένα πανελλήνιο και το άλλο με σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα η θετική εμπειρία που αποκομίσαν έθεσε τις βάσεις για να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο διεθνές θεματικό δίκτυο "Τα παιδιά Πρεσβευτές του τόπου τους" που θα υλοποιηθεί κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ (EPAS), σας προσκαλεί σε συμμετοχή σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για την ΕΕ που σχεδίασαν οι μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, από την Πέμπτη 16 έως και την Δευτέρα 20 -5-24 στο χώρο του σχολείου μας. Θα μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για την ΕΕ και θα διασκεδάσουμε!

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, Ιωαννίδου Φεβρωνία, έλαβε μέρος στο «2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς: Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη», με τη διττή της ιδιότητα, ως δασκάλα και ως φιλόλογος!

Στο Κιλκίς του προσφυγικού Ελληνισμού, στο Κιλκίς της Παιονίας, του Σκρα και της Σάντας, στο Κιλκίς του Αξιού, της Γουμένισσας και της Δοϊράνης, στο Κιλκίς της φιλοξενίας και των φυσικών ομορφιών που περιμένουν υπομονετικά να τις ανακαλύψουμε, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,  

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε έναν κόσμο που αλλάζει είναι, αναμφίβολα, πολύτιμος. Μέσα στην οικογένεια διαπλάθεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των παιδιών. Και εσείς επιτελείτε ένα σπουδαίο λειτούργημα. Είστε συνοδοιπόροι και καθοδηγητές, “πλάθετε” τους πολίτες του μέλλοντος.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Σ.Σ. Μουριών ευχαριστεί θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι δώρισαν τα χρήματα από τον σχολικό χορό τους στο σχολείο, προς αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία της κλήρωσης, για την  εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή στο YouTube ΥΠΑΙΘΑ ΕΔΩ .