Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:53:07 πμ

Εκπαίδευση

Την Τρίτη 9 Απριλίου το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη - δράση στο εργοστάσιο – Μουσείο παγωτού ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες. 

Σύσσωμο το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, ο Διευθυντής του, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και όλοι οι μαθητές του, συγχαίρουν την πρωταθλήτρια Ελλάδος στην δισκοβολία (δίσκος 1 κιλού), με νέα ατομική επίδοση 44,29 και μαθήτριά του της Β΄τάξης Βασιλική Σαμολαδά του Ιωάννη και της Τατιάνας.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρόσβεσης και απεγκλωβισμού μαθήτριας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας.

Πρώτη φορά για σχολείο της πόλης του Κιλκίς έχουμε διάκριση μαθητή και πρόκρισή του στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού Bιολογίας, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2005. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας ( International Biology Olympiad – IBO), και έχει ως σκοπό την επιλογή και ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται για τη Bιολογία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπαιδευτικούς τους, που βρίσκονται στην πόλη στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Η πολυαναμενόμενη βραδιά κινηματογράφου είναι εδώ! Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μαγική εμπειρία στον κόσμο της μυθοπλασίας με τις κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων που αγαπήσατε. Η βραδιά μας θα περιλαμβάνει προβολές από έργα της λογοτεχνίας, επαναφέροντας τις αγαπημένες ιστορίες στη μεγάλη οθόνη με τρόπο που θα σας συναρπάσει.

«Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 16/4, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και Παιονίας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, απαιτώντας να σταματήσουν οι απειλές και οι εκφοβισμοί από την κυβέρνηση και το υπουργείο απέναντι στους απεργούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εναντιώνονται στην υποβάθμιση και την κατηγοριοποίηση του σχολείου που προωθείται μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης.

Η Δήμητρα και η Στεφανία, οι μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Πέτρου Κιλκίς, τα πήγαν περίφημα και κατέκτησαν την τρίτη θέση σε έναν όμορφο πανελλήνιο διαγωνισμό.

Την Πέμπτη 4/4/2024 οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Διαβατών με σκοπό την παρουσίαση παραολυμπιακού αθλήματος Boccia στους μαθητές της Στ΄ τάξης. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των ωφελούμενων είχαν  την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με ένα διαφορετικό παιχνίδι .

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο Πολύκαστρο το βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο “Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί”, διάρκειας 20 ωρών. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 11 γονείς.