Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:28:23 μμ

Εκπαίδευση

Με ομόφωνη απόφαση του, που σφραγίζει τη στάση του στην κανονικότητα της εκπαιδευτικής ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αντιτίθεται σφόδρα στην απόφαση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τον ορισμό του Ενιαίου Λυκείου Χέρσου ως σχολείου εγγραφής των αποφοίτων μαθητών του Γυμνασίου Βαπτιστή  κατά το σχολικό έτος 2024 – 2025 και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Κιλκίς, με θέμα: “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”, το οποίο και φέρει τη σφραγίδα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα.

Στις 24 -28 Απριλίου 2024, ο Ομιλος Podcasters «Teen Παλεύω» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ελένη Σιδηροπούλου (ΠΕ80), συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που φέτος διεξήχθη στη Λευκωσία και συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το Φεστιβάλ αποτελεί την ετήσια γιορτή γνωριμίας μαθητικών ραδιοφωνικών ομάδων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’το να ακουστεί 2024» με φετινό θέμα «Η Δύναμη της Φιλίας- The Power of Friendship”.

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου υποδέχθηκε μαθητική αποστολή ERASMUS από Ισπανικό Δημοτικό Σχολείο. Η αποστολή αποτελείται από 2 εκπαιδευτικούς και 4 μαθήτριες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου:

Η απόκτηση γνώσεων ζωτικής σημασίας για τους εκπαιδευόμενους και έμμεσα την κοινωνία, ήταν το αποτέλεσμα του σεμιναρίου «Βασική υποστήριξη ζωής & χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή» που υλοποίησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς στις 9 Μαΐου 2024, στο παράρτημά του στο Πολύκαστρο.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Στις 21 με 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 4ήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 3ου Ημερήσιου Γυμνασίου Κιλκίς οργανώθηκε με στόχο να προσφέρει στους μαθητές ευκαιρίες εμβάθυνσης στη γνώση και επέκτασης του πνευματικού τους πεδίου.

Φωτιά στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς με ένα τραυματία ο οποίος λιποθύμησε αφού εισέπνευσε αέρια και καπνό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από την Πυροσβεστική στο Νοσοκομείο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Ολυμπιακής Εβδομάδας, αποτελεί μια καινοτομία αφού συνδέει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη και βοηθά ουσιαστικά στην εισαγωγή νέων ιδεών και πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση των Αξιών του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση.