Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 9:28:39 πμ

Ελλάδα

Τις προτάσεις της για τη στήριξη της απασχόλησης και την επιδότηση της εργασίας, ανέλυσε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αυτό που προέχει τόνισε η κ.

Στα ελληνοτουρκικά και στις κινήσεις όλων των παικτών στην γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

 Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των 51 συλληφθέντων για την επεισοδιακή πορεία, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη. Το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα 38 εκ των κατηγορουμένων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις απολογίες των υπολοίπων 13.

Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επικαιροποίηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ανακήρυξη του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, σύμφωνα με τις επιταγές του ΣτΕ, ζητά με ανακοίνωσή του, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου.

Ένας μεγάλος αριθμός ψηφιακών εφαρμογών έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα ιατρών και ασθενών, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη και οι μεγάλες βάσεις δεδομένων επέτρεψαν τη δημιουργία «ευφυών» αλγορίθμων που μπορούν να προβλέψουν τον επιπολασμό παθήσεων στον γενικό πληθυσμό, να βοηθήσουν στη διάγνωση παθήσεων και να προτείνουν την πιο κατάλληλη θεραπεία.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 07:00

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:

Υγεία, παιδεία, εργασιακά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum αύριο Σάββατο, όπως πληροφορείται το Politic.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 07:15

Τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα για τον κορονοϊό

Συντάκτης:

Του Σταύρου Οραήλογλου

Στην κυβέρνηση τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα για τον κορονοϊό. Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου φρονούν πως είναι καλύτερο να ληφθούν άμεσα ηπιότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο όπου χρειαστεί, παρά σκληρότερα μέτρα αργότερα για το σύνολο της χώρας.

“Η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής που έπαιξε την υγεία του λαού στο τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ειδικά στον τουρισμό και τις μεταφορές, τα οποία απαιτούσαν “εκπτώσεις” στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας”, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε περιορισμένο, λόγω κορονοϊού, ακροατήριο πενήντα ατόμων στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς διασώστης του ΕΚΑΒ κατήγγειλε την κλοπή των προσωπικών του αντικειμένων την ώρα που έσπευσε στο δυτικό τμήμα του Αγάλματος του Βενιζέλου για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τοξικομανή που έχασε τις αισθήσεις της.

Τα στρατηγεία του Γ’ Σώματος Στρατού και του ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps Greece (NRDC-GR) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο υφυπουργός  ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και τους στόχους τους.