Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 12:20:09 πμ

Ελλάδα

“Η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής που έπαιξε την υγεία του λαού στο τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ειδικά στον τουρισμό και τις μεταφορές, τα οποία απαιτούσαν “εκπτώσεις” στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας”, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε περιορισμένο, λόγω κορονοϊού, ακροατήριο πενήντα ατόμων στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς διασώστης του ΕΚΑΒ κατήγγειλε την κλοπή των προσωπικών του αντικειμένων την ώρα που έσπευσε στο δυτικό τμήμα του Αγάλματος του Βενιζέλου για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τοξικομανή που έχασε τις αισθήσεις της.

Τα στρατηγεία του Γ’ Σώματος Στρατού και του ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps Greece (NRDC-GR) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο υφυπουργός  ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και τους στόχους τους.

Την εκτίμηση ότι «το νέο ΕΣΠΑ με την εθνική συμμετοχή θα φτάσει στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα 21 δισεκατομμύρια την τρέχουσα προγραμματική περίοδο» εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, επικαλούμενος το τεχνικό δελτίο που έδωσε η Κομισιόν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 19:26

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατάληψη Rosa Nera

Συντάκτης: Eidisis.gr

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά της Κρήτης.

Στον χώρο λειτούργησε και μικροφωνικη εγκατάσταση μέσω της οποίας εκφωνήθηκαν κείμενα συμπαράστασης στους 48 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στην παραλία της πόλης.

Στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ενόψει των νέων προτάσεων που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, θα αναφερθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Ι.

Δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης παρέχει στους δημότες του ο δήμος Ωραιοκάστρου. Οι υπηρεσίες παρέχονται από την ψυχολόγο Ελένη Συμιακάκη, έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη.

«Η εποχή που διανύουμε παρουσιάζει δυσκολίες.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, άσκησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Η κ.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, έδωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Με αφορμή και τον νέο πτωχευτικό κώδικα ο κ. Αλβανός απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα για τα κόκκινα δάνεια αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 14:22

Χατζηϊωαννίδου για ΚΔΑΠ: Ανοργανωσιά της κυβέρνησης

Συντάκτης: Eidisis.gr

Για «ανοργανωσιά» της κυβέρνησης στο θέμα με τα ιδιωτικά και δημόσια ΚΔΑΠ έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Ευαγγελία Χατζηϊωαννίδου, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».