Quantcast
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, 3:28:06 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Ολοταχώς για το συνεργείο οι νέοι συρμοί του μετρό

Συντάκτης:
Συνεχείς βλάβες παρουσιάζουν οι ολοκαίνουργιοι συρμοί τρίτης γενιάς, αξίας 155 εκατ. ευρώ, που πρόσφατα εντάχθηκαν στο δίκτυο των μητροπολιτικών σιδηροδρόμων των Αθηνών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο καθημερινό πρόγραμμα των δρομολογίων.
Η μεταβλητή του χρόνου είναι συνήθως μια αστάθμητη μεταβλητή. Η συγκυρία της απεργίας πείνας που έχει κηρύξει ο Νίκος Ρωμανός από τις 10 Νοεμβρίου, με την επέτειο της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ημέρα δολοφονίας του στενού του φίλου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, μοιάζει μοιραία και σπέρνει φόβο.
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Υποβαθμίζονται οι θύλακοι αριστείας

Συντάκτης:
«Η αριστεία φέρνει χρήμα και αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή μας» λέει στο «Βήμα» ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος όταν ερωτήθηκε ποια είναι η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Ενα βήμα από το λουκέτο τα πανεπιστήμια

Συντάκτης:
«Πρόκειται για συνειδητή απόφαση υποβάθμισης των κρατικών πανεπιστημίων σε περίοδο μάλιστα κρίσης; Γιατί με τις μεθόδους που ακολουθούνται Πανεπιστήμιο σύντομα δεν θα υπάρχει» προβληματίζονται πρυτάνεις μεγάλων ΑΕΙ που μιλούν στο «Βήμα». Το πρόβλημα των υπεράριθμων μετεγγραφών στα κεντρικά ιδρύματα.
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Ποιοι και πώς παζαρεύουν με την τρόικα

Συντάκτης:
«Εμείς προσπαθούμε να αναστήσουμε το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και εσείς με αυτά που μας ζητάτε βοηθάτε τους εχθρούς των μεταρρυθμίσεων». Αυτή τη φράση συνήθως χρησιμοποιούν οι Στ. Παπασταύρου και Χρ.
Χαλαρότερη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προσαρμογής είναι απίθανο ότι θα ωφελήσει την Ελλάδα, σημειώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η Σούζαν Σάντλερ. Η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ και σήμερα αναλύτρια στο Center for International Governance Innovation.
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Σκέψεις επίσπευσης της προεδρικής εκλογής

Συντάκτης:
Στις αρχές Ιανουαρίου, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση υπουργοί και βουλευτές.
Ημέρες Νοεμβρίου 2012 θυμίζει η τροπή την οποία έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ηταν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα διαπραγματευόταν στην ουσία την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Μόνος και οργισμένος στο Μαξίμου

Συντάκτης:
Tην περασμένη Τετάρτη λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε να παραμείνει για αρκετή ώρα μόνος στο γραφείο του. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη και ήθελε να ηρεμήσει και να καθαρίσει το μυαλό του.
Η δυσκολία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ είναι ευθέως ανάλογη της σημασίας που έχουν για τη χώρα η συμφωνία για την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος και η δίδυμη συμφωνία για το νέο θεσμικό πλαίσιο.