Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 7:10:35 πμ

Ελλάδα

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ. ΑΡ έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση μεταξύ των αντιπροσωπειών γίνεται στο πλα΄΄σιο της Προοδευττικής Διακυβέρνησης.

Οπως έγινε γνωστό, από πλευρά ΔΗΜ.
Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, θα βρίσκεται την Τετάρτη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητήσει θέματα εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται διεθνώς, αλλά και στην ΕΕ, ειδικότερα.

Προ των ευθυνών της έθεσε την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο Πρωθυπουργός στην πιο κρίσιμη στιγμή των δυόμιση χρόνων της πρωθυπουργίας του ανέβασε τους τόνους, έθεσε όριο στις απαιτήσεις των πιστωτών και τους…«πέταξε την μπάλα», ζητώντας τους να μην αντιμετωπίσουν την Ελλάδα όπως το 2012 και το 2014.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον 33ο τακτικό ανακριτή ο «πιστολέρο» του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο.

«Διαχρονικά, η συνολική πρόοδος των ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων είναι συστηματική και αξιόλογη και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται».

Αυτό απάντησε το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), σχολιάζοντας τα χρηματικά πρόστιμα που επέβαλε την Τρίτη στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κρίνοντας ότι η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του από το 2005 με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των υποχρεώσεων με βάση την κοινοτική οδηγία «περί των στερεών αποβλήτων».
Οι Αλβανοί που αιματοκύλισαν πρόσφατα το Μικρολίμανο και πρωτύτερα άλλα νυκτερινά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι έχουν σχέση με την απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε βάρος γνωστού 50χρονου δικηγόρου πριν από έναν μήνα στην Πεντέλη, για την οποία ήδη έχουν συλληφθεί και προφυλακισθεί τρεις Γεωργιανοί.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό οργανώνουν αυτή την ώρα στο Μοναστηράκι περισσότερα από 600 άτομα. Μία άλλη ομάδα διαδηλωτών βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά, στο ύψος του Δημαρχείου.

Για την ώρα παραμένει άγνωστη η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι συγκεντρωμένοι.
«Η θάλασσα μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη, μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργεί τις ευκαιρίες που αποζητά η χώρα μας. Όποτε την εμπιστευτήκαμε, μας έδωσε θέσεις εργασίας, πλούτο αλλά και κύρος».
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 4,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.
Τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλ.