Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 1:57:01 πμ

Ελλάδα

Το κόμμα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αναφέρουν σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα οι Financial Times.
Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 15:50

Χανιά: Ζημιές στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

Συντάκτης:
Στην αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και οδικό δίκτυο που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στα Χανιά επικεντρώνεται την Παρασκευή ο κρατικός μηχανισμός, με τα προβλήματα να έχουν αντιμετωπιστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και το Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με θέμα την εκλογική τακτική του κόμματος, στην αίθουσα «Cine Κεραμεικός», Κεραμεικού 58, Αθήνα.

«Δεν τα λέω εγώ. Είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα προηγούμενα έτη, αλλά στην πρόσφατη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, o Γιάννης Τόλιος, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στον απόηχο της πολύκροτης τοποθέτησής του περί ενδεχόμενης διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους.
Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 13:50

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Συντάκτης:
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Ζάκυνθο.

Το επίκεντρο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.
Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 13:50

Εκτός εκλογικών καταλόγων 100.000 18άρηδες

Συντάκτης:

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει τι ισχύει για τους ετεροδημότες, τους κατοίκους εξωτερικού και τους ενστόλους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου το όνομα και το καταστατικό του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο.

Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά στην κίνηση αυτή παρά τις εκκλήσεις ιστορικών αλλά και νεότερων στελεχών να μην διασπάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη και τη χώρα.
Σοβαρά στραβοπατήματα με το «καλημέρα» παρουσιάζονται στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κάλπες, αφού με το επίσημο κλείσιμο της Βουλής το κόμμα βρίσκεται αντιμέτωπο με τις ανοιχτές πληγές του: την πολυφωνία σε κρίσιμα θέματα πολιτικής διαχείρισης και την αδυναμία του να ομονοήσει ως προς τους συμμάχους του στο προεκλογικό και το μετεκλογικό τοπίο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετράμε 25 ημέρες από τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.

Σε αυτό παρουσιάζεται αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ γίνεται αναφορά στο περίφημο email Χαρδούβελη.

Με τις λέξεις «ευθύνη» και «αλήθεια» να έχουν κεντρική θέση στην προεκλογική της καμπάνια, αναμένεται να κινηθεί η Νέα Δημοκρατίας έως τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την πιο κρίσιμη και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.