Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 7:47:33 μμ

Ελλάδα

Σοβαρό τεστ για όλους όσους έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της, αλλά και για την ίδια τη Λευκωσία αποτελεί η σοβαρή τουρκική πρόκληση με τη δέσμευση περιοχών μέσω NAVTEX ακόμη και στο νότιο τμήμα της Κύπρου.

Οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό ζήτησαν άδεια να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τη Λευκωσία στο θέμα της πρόσφατης πρόκλησης της Τουρκίας να δεσμεύσει περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες υδρογονανθράκων, αποφεύγοντας όμως κατά την πάγια τακτική της «να τραβήξει πολύ το αυτί» της Άγκυρας.

Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους τάσσεται ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο που παράγει το Γραφείο, τονίζοντας ότι διαθέτει «αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης, καθαρά επιστημονική, οικονομική, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει».

«Aυτό που έγινε στην ΑΟΖ, συνιστά παραβίαση και συνεπώς πρέπει να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία» ανέφερε ο αμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης έπειτα από συνάντηση με έλληνες βουλευτές, την Τετάρτη. Η ελληνική πλευρά -τα προεδρεία και μέλη των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου- εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Άνοιξε την Τετάρτη και από αύριο Πέμπτη θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για μετεγγραφές, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής μετεγγραφής, όλοι οι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο «http://solon.it.minedu.gov.gr» που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 18:50

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Συντάκτης:
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας. Κατά την διάρκεια επιχείρησης στην Αττική συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 37, 39 και 43 ετών, ενώ αναζητείται η συνεργός τους, μία 35χρονη υπήκοος Βουλγαρίας.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 18:50

Η Αν. Διαμαντοπούλου για την ψήφο εμπιστοσύνης

Συντάκτης:

Ο Κυβερνητικός Συνασπισμός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Άσκησε ένα συνταγματικό του δικαίωμα, με το πρόσχημα μίας - αίσθησης - σταθερότητας στο εσωτερικό που θα αντανακλάται και στο εξωτερικό.
Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι του κεντρικού Δήμου, και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση.

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στην ΚΟ του Κινήματος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα όσα έχει προσφέρει το ΠαΣοΚ στην Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια.