Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:20:37 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 10:50

«Τον σκότωσαν οι κοριοί στην καμπίνα»

Συντάκτης:
«Εναν 54χρονο συνάδελφό μας, πατέρα τριών παιδιών, εργαζόμενο σε εταιρεία μεταφορών στον Ασπρόπυργο, τον σκότωσαν οι... κοριοί που είχαν τα στρώματα του καραβιού και του είχαν προκαλέσει τεράστια μόλυνση. Ετσι είχε μοναδική λύση να κοιμηθεί στην καμπίνα του φορτηγού του στο δεύτερο γκαράζ όπου ξέσπ.
Οι πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τα κινδυνολογικά σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το ενδεχόμενο παράτασης της πολιτικής αβεβαιότητας εξαιτίας ενός εκλογικού αποτελέσματος που δεν θα επιτρέπει τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης ή της ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί, σε μεγάλο βαθμό, να αποτελεί «μαύρο κουτί» για τους εταίρους, τροφοδοτεί αυτές τις σκέψεις.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Αλλάζοντας χρόνο με τη Μυρσίνα και τους Δώδεκα Μήνες

Συντάκτης:
«Οσες οι σπίθες (του τζακιού), τόση η ευτυχία του σπιτιού / Οσες οι σπίθες, τόσα τα χρήματα στις τσέπες του νοικοκύρη / Οσες οι σπίθες, τόσα τα πρόβατα στη στάνη, τόσα τα αρνιά και τα γουρούνια, τόσες οι χήνες και τα κοτόπουλα / Μα πρώτα απ' όλα, υγεία κι ευτυχία».
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Χίλια κτίρια - «κοσμήματα» στο Κολωνάκι

Συντάκτης:
«Ο ήχος από τις γερμανικές μπότες στην άσφαλτο ήταν τρομακτικός. Είχα κολλήσει το πρόσωπό μου στο τζάμι και τους παρατηρούσα παρατεταγμένους να κατεβαίνουν την οδό Ηρακλείτου και λίγο μετά να στρίβουν στη Σόλωνος και να χάνονται.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Θρίλερ με το κλεμμένο «αρχείο του Ακη»

Συντάκτης:
Ενας 43χρονος που έχει κατηγορηθεί για αιματηρές ληστείες τραπεζών εμφανίζεται ως στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και κατηγορείται - σε δικογραφία που αποκαλύπτει «Το Βήμα» - ως ο άνθρωπος που έκλεψε τμήμα του απόρρητου αρχείου του με στοιχεία για «μίζες» και άλλες.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Φ. Κουβέλης: Ψάχνει σωσίβιο μετά το ναυάγιο

Συντάκτης:
Την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές προκρίνει η ΔΗΜΑΡ έπειτα από το ναυάγιο των συζητήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες και σήμερα συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή και το διαρκές συνέδριο του κόμματος προκειμένου να καθορίσουν την εκλογική τακτική έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, με μόνη προοπτική στον ορί.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Διμέτωπος κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το Ποτάμι

Συντάκτης:
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ετοιμαστεί για σκληρό διμέτωπο απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας κι εκείνος την τρίτη θέση. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι επί δύο χρόνια παρέδωσε τη χώρα στα χέρια του ακροδεξιού Μπαλτάκου και ότι προτεραιότητά της ήταν οι διευκολύνσεις προς ημετέρους, τα ρουσφέτια και η .
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

«Μνημόνιο» εσωκομματικής ηρεμίας θέλει ο κ. Τσίπρας

Συντάκτης:
Ενα εσωτερικό «μνημόνιο συνεργασίας» με όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες και τάσεις επιδιώκει να διασφαλίσει ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαρκούς συνεδρίου του Σαββατοκύριακου και εν όψει της καθοριστικής εκλογικής μάχης που καλείται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Στο Βερολίνο ξυπνούν πάλι φαντάσματα...

Συντάκτης:
Ο Νόρμπερτ Σπίνρατ είναι πολιτικός ρεαλιστής. Και το ίδιο πιστεύει προφανώς και για τους ευρωπαίους συναδέλφους του - ακόμη και για τον Αλέξη Τσίπρα. «Και ο Τσίπρας θέλει το καλό της χώρας του» λέει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών σε ευρωπαϊκά θέματα.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Γιατί ο Ντράγκι κρατά τα κλειδιά της Ελλάδας

Συντάκτης:
Η επισήμανση του Γκίκα Χαρδούβελη την προηγούμενη Κυριακή, από τις σελίδες του «Βήματος», ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) «κρατάει τα κλειδιά» των εξελίξεων στην Ελλάδα ήταν μία από τις πιο ειλικρινείς δηλώσεις των τελευταίων μηνών από στέλεχος της κυβέρνησης.