Quantcast
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 7:54:43 πμ

Ελλάδα

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τρίτης ο συλληφθείς στον Βύρωνα για τρομοκρατία Αντώνης Σταμπούλος, διαμαρτυρόμενος από το Τμήμα Μεταγωγών για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε φυλακή εκτός του Κορυδαλλού.

Ενώπιον του ανακριτή Βέροιας οδηγείται σήμερα, Τρίτη, ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στο σημείο όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη καραμπόλα το πρωί της Κυριακής. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας.

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 09:50

Η ηλεκτρονική επανάσταση των σιδηροδρόμων

Συντάκτης:
Αποστολή Βερολίνο

Η διεθνής έκθεση Innotrans, που διοργανώνεται στο Βερολίνο και εφέτος έγινε δέκα ετών, είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη σιδηροδρομική έκθεση στον κόσμο, δίνοντας ταυτόχρονα στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο μέλλον των σιδηροδρόμων.
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 09:50

Τα «τρελά φορτηγά» της Εγνατίας οδού

Συντάκτης:
«Το 90% των φορτηγών που προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την πΓΔΜ και κινούνται κυρίως στην Εγνατία οδό έχουν τεχνικά προβλήματα, βασικά με τα ελαστικά, με τη συντήρηση, αλλά και με το ζήτημα του χρόνου απασχόλησης των οδηγών.
Έχει επιλέξει να δίνει με... το σταγονόμετρο στοιχεία για τον σχεδιασμό δράσεων γύρω από τα απορρίμματα. Περισσότερο σκιαγραφεί το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα εφαρμοστεί στην Αττική βάσει του προγράμματος της νέας περιφερειακής Αρχής, παρά παραθέτει αναλυτικές διατυπώσεις.
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 09:50

Το διπλό παιχνίδι του Βερολίνου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:
Παίζει διπλό παιχνίδι: Ο Γιόργκ Άσμουσεν είναι από τη μια υφυπουργός εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης, από την άλλη ανεπίσημος εντεταλμένος για το ΣΥΡΙΖΑ κάποιου άτυπου κέντρου αποφάσεων στο Βερολίνο – άγνωστο αν αυτό υπάγεται στην καγκελαρία, το υπουργείο οικονομικών, ή το υπουργείο εξωτερικών.
Δεσμεύσεις για ακύρωση του μνημονίου με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμη και «άρπα, κόλλα», αλλά και για αποφυγή κάθε είδους μονομερούς ενέργειας στο ζήτημα του χρέους και της δανειακής σύμβασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ως πραγματικότητα, προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση λίγες ημέρες πριν την κοινοβουλευτική μάχη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι στο Κυπριακό «έχουμε μία πραγματική διαφορά» μάλλον δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ότι θα δικαιωνόταν τόσο γρήγορα.
Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υποψηφιότητα του στελέχους του ουγγρικού κόμματος Fidesz, Τίμπορ Νάβρατσιτς, για τη θέση του Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Ιθαγένειας, εξαιτίας των αυταρχικών πολιτικών που έχει υιοθετήσει η Βουδαπέστη.
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 02:50

Εξαφάνιση 12χρονου στο Σχιστό Κορυδαλλού

Συντάκτης:
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Οκτωβρίου, αγνοείται η τύχη του 12χρονου Κωνσταντίνου που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Ο Κωνσταντίνος έχει μαύρα σγουρά μακριά μαλλιά και καστανά μάτια.