Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 2:40:57 μμ

Ελλάδα

Η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού Αττικής και Κυκλάδων ανεδείχθη πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Κόβονται», τροποποιούνται και συγχωνεύονται μία σειρά από λεωφορειακές γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, σε μία πρώτη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των μέσων μεταφοράς της πρωτεύουσας, που, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έχει ως στόχο συχνότερα δρομολόγια, μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτερη σύνδεση των οδικών μέσων με τους σταθμούς του Μετρό.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 12:50

Τραμ παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στον Φλοίσβο

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από συρμό του τραμ, που την παρέσυρε.

Το περιστατικό συνέβη στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του πάρκου Φλοίσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είναι νεκρή.
Κατηγορηματικός στο θέμα της απόλυσης των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, μιλώντας στον Σκαϊ, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο, χωρίς επιστροφή των αποδοχών.
Εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών αναμένεται να πάρει την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ.
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24/10), η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.
Άλλους τρεις φόνους στην Αρκαδία αλλά και στη Μεσσηνία την περίοδο 2008-2011 φέρεται να έχει διαπράξει, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο 31χρονος Αλβανός ο οποίος κρατείται για τον φόνο της 59χρονης ζωγράφου στην Νάξο.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 09:50

Τεχνολογία LED στα φανάρια

Συντάκτης:
Την πιθανότητα εγκατάστασης αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών θα διερευνήσει με ένα νέο ερευνητικό έργο το υπουργείο Υποδομών, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση του συστήματος. Παράλληλα, με άλλο ερευνητικό πρόγραμμα θα βάλει στο «μικροσκόπιο» το σενάριο επέκτασης της χρήσης συστημάτων LED και στους φωτεινούς σηματοδότες της χώρας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ανοιχτό αφήνει η Λευκωσία το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων ενόψει της Συνόδου Κορυφής του προσεχούς Δεκεμβρίου, όταν συζητούνται εκτενώς τα θέματα διεύρυνσης. Αυτό προκύπτει από την επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης-24ης Οκτωβρίου.