Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 3:43:17 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 13:25

Δεν θα καταργηθεί το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ Αξιούπολης

Συντάκτης:

Απάντησε στο ερώτημα - αίτημα του βουλευτή Σάββα Τσιτουρίδη έδωσε ο Υπουργός Κωστής  Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθεί το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ Αξιούπολης. Στην απάντησή του ο  του Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει μεταξύ άλλων και  ως εξής:
“Όσον αφορά το τεχνικό τμήμα του Πρακτορείου Αξιούπολης, δεν υπάρχει απόφαση κατάργησής του.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 13:23

Πρόγραμμα δημιουργίας πολιτιστικών υποδομών

Συντάκτης:

Ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έργα «ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» δημοσιοποίησε το ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013. Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας όπου χιλιάδες παιδιά κάνουν το πρώτο τους ξεκίνημα σε κάποιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και χιλιάδες άλλα μένουν απ’ έξω. Έτσι η ήδη επιβαρυμένη από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα και την ανεργία, εργατική - λαϊκή οικογένεια καλείται να «κόψει το κεφάλι της» και να βρει λύση   για το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά.

Έχει καιρό να μιλήσει ο βουλευτής Κιλκίς και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης και καθώς σωρεύτηκαν ουκ ολίγα θέματα , κυρίως τοπικού χαρακτήρα, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε τις απόψεις του.
Μεγάλη η συνέντευξη, αλλά πολλά και τα θέματα αιχμής κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος:

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:42

Στο φιόρο του Λεβάντε ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη στη Ζάκυνθο που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι δρόμοι του κρασιού» με διοργανωτική μέριμνα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και του Δικτύου Οινοποιών Ζακύνθου.

Την αναγκαιότητα  της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του Γηροκομείου - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Κιλκίς επισημαίνει ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας - Πρόνοιας.
Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα της συμπληρωματικής πίστωσης των 700.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου αναδείξαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ τω εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Στα αξιοσημείωτα της ερώτησης καταγράφεται η πληροφορία ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το υπουργεί Οικονομίας, όπερ σημαίνει ότι το έργο έχει βαλτώσει..

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:29

Τσιτουρίδης κατά «γαλάζιων» στην ΑΝ.ΚΙ.

Συντάκτης:

Με μια σκληρότατη ανακοίνωσή του ο  βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης,  καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στην Αναπτυξιακή Κιλκίς, χτυπώντας ουσιαστικά τα πέντε «γαλάζια» στελέχη της νέας διοίκησης, που ψήφισαν την τριχοτόμηση στην ηγεσία της εταιρείας  -αυτό δηλαδή που κατήγγειλαν και οι τέσσερις της μειοψηφίας στην ΑΝ.ΚΙ.- σημειώνοντας πως με την απόφασή τους βλάπτονται προσωπικά, αλλά ζημιώνεται και ο τόπος!
Στη δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει:

Παράλληλα με τον 39ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου στην παραλία Νικήτης Χαλκιδικής φέτος για πρώτη φορά διοργανώνει από Τετάρτη, 15 έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα) με το όνομα ΝΙΚΗΤΗ 2009 σε συνεργασία της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο ΣΙΘΩΝ» και του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παλιάς Νικήτης, με την τεχνική στήριξη ΑΓΡΟΡΑΜΑ.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:21

Δεν θα ξεγελάσουμε τον λαό όπως ο Καραμανλής

Συντάκτης:

Για την πράσινη ανάπτυξη μίλησε την Κυριακή 12 Ιουλίου στο Κιλκίς ο Κώστας Σκανδαλίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος σε ένα θέμα που συγκινεί ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου.
Πριν όμως την ομιλία του είπε ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μ.μ.ε. και από όπου άξια καταγραφής είναι τα ακόλουθα:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης συμμετείχε στις 7 – 8 Ιουλίου στο συνέδριο για την εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης της Αμπελοοινικής Αγοράς στα κράτη μέλη της Ε.Ε., το οποίο πραγματοποιήθηκε  στα Φηρά της Σαντορίνης,  με διοργανωτική ευθύνη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και   της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εταιριών Οίνου.