Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 4:42:44 μμ

Πολιτική

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 09:56

Λιτό το πρόγραμμα του κ. Αβραμόπουλου

Συντάκτης:

Η επίσημη εγκαινίαση της λειτουργίας του νέου κτηρίου του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι το σημαντικότερο όσων θα πράξει δημοσίως ο Υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος στο Κιλκίς.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 09:53

ΠΑΣΟΚ: Με …κορδέλες δεν λύνετε προβλήματα

Συντάκτης:

Με αφορμή την επίσκεψη στο Κιλκίς του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου, η Ν.Ε Κιλκίς επισημαίνει τα παρακάτω:
Η Επικοινωνιακή τακτική της «κορδέλας» δεν μπορεί πλέον να συγκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα σε όλη τη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας στη χώρα, αλλά και το νομό μας.
Το νοσοκομείο Κιλκίς, το οποίο θα επισκεφθεί ο κ. Αβραμόπουλος, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας, στερούμενο ακόμη και των στοιχειωδών υλικών, εξ αιτίας των μεγάλων χρεών του προς τους προμηθευτές.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 09:51

Είμαστε όλοι μαζί απέναντι στο ρατσισμό

Συντάκτης:

«To Σάββατο 21 Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Εμείς ωστόσο δεν χρειαζόμαστε υπενθύμιση για να πολεμήσουμε τον ρατσισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς. «Ζούμε, εργαζόμαστε, χαιρόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί και δίπλα στους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τις μειονότητες, τους «διαφορετικούς» και σε όλους όσους για την κυβέρνηση είναι «ξένοι». Όμως για εμάς δεν είναι ξένοι ούτε «ευπαθείς ομάδες», έχουν όνομα, είναι φίλοι και σύντροφοι που ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία, τις ουρές, την κρατική αναλγησία.

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν 32 βουλευτές - μέλη του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, προς τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας, με θέμα την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των ναρκωτικών και την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης.

Κάποτε το Κιλκίς ήταν γνωστό πανελληνίως από τη λειτουργία των ορθοπαιδικών κλινικών του νοσοκομείου του και τις στρατιωτικές μονάδες που έδρευαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν ήταν και οι πλέον ορθόδοξες πρακτικές ανάπτυξης, αλλά αφού δεν υπήρχαν άλλες…
Σήμερα οι μεν ορθοπαιδικές κλινικές παραμένουν απλές κλινικές χωρίς να αναληφθεί καμιά πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της επιστημοσύνης και της γνώσης -εμπειρίας του επιστημονικού προσωπικού, ο δε στρατός κατέστη άφαντος.

Ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης υπέβαλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ερώτηση για τη συνύπαρξη του κανονισμού 843/07 με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Από την αρχή του έτους βρίσκεται σε ισχύ ο Κανονισμός 834/07 της Ε.Ε, ορίζοντας ως ανώτατο όριο εμφάνισης Γενετικών Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στα βιολογικά προϊόντα το 0,9%. Στον προηγούμενο Κανονισμό ΕΟΚ 2092/91, δεν υπήρχε αντίστοιχο όριο, καθώς απαγορευόταν η ύπαρξη ΓΤΟ στα βιολογικά προϊόντα.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:28

Δράσεις της νεολαίας του ΣΥΝ

Συντάκτης:

Το Σάββατο 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πάντειο  πανεπιστήμιο. Η συνδιάσκεψη είχε προγραμματικό χαρακτήρα και σκοπό της ήταν η κατάρτιση της πρότασης για το πρόγραμμα  που θα ψηφιστεί στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ  στις αρχές του Απριλίου.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:44

Οι άξονες ενός νέου εθνικού συστήματος υγείας

Συντάκτης:

Το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και οι έλληνες πολίτες πληρώνουν πολλά για τα θέματα υγείας. Η Ελλάδα έχει συνολική εθνική δαπάνη για την υγεία από τις υψηλότερες στον κόσμο. Όμως αυτή η δαπάνη καταλήγει στις τσέπες λίγων, κυρίως εταιριών φαρμάκων και υλικών μέσα από διαβλητές διαδικασίες και στημένους διαγωνισμούς. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία καθώς και οι ασθενείς που προσέρχονται στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι δυσαρεστημένοι.

Ασφαλιστική ενημερότητα δεν δίνουν τα ταμεία, αφού η διοίκηση της Ένωσης Κιλκίς μετά τον φθινοπωρινή ρύθμιση, δεν πλήρωσε ούτε μια δόση. Η Ένωση χρωστάει και ΦΠΑ οπότε δεν δικαιούται ούτε φορολογική ενημερότητα. Πρακτικό αποτέλεσμα;  Χρήμα …γιοκ για τους αγρότες μας. Η περιβόητη προκαταβολή για τα αδιάθετα δημητριακά δεν καταβάλλεται στους αγρότες μας κι αν αναζητηθούν ευθύνες, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχουν «αθώοι του εγκλήματος» σε Αγροτική και Ένωση.

Ο βουλευτής Ν. Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ βρέθηκε στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, από την Τετάρτη 25 μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, όπου συμμετείχε σε συνάντηση της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας με κύρια θέματα τις νέες προκλήσεις για τις πολιτικές Ασφάλειας και Άμυνας του ΝΑΤΟ καθώς και  για τη διαφάνεια στα θέματα των πολεμικών εξοπλισμών.