Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:29:02 μμ

Πολιτική

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης χαιρέτισε την πανελλήνια εκστρατεία που έχει αναλάβει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση, προστασία και ανάπτυξη των ελληνικών δασών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε χθες η Διοίκηση του Μουσείου Γουλανδρή,  όπου και ανακοινώθηκε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα «Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής – Ιστορίας – Ένα δέντρο για την Ελλάδα» ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην πρωτοβουλία αυτή, που σηματοδοτεί όπως χαρακτηριστικά τόνισε την αναγέννηση της συνείδησης των πολιτών για την προστασία του δασικού μας πλούτου, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή της Γαλλίας η οποία κρατά τη σκυτάλη του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:37

Ανοίγει το διάλογο για το νέο «Καποδίστρια»

Συντάκτης:
 Τους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους των τοπικών συμβουλίων του νομού θα δεχθεί ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, στις 11 το πρωί του Σαββάτου 7.6.08, στον «Κήπο» του Κιλκίς, με σκοπό την καταγραφή των απόψεών τους επί των θεμάτων τα οποία αφορούν στη διοικητική οργάνωση του νομού, εν όψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Στην σχετική πρόσκλησή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει τα εξής:
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:55

Στη Νέα Υόρκη ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, από την Δευτέρα 9 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουνίου, για να συμμετέχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διατλαντικών Σχέσεων. Ο κ. Τσιτουρίδης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με ανώτερους αξιωματικούς των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βοστώνη οπού θα έχει συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Βοστώνης για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απαντήσεις στα θέματα της αρμοδιότητάς του, δηλαδή της υγείας, αλλά και σε ευρεία γκάμα θεμάτων όπως η οικονομία, η πώληση του ΟΤΕ, το προφίλ του ΠΑΣΟκ και ο νές πολιτικός του λόγος. οι σχέσεις με τον ΣΥΝ και σε όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ δίνει ο βολυευτής Κιλκίς του κινήματος και πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης σε μεγάλη συντευξή του στο Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδησεων.   
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος ου παρουσιάζει για τους αναγνώστες - Κιλκισιώτες αναδημοσιεύουμε το πλήρες κέιμενο της συνέτευξης.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:43

Στέφανος Τσίονκης : Μνήμη Αν. Παπανδρέου

Συντάκτης:
Στις 23 Ιουνίου 2008 συμπληρώνονται 12 χρόνια χωρίς τον μεγάλο μας ηγέτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, που σημάδεψε καθοριστικά και αποφασιστικά την πορεία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Με τους αγώνες που ενέπνευσε στο μεγάλο δημοκρατικό κίνημα βοήθησε αποφασιστικά στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον εκσυγχρονισμό του αυταρχικού κράτους της δεξιάς. Με την πολιτική του ο ελληνικός λαός ενώθηκε και επουλώθηκαν οι μεγάλες πληγές της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και του εμφύλιου σπαραγμού.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος, Μανόλης Σκουλάκης και το μέλος του ΚΤΕ Υγείας, Έκτορας Νασιώκας, έδωσαν, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των απαντήσεων του κ. Φλωρίδη στη συνέντευξη τύπου: Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας βρίσκονται σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό και που προφανώς έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δυνατότητα των Ελλήνων να δεχτούν τις υπηρεσίες υγείας από το κράτος, είναι ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το 2004 είχε μια πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Να υποβαθμίσει με κάθε τρόπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και βεβαίως να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:15

Τα δάση σε... ιδιώτες!

Συντάκτης:
 «Η δασική πολιτική, η προστασία και διαχείριση των δασών, - βασική και συνταγματική υποχρέωση του κράτους - ανατίθεται ουσιαστικά σε ιδιώτες, μέσω «μνημονίου συνεργασίας» που υπογράφτηκε μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» WWF – Ελλάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης δεν αποτελεί παρά τη συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την εμπορευματοποίηση του δημόσιου δασικού μας πλούτου σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.
O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, καλεί τις Δασικές Υπηρεσίες και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας να συνεργαστούν αρμονικά και με πνεύμα ειλικρίνειας σε θέματα διαχείρισης της θηραματοπονίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Όπως επισημαίνει ο κ. Υφυπουργός στη σχετική εγκύκλιο, στο πεδίο άσκησης της δασικής πολιτικής, πέραν των Κεντρικών και Δασικών Υπηρεσιών, ενεργό ρόλο διαδραματίζουν και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις καθώς η θηρευτική δραστηριότητα περιλαμβάνεται στον τομέα ευθύνης των δασικών υπηρεσιών και των πολλαπλών λειτουργιών του δάσους  αλλά και το σύνολο των δράσεων  που αναπτύσσει η συντριπτική πλειονότητα των οργανωμένων Κυνηγετικών Συλλόγων  αποσκοπεί στην αειφορία της θηραματοπανίδας  και κατ΄ επέκταση στην προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:55

Συνάντηση Κιλτίδη με ΥΜΑΘ Μ. Τζίμα

Συντάκτης:
 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχτηκε στο ΥΜΑ-Θ τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη. Στη διάρκεια της συνεργασίας τους, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα και του Αν. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Κορτσάρη, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην Ανάπτυξη και την Προστασία  των Δασών, την Αγροτική Οικονομία  και για πιστώσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο της 4ης Προγραμματικής Περιόδου, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και τη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών,  στη Βόρεια Ελλάδα.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:54

Παρέμβαση Τσιτουρίδη για Σκόπια στο ΝΑΤΟ

Συντάκτης:
 «Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στα Σκόπια οφείλει να απαλλαγεί από προκλητικές και ανιστόρητες λογικές και πρακτικές. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε την αναγκαία διαδρομή για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ). Εάν η πλευρά των Σκοπίων δεν κάνει την διαδρομή που της αναλογεί, τότε δεν θα ενταχθεί ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».