Quantcast
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, 2:54:15 πμ

Πολιτική

parastatidis«Εμείς δεν προτείναμε και υποδείξαμε τον αριθμό των δήμων και τις έδρες τους. Από τη  συνάντηση όμως με τον Υπουργό Εσωτερικών συμπέρανα ότι ο Υπουργός είχε την αίσθηση ότι ο νομός θα συμφωνούσε σε δυο δήμους!». Την απάντηση αυτή έδωσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εναντίον των κυβερνητικών βουλευτών, κυρίως από την πλευρά της Γουμένισσας αλλά και από άλλες περιοχές του νομού, ότι ευθύνονται για τη νέα χωροταξία του «Καλλικράτη». Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το βράδυ της Δευτέρας, συζητήθηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» και όλες οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ενσωματώθηκαν σε ένα σώμα θέσεων του Δ.Σ. Κιλκίς που θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Με αφορμή δηλώσεις και κριτική  βουλευτών και πολιτευτών της Ν.Δ. του νομού μας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση  και το Χωροταξικό στο νομό μας, θεωρώ ότι ως Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, πρέπει να δώσω ορισμένες απαντήσεις. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια μιλάει για αιρετή περιφέρεια,για μεγάλους και ισχυρούς δήμους με αναβαθμισμένο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που θα μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς έχει προσκαλέσει με δική της πρωτοβουλία, πολλές φορές την ΤΕΔΚ και όλους του δημάρχους του νομού σε συζήτηση για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, στα πλαίσια της διαβούλευσης, από την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ακόμη βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για τις διαδικασίες των επικείμενων εκλογών στη νέα Δημοκρατία ανακοινωνει τα μέλη και τους φίλους του κόμμαος η ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρντα τα εξής:
Η Εκλογή του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. διεξάγεται ταυτόχρονα με την εκλογή των Προέδρων και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. και των μελών ΔΙΑΜ.Τ.Ε. με τη συμμετοχή όλων των μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
floridisΚυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα ζει ιστορικές στιγμές και συνάμα δραματικές στιγμές. Η δραματικότητα της κατάστασης υπογραμμίστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με τη δολοφονία τριών εργαζομένων χθες από κάποιους που, αν μπορούσαν να τους ρωτήσουν «γιατί το έκαναν αυτό», πιθανόν να έλεγαν ότι το έκαναν στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την εξέλιξη αυτή. Αλλά νομίζω ότι και αυτό το τραγικό περιστατικό είναι μια ευκαιρία ενός ακόμα σκληρού μαθήματος για όλους μας, και του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας. Ο Κέινς είχε πει «Όταν εμφανίζεται η απόγνωση, τότε ακριβώς πρέπει να δημιουργηθεί η ισχυρή προοπτική».
Τρίτη, 11 Μαϊος 2010 13:26

Στο Δήμο Κιλκίς ο Β. Μπαλάσκας

Συντάκτης:
mpalaskasΎστερα από δυο θητείες ως Νομάρχης Κιλκίς ο Ευάγγελος Μπαλάσκας στρέφει το ενδιαφέρον του στο Δήμο Κιλκίς και θα διεκδικήσει τη δημαρχία Κιλκίς στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Η απόφαση είναι οριστική και η επίσημη ανακοίνωσή της θα γίνει εντός του Μαΐου αμέσως μόλις ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο υπό την κωδική ονομασία «Καλλικράτης», οι πρόνοιες του οποίου αποτέλεσαν και την αιτία της στροφής του κ. Μπαλάσκα στο δήμο.
georgantasΠράξη αυτοπροστασίας της παράταξης χαρακτηρίζει την διαγραφή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2009 Γιώργος Γεωργαντάς σε δήλωσή του.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:
Την ώρα που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής που πλήττεται από τους ερασιτεχνισμούς και την διαπιστωμένη ανικανότητα της κυβέρνησης, την ώρα της μάχης δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές που πληγώνουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της δράσης του κόμματός μας.
parastatidisΟ βουλευτής ΠΑΣΟΚ  του νομού  Κιλκίς Θεόδωρος  Παραστατίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ενός σημαντικού αριθμού υπογραφών βουλευτών του κινήματος, σε κείμενο το οποίο απεστάλη προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, τον Προεδ. Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και τον Γραμ. Κοιν. Ομάδας ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Παπουτσή,
το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:
lazaridis_lazarosΟ γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΝ, Λάζαρος Λαζαρίδης, παρουσίασε στη συνέλευση της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς τις θέσεις του κόμματός του για το πρόγραμμα «Καλλικράτης», απορρίπτοντάς το:
«Το Πρόγραμμα Καλλικράτης εντάσσεται ευθέως, μαζί με το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη μείωση των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποσκοπεί στην αυταρχική αναδιάρθρωση της κρατικής διοίκησης χωρίς αυτοδιοίκηση, στη δραστική περιστολή του κοινωνικού κράτους και στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων.  
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 22:56

Παρεμβάσεις Κιλτίδη για εργασιακές σχέσεις

Συντάκτης:
kiltidisΑπό το βήμα της βουλής μίλησε ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης και στις δύο συνεδριάσεις, 27 και 28-4-10, κατά την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις».
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες του κ. Κιλτίδη.
1. Καθοδήγηση στην πολιτική – Ασφαλιστικές δικλείδες στο σύνταγμα
« Αν χρειαστεί, κύριε Υπουργέ, μια και είστε έγκριτος συνταγματολόγος, να τεθεί και το Σύνταγμα ξανά θεματοφύλακας κάποιων αρχών που η διαστροφή αυτών των αρχών οδήγησε τη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια σε αυτή την κατάντια. Ούτε λαϊκισμός, ούτε συμβιβασμός. Καθοδήγηση χρειάζεται στην πολιτική. Να μην αποποιηθεί ο πολιτικός κόσμος του αστικού χώρου τον καθοδηγητικό του ρόλο.
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:45

Κιλτίδης : Έξι δήμοι στο Κιλκίς

Συντάκτης:
kiltidisΟ βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Επειδή ουδέποτε κλήθηκα από κυβερνητικό ή αυτοδιοικητικό φορέα να εκφράσω την άποψή μου και τις θέσεις μου για τη νέα αυτοδιοικητική δομή (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), θεωρώ χρέος μου να γνωστοποιήσω τις θέσεις – προτάσεις που κατέθεσα στο κόμμα μου.» Η όποια μεταρρύθμιση στον αυτοδιοικητικό χάρτη θα πρέπει να έχει μεσομακροπρόθεσμο στόχο, τουλάχιστον 20ετίας. Προφανώς η ταχύτατη ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών στις συγκοινωνίες και επικοινωνίες, όπως και η νέα ανθρωπογεωγραφία στην χώρα μας, επιβάλουν να θεσπισθεί ένα νέο πλαίσιο αυτοδιοίκησης.