Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 4:17:22 μμ

Πολιτική

Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:52

Δράση ΣΥΝ στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Την περασμένη Παρασκευή επισκέφτηκε το Κιλκίς ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ Νίκος Χουντής και είχε συνάντηση με το Νομάρχη Ε. Μπαλάσκα και το Δήμαρχο Κιλκίς Δ. Τερζίδη. Του αναφέρθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου και συγκεκριμένα απέκτησε πληροφόρηση για τα παρακάτω: - Το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) και οι διαφαινόμενες δυσοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιφέρεια και το Κιλκίς ειδικότερα.
Τη λειτουργία του νέου οικίσκου του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων θα εγκαινιάσει την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 11.30 π.μ. ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό,  τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Βοτανικού Κήπου από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και βάσει αυτού εξαντλούνται κατά τα προβλεπόμενα  οι συμβάσεις εργασίας των 17 εργαζομένων. Με πρωτοβουλία του κ. Κιλτίδη η οποία εκδηλώθηκε τον Απρίλιο, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η συνέχιση λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου σε στέρεες πλέον βάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Υφυπουργού.
 Με το μήνυμα «να μην ξεχάσουμε ποτέ την πατρίδα», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχαιρέτισε αργά το απόγευμα της Πέμπτης τους Έλληνες της Σουηδίας, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη σκανδιναβική χώρα. Σε μια συγκινητική εκδήλωση στην Όπερα του Γκέτεμποργκ, τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της περιοχής υποδέχθηκαν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, λουλούδια και χειροκροτήματα τον κ. Παπούλια, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και φωτογραφήθηκε με μικρά παιδιά, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
 Κύκλο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τον Χαρίλαο Φλωράκη άνοιξε την Πέμπτη το ΚΚΕ, για τα τρία χρόνια από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη του. «Στο πρόσωπο του Χαρίλαου Φλωράκη τιμούμε μια ολόκληρη ξεχωριστή γενιά κομουνιστριών και κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την 90χρονη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, άντεξαν και βγήκαν νικητές από όλες τις αντιξοότητες της ταξικής πάλης, [...] υπερασπίστηκαν τα ταξικά χαρακτηριστικά του κόμματος από τον ύπουλο εχθρό, τον οπορτουνισμό, στις εφόδους που εξαπέλυσε σε κρίσιμους καιρούς με την στήριξη των αστικών μηχανισμών για να διαλύσει ή να μεταλλάξει το ΚΚΕ ώστε να γίνει ακίνδυνο για το σύστημα και την εξουσία τους και υπερασπίστηκαν τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα από την συκοφαντία και την λάσπη» ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Κουρκούνης, στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμορφωτικό Κέντρο Χαρίλαος Φλωράκης, παρουσία της γγ του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:32

Αποφάσεις του Κ. Κιλτίδη

Συντάκτης:
Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη εγκρίθηκε η καταχώριση της ονομασίας «Μανταρίνι Χίου» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) Χίου και ο σχετικός φάκελος θα προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις περαιτέρω ενέργειες. Ο  Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ενέκρινε  την παραχώρηση του Δασικού Χωριού που βρίσκεται στη θέση «Παπάδες - Κρύα Βρύση» στο Δήμο Νηλέως ν. Ευβοίας.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:12

Τι απέγιναν άραγε;

Συντάκτης:
Επειδή πλήθυναν μεν όσοι παρακολουθούν το θέμα της κατασκευής των εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη, αλλά ακόμα να ξεκινήσουν τα έργα, ρωτάμε προς πάσα κατεύθυνση. Εκείνα τα στοιχεία που ζητούσε εδώ και ενάμισι χρόνο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας από το δήμο Αξιούπολης προκειμένου να συνταχθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, τελευταίο στάδιο πριν ξεκινήσει η κατασκευή, έφτασαν ακόμα στα γραφεία του; Η Δήμαρχος Αξιούπολης, η κ. Συμεωνίδου, εδώ και κάμποσους μήνες απάντησε πως τα έστειλε, έστω με καθυστέρηση, επικαλούμενη μέχρι και αριθμό πρωτοκόλλου
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:49

Συνεργασίες με Νομάρχη και φορεις του νομού

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο ν. Χαλκιδικής και είχε πολύωρη συνεργασία με το Νομάρχη κ. Αστέριο Ζωγράφο, τη Διευθύντρια Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αρχοντούλα Τσακιστράκη, όλους τους Δασάρχες της περιοχής και υπηρεσιακούς παράγοντες, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρέχοντα δασικά θέματα, εκφράστηκε  η ικανοποίηση των δασικών υπηρεσιών για την ασκούμενη δασική πολιτική και για τις παρεμβάσεις δασοπροστασίας που έχουν υλοποιηθεί εγκαίρως ενώ τονίστηκε ιδιαιτέρως από πλευράς τους ότι η επανασύνδεση των δασικών υπηρεσιών με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου θα μεγιστοποιήσει το έργο της δασικής πολιτικής κατά το μέγεθος των προηγούμενων δεκαετιών.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:43

Στην …πρίζα οι γαλάζιοι για λόγους αρχής

Συντάκτης:
Την έντονη κριτική μελών της Νο. ΔΕ δέχτηκε ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στο νομό Πρόδρομος Πεντζερετζής στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ την Δευτέρα 19 Μαίου.
Την αρχή έκανε η υπεύθυνη γυναικών Ντίνα Συμεωνίδου που επέκρινε τον κ. Πεντζερετζή ότι ασκεί προσωπική πολιτική, δρα ως άτομο και απλώς ανακοινώνει στα μέλη της Νο.ΔΕ τις προειλημμένες αποφάσεις του.  Τη σκυτάλη των επικρίσεων παρέλαβε στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Αμανατίδης που ανέβασε τους τόνους και ζήτησε από τον πρόεδρο να εγκαταλείψει την προσωπική και αυθαίρετη πολιτική του  που θίγει την πολιτική αξιοπρέπεια των στελεχών του κόμματος και του οργάνου. Παρόμοιες επικρίσεις δέχτηκε ο κ. Πεντζερετζής και από άλλα μέλη.
 Κοντά στους Έλληνες της Διασποράς της Σουηδίας βρέθηκε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την παραμονή του στη Σκανδιναβική χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Ο κ. Κιλτίδης συναντήθηκε αρχικά με το Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Παύλο και με τον Έλληνα Πρέσβη της Σουηδίας κ. Ευάγγελο Καρόκη ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κοινότητες Ρίνκεμπι, Σόλνα και Σερχόλμεν, και εκτός προγράμματος την κοινότητα της Ουψάλα, στις οποίες ανέπτυξε χρήσιμες επαφές με τους αποδήμους.
 Ο βουλευτής Ν. Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων «Υψηλάντης» και εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, μετέβη στη Λευκωσία την Κυριακή 18 Μαΐου, για να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο κ. Τσιτουρίδης, αναφερόμενος στην επέτειο της Γενοκτονίας, την χαρακτήρισε ως «ημέρα μνήμης και απόδοσης οφειλόμενης τιμής, και ταυτόχρονα, ημέρα προβληματισμού και όχι εθνικής εξέγερσης των παθών.»