Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 7:30:57 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 05:07

Στη Σαουδική Αραβία ο Σάββας Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής κ. Σάββας Τσιτουρίδης, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μετείχε σε επταμελή αντιπροσωπεία της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και έγινε δεκτός, την Τρίτη 1 Απριλίου, από το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ.
 «Το νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας αποτελεί στην ουσία ένα νέο πλαίσιο νομιμοποίησης της βαρβαρότητας που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειες τους, αποτελεί συνέχεια των νόμων  του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:31

Ομιλία Κώστα Κιλτίδη στο πανεπιστήμιο Βόλου

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης μίλησε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Γεωπονικών Σπουδών Βόλου σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του ΑΕΙ Θεσσαλίας για την Αεοφορία και το Περιβάλλον.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κιλτίδης, η αειφορία και το φυσικό περιβάλλον έχουν ως πρωτογενή βάση στήριξης το δασικό χώρο και τις προστατευτικές και ρυθμιστικές λειτουργίες του δάσους, η συνεισφορά του οποίου εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής στον υδρονομικό του ρόλο και την αξιοποίηση της αειφορικής διαχείρισης των προσφερόμενων αγαθών του τους δασόβιους και παραδασόβιους οικισμούς και στην κτηνοτροφία.
 Μπορεί να μην ήρθε την 25η Μαρτίου στο Κιλκίς ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αλλά τήρησε το λόγο του και ήρθε το περασμένο Σάββατο, στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Κιλκίς, παρουσία του Υφυπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη, του βουλευτή Γ. Φλωρίδη, του νομάρχη Ευ. Μπαλάσκα, του δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη και της επιτροπής για τα παγωμένα αθλητικά έργα (κλειστό γυμναστήριο, προθερμαντήριο-κερκίδες, κολυμβητήριο).
Υπάρχει στη χώρα κρίση πολιτική και ταυτόχρονα κρίση οικονομική. Τα στοιχεία της κρίσης του πολιτικού συστήματος είναι κατά την άποψή μου ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας χώρας, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια λαίλαπα από έναν μετασχηματισμό της παγκοσμιοποίησης.
«Όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι και στη χώρα μας η καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων και η εμπορευματοποίησή τους έχει προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Η καταστροφή των τροπικών δασών, η υπερεκμετάλλευσή τους και για την παραγωγή βιοκαυσίμων, η ερημοποίηση των εδαφών, η όξινη βροχή, η μείωση των υδάτινων αποθεμάτων και η αλλαγή χρήσης γης είναι τα αποτελέσματα συνειδητών επιλογών που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:26

ΚΚΕ: Πάλη κατά των ιμπεριαλιστών

Συντάκτης:
 «Σαν σήμερα πριν εννιά χρόνια ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσαν τον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι, επί 99 ημέρες οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν ανελέητα τη χώρα αυτή δολοφονώντας χιλιάδες παιδιά και αμάχους, καταστρέφοντας σπίτια, εργοστάσια, σχολεία και υποδομές, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον, μέχρι να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους. Να περιορίσουν την κυριαρχία της Σερβίας στο Κόσσοβο, εγκαθιστώντας εκεί δικό τους στρατό κατοχής.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:49

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Το «χρυσό παιδί’ της πολιτικής μας ζωής και ο άνθρωπος που απειλεί να επαναδιατάξει εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στο Κιλκίς το Σάββατο 5 Απριλίου.  
Η άφιξη του προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο Κιλκίς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της 5ης Απριλίου σε συνεστίαση - πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει και συνέντευξη τύπου.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:46

Γιώργος Φραγγίδης : Πάθαμε και μάθαμε

Συντάκτης:
 Συντρόφισσες και σύντροφοι
Ζούμε σε μια κοινωνία που κινείται στον αστερισμό της υποκρισίας και της παράδοσης στην εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ. Είναι αλήθεια ότι τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν μια αρνητική εικόνα του ΠΑΣΟΚ, την οποία ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε, ούτε να αγνοήσουμε, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να δεχτούμε όπως επιχειρείται από διάφορους κύκλους, ότι αυτή είναι μια ανεπίστρεπτη και καλά εμπεδωμένη πραγματικότητα.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:20

Σκληρή δήλωση Φλωρίδη για δικαστικούς υπαλλήλους

Συντάκτης:
“Υπέβαλλα μία ερώτηση στη Βουλή προς την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας, για την ακατανόητη εξαίρεση του Ν. Κιλκίς, από την ένταξή του στις παραμεθόριες περιοχές όσοφον αφορά σε συγκεκριμένα ευεργετήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, όταν μάλιστα η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με δύο διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις ενέταξε τους Νομούς Πέλλας, Σερρών και Δράμας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.