Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 6:28:36 πμ

Πολιτική

mpalaskasΟ πειρασμός να ρωτήσουμε τον Βαγγέλη Μπαλάσκα, τον πρώτο Καλλικρατικό Δήμαρχο Κιλκίς, αν θα δοκιμάσει την τύχη του και στις βουλευτικές εκλογές ήταν μέγας. Καθώς πληθαίνουν πια οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να μην στηθούν αύριο οι κάλπες, αλλά πρόωρες θα είναι σίγουρα.
psomiadis«Ο προϋπολογισμός που καταθέτουμε σήμερα προς ψήφιση, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας, κινείται στη κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών και της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης των πόρων που θα υπάρξουν, μέσα από συνεχή διεκδίκηση. Επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό των οικονομικών της Περιφέρειας, μέσα από έναν οδηγό αρχών, που χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, χρηστή και δίκαιη διαχείριση, με εξασφαλισμένα τα βασικά έσοδα και ισορροπημένα έξοδα. Με σεβασμό στον πολίτη που αναζητά λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητάς του».
kiltidis-dhmsymΌλα δείχνουν πως ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς και βασικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας Κιλτίδης, μετακινείται στην κεντρική πολιτική σκηνή και δια της καθόδου του στην εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜ.ΣΥΜ. στις επόμενες εκλογές.
anthrakidis2Είμαι από αυτούς που λένε πως αν πετύχει ο καλλικρατικός Δήμος Κιλκίς θα είναι επιτυχία για όλους μας και από εκείνους που δεν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μάλιστα τώρα στην αρχή της διοικητικής περιόδου της νέας δημοτικής αρχής. Σαν Δήμαρχος όμως του πρώην Δήμου Χέρσου και ως πολίτης αισθάνομαι την ηθική και θεσμική υποχρέωση να διαμαρτυρηθώ για την μεγάλη αδικία που συνετελέσθη με την επιβολή από το δημοτικό συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς της επαναφοράς παγίου 30,00 ευρώ ανά υδρομετρητή στους δημότες του πρώην Δήμου Χέρσου.
marinosΓια τις διεθνείς εξελίξεις, με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και τις θέσεις του ΚΚΕ, μίλησε χτες ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του Κόμματος, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Μεταξύ άλλων, ο Γ. Μαρίνος σημείωσε στην ομιλία του:
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 13:13

Περιοδεία Σ. Καλαντίδου στο νοσοκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:
kalantidou-sofiaΚλιμάκιο στελεχών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ με την βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος Σοφία Καλαντίδου περιόδευσε, για ακόμη μια φορά, στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κιλκίς την  Πέμπτη 24 Μάρτη. Η περιοδεία οργανώθηκε με την ευκαιρία κατάθεσης ερώτησης του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου.
mpakogianni-kiltidisΗ πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Ντόρα Μπακογιάννη, θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου, στο Κιλκίς, προκειμένου να εγκαινιάσει τα γραφεία του νέου κόμματος. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 1.30 το μεσημέρι, ενώ μια ώρα πριν η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο Ευρυδίκη με εκπροσώπους φορέων του νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας.
rampidisΔεν «κομίζω γλαύκας εις Αθήνας» γράφοντας ότι η κρίση στην πατρίδα μας είναι πρωτίστως κρίση θεσμών και αξιών. Δεν είναι δυνατόν οι διαχειριστές της όποιας εξουσίας να  διαστρεβλώνουν αλήθειες και πραγματικότητες για να συγκαλύψουν πολιτική ατολμία, αβελτηρία και ανευθυνότητα. Δεν πάει άλλο, φτάνει πια η υποκρισία.
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 21:49

Ν.Ε. Κιλκίς Συνασπισμού: Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου

Συντάκτης:
synaspismosΗ επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα για τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης και να επιβάλουν τη θέλησή τους.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 20:12

Μπαλάσκας: “ΚΙΛΚΙΣ - Καθαρή Πόλη”

Συντάκτης:
mpalaskas«Σήμερα, είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, να καταστεί το “ΚΙΛΚΙΣ-Καθαρή Πόλ用, αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα προς τους δημότες Κιλκίς ο δήμαρχος, Βαγγέλης Μπαλάσκας. Και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουμε από κοινού, διοίκηση, εργαζόμενοι και κάτοικοι.