Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 4:09:00 μμ

Πολιτική

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:21

Μήνυμα Νεολαίας ΣΥΝ Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

Συντάκτης:

Η Νεολαία Συνασπισμού του νομού Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «35 χρόνια μετά και ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τις αξίες και τα οράματα του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει καταστεί μουσειακό είδος, όπως πολλοί θα ήθελαν, αλλά παραμένει  σημείο αναφοράς όλων των σύγχρονων διεκδικητικών αγώνων της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων. Συνεχίζει να δίνει νόημα και να εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες για δημοκρατία, σταθερή  δουλειά με δικαιώματα, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπαίδι έστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης ζητώντας να κληθεί «το ταχύτερο δυνατόν» σε συνεδρίαση της Επιτροπής για να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα της έκτασης στην Ουρανούπολη του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου Ν. Χαλκιδικής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:14

Κιλτίδης: Κινήθηκα στα πλαίσια της νομιμότητας

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Αθηναϊκού Τύπου αναφορικά με την κατάθεση του Προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών στην Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το θέμα του Βατοπαιδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον ημερήσιο Τύπο για την κατάθεση του Προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών κ. Ιωάννη Μουρμούρα και τα όσα ισχυρίζεται για την αποδοχή της υπ΄αριθ.161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:23

Προτάσεις Κιλτίδη για έργα στο ΕΣΠΑ

Συντάκτης:

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στην ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α), την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου  καθώς και οι ανακοινώσεις για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχουν ως εξής:

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:22

Δράση Κιλτίδη

Συντάκτης:

Την ένταξη προγραμμάτων και δράσεων στο Εθνικό  Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α)  για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση νερού και την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης σε ημερίδα με θέμα «Νερό και Ζωή»  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο δημοτικό διαμέρισμα Δρυμός του Δήμου Μυγδονίας.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:20

Ο Νεόφυτος ευχαριστεί Κιλτίδη για τις εξαγγελίες

Συντάκτης:

Την ικανοποίησή του εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Κρουσσίων, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, «για το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης εξήγγειλε, με τον πιο επίσημο τρόπο, την ένταξη σημαντικών έργων που αφορούν το δήμο.
Οι εξαγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και είχε ως θέμα τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας και την ετοιμότητα του νομού μας, ενόψει της υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:09

Φλωρίδης: Εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Συντάκτης:

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Οι κύριοι Καραμανλής και Αβραμόπουλος συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παραπλανούν τον Ελληνικό λαό.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:07

Στην Καβάλα ο Κιλτίδης

Συντάκτης:

«Ο αγρότης της υπαίθρου θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σύγχρονο εργαλείο βοήθειας για την καλλιέργεια – παραγωγή του νέου αγρότη που επιλέγει συνειδητά την ενασχόληση με τον Πρωτογενή Τομέα είναι τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης που αποτελούν ένα επαναστατικό βήμα για τη χώρα μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης εγκαινιάζοντας το περασμένο Σάββατο τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Καβάλας.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:03

Επαφές Τσιτουρίδη στη Νότια Κορέα

Συντάκτης:

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, από το  Σάββατο 25 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σεούλ, ο κ. Τσιτουρίδης, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, είχε συναντήσεις με τον Yπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου κ. Yu Myung-Hwan, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορίου κ. Jun Oh, τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Kim Jeong-Cheon καθώς και με παράγοντες της στρατιωτικής ηγεσίας της Νότιας Κορέας.

Σε συνέχεια της αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα των μεταθέσεων των αστυνομικών, ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας στον κ. Τσιτουρίδη διευκρίνισε ότι το σχέδιο που κυκλοφόρησε δεν αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης  αλλά μόνο τη βάση διάλογου προς τα κόμματα και τη συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομιών.