Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 2:36:00 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:17

Όνειρο ζωής ογδόντα οκτώ ετών

Συντάκτης:
akritesΤην πραγματοποίηση ενός ονείρου ογδόντα οκτώ ετών βιώσαμε χιλιάδες Πόντιοι και μη, προσκυνητές κυρίως από Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, τη Ρωσία, τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, βαλκανικές χώρες και άλλες. Με την αποστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, βρεθήκαμε στο Όρος Μελά, στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή της Παναγίας Σουμελά.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:56

Εκδηλώσεις Πολιτισμού

Συντάκτης:
riziaΈνα εντυπωσιακό πολιτιστικό τετραήμερο έζησαν οι κάτοικοι των Ρυζίων με την ευκαιρία της πανηγυρικής του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
-Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Βερβερίδη «Το χωριό Ρίζια Κιλκίς και οι κάτοικοί του στο διάβα του χρόνου»
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:55

Λαμπρές εκδηλώσεις του Σωτήρος στη Σάντα

Συντάκτης:
santaΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε κα φέτος η πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Σάντας, με τριήμερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις από την Πέμπτη 5 μέχρι το Σαββάτο 7 Αυγούστου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετά Λιτής, Αρτοκλασίας και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και μελών του Συλλόγου Ποντίων Ν.Σάντας, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:23

Πολιτιστικό τετραήμερο από «Ακρίτες» Επταλόφου

Συντάκτης:
akritesΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος νομού Κιλκίς «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ». Οι εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, Επταλοφίτες και επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν από 11 έως κα 14 Αυγούστου 2010 στην πλατεία Επταλόφου Κιλκίς.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:22

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία

Συντάκτης:
panselinosΜια νύχτα μαγική και  ένα ολόγιομο χαμογελαστό φεγγάρι  υπόσχεται ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας  Γενιάς  και  Αθλητισμού  του  Δήμου  Κιλκίς, το βράδυ της 23ης  Αυγούστου 2010, στις 9 το βράδυ, μπροστά  στο  μνημείο της φύσης, το  σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μουσικό σεργιάνι στις γειτονιές μας.
Στις 15-18 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε το 12ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στις εγκαταστάσεις της «Παναγίας Σουμελά» στο όρος Βέρμιο, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης που αποτελούνταν από ομάδα χορευτών και μέλη του Δ.Σ.. του συλλόγου.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:07

“Η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο”

Συντάκτης:
argonautesΗ Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» πραγματοποίησε ταξίδι-οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες (Πόντος –Καρς) επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων παρουσίας και προσφοράς του συλλόγου. Η διάρκεια της δεύτερης «Αργοναυτικής εκστρατείας» διήρκησε 13 ημέρες και ήταν κουραστικό, μακρύ αλλά με πολλές εικόνες, συναισθήματα και πρωτόγνωρες εμπειρίες από αυτές που μένουν ανεξίτηλα στην μνήμη του καθενός.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:06

Οι «Ακρίτες» στη Χίο

Συντάκτης:
akritesΜε ποντιακούς ήχους και χορούς πλημμύρισαν τη Χίο οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου, στην εκδρομή που πραγματοποίησαν από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, προσκεκλημένοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου. Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος των Ακριτών Ι. Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολυκάστρου Λ. Ευθυμιάδης.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:05

To Λύκειο στην Πρέβεζα

Συντάκτης:
lykeioΣυνεχίζοντας και φέτος το καλοκαίρι τις εμφανίσεις του σε πόλεις του εσωτερικού, το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς ταξίδεψε στην Πρέβεζα. Το Λύκειο βρέθηκε εκεί έπειτα από πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας. Μετά την άφιξή της στην Πρέβεζα στις 7 Αυγούστου, η αποστολή του Λυκείου προετοιμάστηκε για τη βραδινή παράσταση, η οποία εντασσόταν στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Γιορτής της Σαρδέλας.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 16:46

Πανήγυρη Ευρωπού

Συντάκτης:
panigiri_europouΘρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια της πανήγυρης για την «Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», θα πραγματοποιηθούν από τις  18-8-2010 έως τις 23-8-2010 στον Εύρωπο από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Παιδείας Δήμου Ευρωπού, (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) και τους Αθλητικούς Συλλόγους «Απόλλων» και «Σέλευκος».