Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:59:40 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 21:04

Σχολική γιορτή στη Ν. Σάντα

Συντάκτης:
santaΜε μία όμορφη και πολυθεματική γιορτή, που περιείχε λόγο, χορό, μουσική και τραγούδι, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας του Δήμου Γαλλικού αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά 2009 – 2010, την Δευτέρα 14 Ιουνίου. Η εκδήλωση και είχε τίτλο «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Με μεταφορικό μέσο το χορό και με συντροφιά την αφήγηση και τη μουσική το παρευρισκόμενο πλήθος άκουσε από τους μαθητές για τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και είδε την παράδοσή της μέσα από τους χορούς.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:25

Καλοκαιρινή γιορτή 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς

Συντάκτης:
12o_nipiagogeioΤην Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς η καλοκαιρινή γιορτή του κλασικού τμήματος. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου διαπραγματεύτηκαν  6 μύθους του Αισώπου, περνώντας  μηνύματα  και διδάγματα φιλίας, αλληλοσεβασμού, διαπροσωπικών σχέσεων, εκτίμησης και πάνω από όλα τη δύναμη της αλήθειας. Ήταν μια συλλογική δουλειά και σ’ αυτή την προσπάθεια το Νηπαιγωγείο είχε αρωγούς,  τον Διευθυντή  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, κ. Ραμπίδη, για τον δανεισμό της μικροφωνικής εγκατάστασης , καθώς και τον κ. Δούνα ,εκπαιδευτικό-γονέα, για την εγκατάσταση των μικροφώνων.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:23

Μαθήματα εικαστικών στο Σύλλογο Ρυζίων

Συντάκτης:
riziaΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εικαστικών που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε στα πλαίσια «Της Διά Βίου Εκπαίδευσης» και το παρακολούθησαν άνδρες και γυναίκες, με εκπαιδεύτρια την κα Ελένη Ζαμανοπούλου, η οποία με τον ενθουσιασμό της και τη μεταδοτικότητά της  προκάλεσε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:21

Εμφάνιση ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:
Μια εμφάνιση γεμάτη κέφι και ζωντάνια πραγματοποίησε η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα των δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 29 Μαΐου, σε φεστιβάλ που διοργανώθηκε μ’ αφορμή τον εορτασμό των «Ελευθερίων Κιλκίς». Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης του θεσμού του ΚΑΠΗ και στην καθοριστική συμβολή της τρίτης ηλικίας στα πολιτιστικά δρώμενα.
sxolika_programmataΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το «Διήμερο Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων Καινο-τόμων Δράσεων σχολικού έτους 2009-2010», που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Νομού Κιλκίς, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς. Στο πλαίσιο του Διημέρου λειτούργησε Έκθεση υλικού Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, που υλοποιήθηκαν από μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Νομού, κατά το σχολικό έτος 2009-2010. Οι μαθητές/τριες των Σχολείων της Π/θμιας Εκπ/σης είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν εργασίες και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που υλοποίησαν, ζω-γραφιές και κατασκευές που δημιούργησαν.
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:51

Η Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ στα βραβεία του Γαστρονόμου

Συντάκτης:
Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η απονομή των ετήσιων Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου της «Καθημερινής» σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ειδών διατροφής που με τα προϊόντα και το ήθος τους συμβάλλουν στη διαμόρφωση του διατροφικού πολιτισμού μας. Οι προσκεκλημένοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη θολωτή οθόνη του Νέου Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, μικρά φιλμ με την επαγγελματική και προσωπική ιστορία των βραβευθέντων.
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:48

Υπέροχη συναυλία “Πέτρου Γλυκύ”

Συντάκτης:
petrou_glykyΉταν πραγματικά, φανταστικά υπέροχη η συναυλία που δόθηκε από το Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς "Πέτρος ο Γλυκύς" στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ελευθέρια της πόλεως μας. Ο κατάμεστος Μητροπολιτικός Ναός, έζησε στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας από την εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων και την ίδρυση του Ηρώου, που με εξαιρετική γλαφυρότητα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στυλιανός Κοτίδης. Η φανταστική εκτέλεση των ύμνων από την τριακονταπενταετή χορωδία του Συλλόγου, εγοήτευσε το φιλόχριστο ακροατήριο, του οποίου ο ενθουσιασμός ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι επτά γυναίκες που με τις γλυκύτατες φωνές τους σε συνδυασμό με τις ανδρικές φωνές προσέφεραν μία πανδαισία.
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:46

Μουσικό Σεργιάνι στις γειτονιές του Κιλκίς

Συντάκτης:
"Τα καλοκαιρινά, γεμάτα μουσική δειλινά, έρχονται και φέτος να μας μαγέψουν συνεχίζοντας το περσινό νοσταλγικό ταξίδι τους…  Εννιά ρομαντικά βράδια σε εννιά μοναδικά σημεία της πόλης μας, συντροφιά με το μουσικό συγκρότημα «Η Παρέα»…
Ελάτε να απολαύσουμε μαζί τη γλυκιά μουσική και να μεθύσουμε από νοσταλγία και ενθουσιασμό, τραγουδώντας και χορεύοντας στο ρυθμό των πυρωμένων σύννεφων και ολόγιομων φεγγαριών…", αναφέρει η πρόσκληση του δήμου Κιλκίς για τις εκδηλώσεις που καθιέρωσε από πέρσι με τίτλο: «Μουσικό Σεργιάνι στις γειτονιές μας».
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:34

1ο Γυμνάσιο Κιλκίς : Μνήμη Γενοκτονίας

Συντάκτης:
mnimi_genoktoniasΜε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στη μνήμη της Γενοκτονίας των ποντίων στην αυλή του 1ου Γυμνασίου, που διοργανώθηκε από τους μαθητές του σχολείου με συντονιστή καθηγητή τον κο Φουντουκίδη. Η εκδήλωση περιελάβανε ομιλίες από μαθητές, χορευτικά, θεατρικό δρώμενο στην ποντιακή διάλεκτο και μπουφέ με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα. Την παράσταση «έκλεψε» η παρουσία της ζωντανής ιστορίας του πόντου, της  κας Σοφίας Αλεξανδρίδου η οποία γεννήθηκε το 1916 στο Χοζαρί Τραπεζούντας. Η κα Σοφία τίμησε την γιορτή μιλώντας για τα όμορφα χρόνια που έζησε στις αλησμόνητες πατρίδες, για τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την εγκατάσταση στη νέα πατρίδα.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:54

«Ο Προεστός του Χωριού» βρέθηκε στη Γρίβα

Συντάκτης:
to_sergianiΗ θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σεργιάνι» του Δ. Εύοσμου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6-6-2010 και ώρα 7:30μ.μ., βρέθηκε στο χωρίο Γρίβα του Δ. Γουμένισσας για να παρουσιάσει το έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, «Ο Προεστός του Χωριού». Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί χάρισαν απολαυστικό θέαμα στους θεατές και άφθονο γέλιο και παρόλο που ήταν η πρώτη τους παράσταση, η ήταν εξαιρετικοί.