Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 9:27:14 μμ

Πολιτιστικά

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένας καλαίσθητος τόμος με πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό, ένα εξαιρετικό λεύκωμα, αφιέρωμα στα Λιβάδια του Πάικου. Δημιουργός του ο ίδιος ο κοινοτάρχης του χωριού, ο καθηγητής Φώτης Κιλιπίρης, ο οποίος υπηρετεί τον τόπο καταγωγής του επί μια δεκαετία από τη θέση του αιρετού άρχοντα. Κατέθεσε τις διοικητικές του ικανότητες, τις γνώσεις και τώρα σχετικό  σύγγραμμα συμβάλλοντας δυναμικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και στην προβολή της μόνης κοινότητας του Ν. Κιλκίς.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:31

Πληγώνουν τη Δοϊράνη ακόμη και στα Θεοφάνεια

Συντάκτης:

Ο Αγιασμός των υδάτων της Δοϊράνης, σε μια διακρατική λίμνη στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που θα ξεπερνούσε τα όρια του νομού Κιλκίς. Αυτό βέβαια σημαίνει σωστή και έγκαιρη προετοιμασία, στήριξη της εκδήλωσης από όλους τους φορείς του νομού και προβολή της εκδήλωσης μέσα από τηλεοράσεις και εφημερίδες.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:29

H Πίτα του δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε όπως επιτάσσει η παράδοση, την 4η Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλλικού. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, μίλησε για τη χρονιά που πέρασε και τα κυριότερα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Δήμου.  Δήλωσε δε αισιόδοξος γιατί τα περισσότερα θέματα αρχίζουν να βρίσκουν λύσεις.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:27

Στάση Μεταλλικό για τον Αη Βασίλη

Συντάκτης:

Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο Αη Βασίλης. Η πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μεταλλικού ήταν τόσο ευγενική  που ο Άγιος με τα δώρα σταμάτησε στο Μεταλλικό. Από εκεί  τα μέλη του συλλόγου  έσυραν το κάρο του με τον Άη Βασίλη και τα δώρα του μέχρι το προαύλιο του σχολείου όπου τους υποδέχτηκαν εν χορδαίς και οργάνοις παιδιά και …πρώην παιδιά., όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:26

Ο Αι Βασίλης στον Καμπάνη

Συντάκτης:

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Καμπάνης, η έδρα του δήμου, γέμισε με παιδικά χαμόγελα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη διοργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση στην αίθουσα του συλλόγου, με παραδοσιακό χρώμα, χορό, τραγούδι, μουσική, κάλαντα και πολλές ευχές.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:17

Θεοφάνεια στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Την τελετή αγιασμού των υδάτων της λίμνης Δοϊράνης θα επαναλάβει και φέτος ο Ομιλος Φίλων Λίμνης Δοϊράνης με τις παραδοσιακές βάρκες της Δοϊράνης, τις πλάβες, στην όχθη της λίμνης μπροστά από τον οικισμό της Δοϊράνης. Η τελετή θα γίνει ανήμερα των Θεοφανείων και στις 12 το μεσημέρι.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:16

Κοπή Βασιλόπιτας και βράβευση νέων φοιτητών

Συντάκτης:

Στις 3 Ιανουαρίου 2010, ο Σύλλογος Δασκάλων Κιλκίς, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτάς του στην αίθουσα του ξενοδοχείου habitat, στο  Κιλκίς. Παράλληλα επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στα παιδιά των δασκάλων, που πέτυχαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:15

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Γηροκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στον Οίκο Ευγηρίας & Θ.Χ.Π Κιλκίς. Συγκεκριμένα: Στις 21-12-2009 έψαλαν κάλαντα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλλικού συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους. Στις 22-12-2009 επισκέφθηκε το Γηροκομείο ο σύλλογος Λαϊκών Αγρών Ν. Κιλκίς και προσέφερε δώρα στους περιθαλπόμενους.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:15

Στο πνεύμα των γιορτών βρέθηκε ο Δήμος Γαλλικού

Συντάκτης:

Στο πνεύμα των γιορτών κινήθηκε ο Δήμος Γαλλικού. Συγκεκριμένα, την πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Θεοδωρίδης Γεώργιος, συγκέντρωσε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους ευχαρίστησε για την εργατικότητα και επιμονή που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά». Όπως δήλωσε, «Με το βλέμμα στραμμένο στο 2010 και παρά το δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο». Σε κάθε υπάλληλο, ο Δήμαρχος προσέφερε ένα συμβολικό δώρο, την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:14

Υποδοχή νέου έτους από το Σύλλογο Μανδρών

Συντάκτης:

Δένδρο και λαμπιόνια, παραμύθια και δώρα με συντροφιά τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη, τραγούδια, χορούς και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιά του ΜΠΣ Μανδρών, την Τετάρτη 30/12.