Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 8:12:26 πμ

Σχόλια

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:33

Ανέφικτοί στόχοι

Συντάκτης:
Για την εξαγγελία της ίδρυσης ή μάλλον της διεκδίκησης μεταπτυχιακού τμήματος, γράψαμε ήδη πολλά. Ωστόσο οι ανέφικτοι στόχοι δεν περιορίζονται μόνο εδώ.
Ιδού πως περιγράφεται, πάντα στην ανακοίνωση του δήμου Γουμένισσας, η θέση του συλλόγου Γουμενισσιωτών: «Ο Σύλλογος Γουμενισσιωτών πρότεινε την μετονομασία του νεοϊδρυθέντος τμήματος στην Πετρούσα Δράμας, από «Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών» σε «Τεχνολογίας ποτών και τροφίμων» και την ίδρυση στη Γουμένισσα νέου τμήματος «Οινολογίας Αμπελουργίας». Ο Δήμαρχος υποστήριξε θερμά την πρόταση της εκ νέου υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας και διαβεβαίωσαν όλοι ότι θα υποστηρίξουν σθεναρά την νέα αίτηση, ιδιαίτερα ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Π. Καρακολτίδης υποσχέθηκε την σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης από το ΤΕΙ».
Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αποτελεί η παραπάνω θέση εφικτό στόχο της Γουμένισσας; Έχουμε την εντύπωση πως τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα…
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:33

«Κοιμηθήκαμε, δεν ενδιαφερθήκαμε, δεν συνεργαστήκαμε»

Συντάκτης:
Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Όλα τουλάχιστον εξηγούνται. Και για το ανεκπλήρωτο αίτημα της ίδρυσης τμήματος ΤΕΙ Αμπελουργίας στη Γουμένισσα οι αιτίες είναι πασίδηλες. «Κοιμηθήκαμε, δεν ενδιαφερθήκαμε, δεν συνεργαστήκαμε».
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:32

Χ. Σπίγκος και Δευτεροβάθμια σε συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Συντάκτης:
Η ΚΕΔΚΕ και ο δήμος Βέροιας διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Σχολείο και Τ.Α.-Υποχρέωση ή Δημιουργία», την Παρασκευή και το Σάββατο, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στη Βέροια.
Σημαντική είναι η παρουσία του Κιλκίς στο Συνέδριο αυτό. Την πρώτη ημέρα, εισήγηση θα παρουσιάσει ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρήστος Σπίγκος και τη δεύτερη ημέρα εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς.
Έξω πάμε καλά!
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:22

Δημότης ή Κάτοικος του Χρ. Ανδρεανίδη

Συντάκτης:
Με συγκινεί το ποντιακό τραγούδι που περιέχει τον στίχο «στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» που φέρνει αστραπιαία στην σκέψη μου τα χρόνια της ξενιτιάς των Ελλήνων με τα χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια  του Καζαντζίδη.
Δεν ξέρω με ποιο συνδυασμό μετά η σκέψη τρέχει στις λέξεις του τίτλου και κολλάει στο διαζευκτικό.
Άκουσα φίλους στην πόλη που κατοικώ να με ρωτούν «που ψηφίζεις?».
Άκουσα άλλους στον τόπο που ψηφίζω να με ρωτούν «που κατοικείς?».
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:53

Παραλαβή της αούτομπαν

Συντάκτης:
Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κιλκίς - Νέας Σάντας πέρασε από χίλια κύματα, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε. Στις 15 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα έρθει για να παραλάβει συμβολικά τον δρόμο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας και συνάμα σε συνέντευξη τύπου θα ενημερώσει για την πορεία συνολικής ολοκλήρωσης του έργου που έχει δυο τμήματα ακόμα. Την υπόλοιπη μισή αούτομπαν (από Σάντα μέχρι κόμβο Εγνατίας) και τη διαδρομή από το κόμβο Μαυρονερίου μέχρι και την είσοδο του Κιλκίς που θα επαναδιαμορφωθεί.
Περισσότερα λίαν προσεχώς λοιπόν.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:52

Σιγή τηλεγράφου

Συντάκτης:
Υπενθυμίζουμε επίσης στους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ ότι χθες ήταν η επέτειος των γενεθλίων του. Πριν 34 χρόνια, στις 3 του Σεπτέμβρη 1974 υπογράφηκε και παρουσιάστηκε στο λαό η ιδρυτική του διακήρυξη.
Δε άξιζε μια ανακοίνωση, ένα μήνυμα, τέλος πάντων μια υπενθύμιση πως «και όμως κινείται»;

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:52

Συντονιστείτε

Συντάκτης:
«Λόγω έκτακτου γεγονότος», όπως μας πληροφορεί η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται η επίσκεψη του Γιάννης Μαγκριώτη στο Ν. Κιλκίς. Το πρόγραμμα και την είδηση της επίσκεψης έδωσε η Νομαρχιακή το μεσημέρι της Τρίτης. Και το πρωί της Τετάρτης ήρθε η αναβολή.
Μάλλον χρειάζονται καλύτερο συντονισμό οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην υπουργός και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στα δημόσια έργα Γιάννης Μαγκριώτης  θα μας επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:52

Γιατί όχι και δοκτορά;

Συντάκτης:

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Στη Γουμένισσα δεν ιδρύθηκε, όπως ζητούσε, τμήμα ΤΕΙ, αλλά ο Υπουργός Παιδείας - κρίμα, γιατί τον θεωρούσαμε από τα σοβαρότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου- Στυλιανίδης δεσμεύτηκε να εγκρίνει την ίδρυση στην πρωτεύουσα της Παιονίας μεταπτυχιακού τμήματος!
Σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, αν ακολουθήσουν μια δυο ακόμα αρνήσεις από την πλευρά της Πολιτείας για ίδρυση απλών τμημάτων ΤΕΙ στη Γουμένισσα, προεξοφλείται πως το εν λόγω μεταπτυχιακό τμήμα θα χορηγεί, με δέσμευση του κ. Στυλιανίδη πάντα, και …διδακτορικούς τίτλους.

Μια και η άνοιξε η όρεξή μας όμως, διατυπώνουμε και μια ακόμη ρηξικέλευθη πρόταση. Αφού στη Γουμένισσα εγκρίνουν Μεταπτυχιακό, αν και δεν της δίνουν απλό τμήμα, να βρούμε άκρες στην Αθήνα ώστε αφού δεν κατασκευάζουν δικαστικό μέγαρο για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Κιλκίς να εγκριθεί για την πρωτεύουσα του νομού η κατασκευή παραρτήματος του Αρείου Πάγου.
Δεν μπορεί, όλο και κάποιος υπουργός θα βρεθεί να το υποσχεθεί…

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:13

Ευχάριστη έκπληξη από Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Η δημοτική οργάνωση Πολυκάστρου του ΠΑΣΟΚ οργανώνει εκδήλωση στις 3 Σεπτέμβρη, για τα γεννητούρια του κόμματος και της Ιδρυτικής του Διακήρυξης.
Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μέσα στην απόλυτη ηρεμία και ανυπαρξία όλων των δημοτικών κομματικών οργανώσεων, στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ που δεν προχωρά, μια οργάνωση, αυτή του Πολυκάστρου, τολμά να κινηθεί.
Κι αυτό, τη στιγμή που άλλες Συντονιστικές δεν μπόρεσαν να συνεδριάσουν, εδώ και μήνες μετά την εκλογή τους, ούτε για την τυπική συγκρότησή τους σε σώμα.
* * *
Η επισήμανση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Αφορά όλο το πολιτικό μας σύστημα. Και δεν είναι για να χαίρεται κανείς με αυτήν την κατάσταση. Η Δημοκρατία μας στηρίζεται στη σωστή λειτουργία των κομμάτων, που δυστυχώς τα ίδια τα ηγετικά τους στελέχη τα έχουν απαξιώσει με τις πράξεις τους, με τη στάση τους.
Χρέος των πολιτών είναι να αντισταθούν ακόμη και σ’ αυτήν την απαξίωση της πολιτικής, επιλέγοντας και στηρίζοντας κόμματα και πρόσωπα, που αξίζει να υπάρχουν δυνατά στην πολιτική σκηνή του τόπου και της χώρας.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:12

Παρ’ ολίγον

Συντάκτης:
Συνήθως τα αίτια μιας πτώσης αεροπλάνου τύπου Τσέσνα οφείλονται σε ανθρώπινα αίτια, σε σφάλμα του πιλότου… Για τη συγκεκριμένο περιστατικό στην Κάρπη με το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης και την  αναγκαστική προσγείωση που επιχείρησε ο πιλότος σε περιοχή της Κάρπης διεξάγεται ήδη έρευνα και θα μάθουμε  από τα πορίσματά της την αιτία που προκάλεσε το ατύχημα…»
Τάδε έφη Βασίλης Καραμπίδης, πιλότος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσιων όταν ζητήσαμε τα …φώτα του για το ατύχημα στην Κάρπη.
Μάλιστα ο Βασίλης βρισκόταν εκείνη την ώρα (πρωί Δευτέρας) στην Πάρο όπου ταξίδεψε με αεροπλάνο Τσέσνα, όχι ακριβώς το ίδιο.
« Πριν δυο εβδομάδες πετάξαμε στη Σκιάθο με το ίδιο αεροπλάνο που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην κάρπη. Πήγαμε δυο μέρες εκεί μμε τον Δήμαρχο Νεόφυτο Παπαδόπουλο» ααποκάλυψε ο Βασίλης. Και στην Πάρο με το ίδιο Τσέσνα ζήτησε να πετάξει ο Βασίλης, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο.