Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 10:25:06 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

aksioupoliΣε δραστική μείωση του τιμήματος, που  καταβάλλουν οι κτηνοτρόφοι ως  δικαίωμα βοσκής στους διαφόρους  βοσκοτόπους που υπάρχουν εντός των  ορίων του δήμου Αξιούπολης για το έτος  2010, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αξιούπολης στην πρόσφατη συνεδρίαση  του.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 16:42

Aπονομή Κόκκινου Μπερέ

Συντάκτης:
kokkinos_mperesTην Πέμπτη 05 Αυγούστου 2010 και ώρα 10:30 πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής Κόκκινου Μπερέ στο προσωπικό του Τμήματος Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΤΠΕΝ) της 2010 Β΄ ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «ΖΩΓΚΟΥ», στη Ν. ΣΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 16:41

Ιδρυτική Διακήρυξη Ανεξάρτητης Κίνησης Νέων

Συντάκτης:
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ προέκυψε  από την  ανάγκη αντίδρασης  μιας γενιάς <<νέων>> ανθρώπων στα κοινωνικά αδιέξοδα που το πολιτικό κατεστημένο μας κληροδότησε. Μετά  από μια μακρά περίοδο αδράνειας και απαξίωσης της πολιτικής, η γενιά αυτή ώριμη πια αναλαμβάνει τις ευθύνες της (έστω και καθυστερημένα) όχι μόνο απέναντι του εαυτού της για όσα έγιναν γι’ αυτήν χωρίς αυτήν, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενεές για όσα πρόκειται να κληροδοτήσει σε αυτές.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:18

Προχωρά η ανάπλαση σε Κήπο και Πάρκο Κιλκίς

Συντάκτης:
parko_kilkisΤην Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δ. Τερζίδης υπέγραψε τη σύμβαση με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της έγκρισης του έργου της ανάπλασης του πάρκου-Κήπου συνολικού προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ. Είναι η πρώτη από μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς και εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ και η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά το ιστορικό κέντρο του Κιλκίς. Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης προχωρούν οι διαδικασίες της προκήρυξης του έργου και της δημοπράτησης κατασκευής του.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:12

Επίσκεψη και συνεργασία Τερζίδη στο Δήμο Μουριών

Συντάκτης:
terzidis_mouriesΜε επίσκεψη του στο Δήμο Μουριών ξεκίνησε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης την ενημέρωση του στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους Δήμους που θα αποτελούν τον νέο Δήμο του Κιλκίς, για θέματα και ζητήματα που τους αφορούν. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη 12 Αυγούστου, ο κ. Τερζίδης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Μουριών με τον Δήμαρχο κ. Σάββα Αργυρόπουλο όπου ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου, τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη καθώς για τις μελέτες που έχει έτοιμες ο Δήμος.
smidakisΟ πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μεταμορφωσιωτών Ν. Κιλκίς, ύστερα από άοκνη προσπάθεια πλέον της δεκαετίας, στις 5 Αυγούστου 2010, την παραμονή δηλαδή της γιορτής της εκκλησίας του χωριού,  σε συνεργασία με το Δήμο Πολυκάστρου, εγκαινίασε  το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου, στη Μεταμόρφωση.
xasisofiteiaΤις μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες που έχει ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής στο ν. Κιλκίς ήθελε να αναδείξει ένας 66χρονος ημεδαπός. Ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον τομέα της φυτικής παραγωγής και τα επιτεύγματά του ανήλθαν σε …ύψος μέχρι και 4,5 μέτρα.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:06

Κρατήσου ή αλλιώς… κάν’ τα πάνω σου!

Συντάκτης:
Διερωτάται κανείς ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ, εν έτει 2010, να αναγκάζεται να καταπιέζει τον εαυτό του, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να μπαίνει σε μια διαδικασία ανεύρεσης – εντοπισμού ανακούφισης. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον χώρο των Δικαστηρίων. Ναι, μιλάμε για τα Δικαστήρια του Νομού Κιλκίς, τα οποία δεν παρέχουν το αυτονόητο: μία στοιχειώδη τουαλέτα για να κάνει κανείς, κατά περίπτωση, το ψιλό του ή το χοντρό του.
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 14:29

Τα σκουπίδια και πάλι στο προσκήνιο

Συντάκτης:
skoupidiaΙδού ένα θέμα που κατά πως φαίνεται θα αποτελέσει αιτία προεκλογικών προστριβών. Τα σκουπίδια των τεσσάρων δήμων του νέου δήμου Παιονίας και η τύχη τους ενόψει του υψηλότατου προστίμου που επικρέμαται από τις 16 Ιουλίου και εντεύθεν. Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι τέσσερις δήμαρχοι Στ. Παπαπαναγιώτου της Γουμένισσας, Δημήτρης Σμυδάκης του Πολυκάστρου, Ευθύμης Κουρτζανίδης του Ευρωπού και Σόνια Συμεωνίδου της Αξιούπολης μετά τις 16 Ιουλίου όταν και ξεκίνησε να «τρέχει» η ποινή της Κομισιόν για όσους εξακολουθούν να εναποθέτουν τα σκουπίδια τους σε πρόχειρες χωματερές.
epimelitirioΤο Επιμελητήριο Κιλκίς, μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ (ΕΠΑΝΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, με αρμοδιότητα τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι, στο πλαίσιο του   ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ, η ΓΓ Βιομηχανίας του ΥΠΟΙΑΝ προχώρησε στην προκήρυξη του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».