Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 6:04:22 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

nosokomeioΗ βιομηχανία φόβου καλά λειτουργεί από τα βραδινά τηλεοπτικά  δελτία ειδήσεων και εύλογα σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού του νομού επικρατεί ανησυχία για τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας που προκαλείται από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ύστερα από τσίμπημα κουνουπιών.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 18:01

Ο ιός και πως τον αντιμετωπίζουμε

Συντάκτης:
ios_deitikou_neilouΑπό τη Νομαρχία Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:59

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:
koinoniko_iatreio_kilkisΗ Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου –Φαρμακείου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΗΛΙΑΚΟΣ» στην πόλη του Κιλκίς, επί της οδού Σπάρτης 13.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:58

Περί της «Επιμορφωτικής» ενημέρωσης…

Συντάκτης:
epimorfotikiΜεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο της Επιμορφωτικής, με θέμα «Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας. Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων» το οποίο υλοποιήθηκε σε περιοχές της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 40 ωρών και συμμετείχαν 46 μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων της Δυτικής Λευκωσίας (Κύπρος).
niakaΜε την αφυπηρέτησή μου σήμερα από την εκπαίδευση κλείνει ένας κύκλος της ζωής μου και αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να εκφράσω την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες μου προς όλους εσάς τους συνοδοιπόρους και συνεργάτες μου στην κοινή προσπάθεια για υλοποίηση των στόχων της παροχής του εκπαιδευτικού αγαθού προς τους μαθητές μας.
epimelitirioΤο Επιμελητήριο Κιλκίς εκφράζοντας «την ανησυχία του για το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αναλαμβάνει τη πρωτοβουλία να απευθυνθεί στους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων ζητώντας τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι εμπορικές επιχειρήσεις του νομού. Η άμεση συμβολή τους έγκειται στη μείωση ή στο πάγωμα των μισθωμάτων.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:26

Αξίζει τα καλύτερα η Γουμένισσα

Συντάκτης:
psomiadisΕίναι η προσφιλής τακτική του Παναγιώτη Ψωμιάδη όταν παρίσταται σε εκδηλώσεις και παίρνει το λόγο: Δεν θα σας μιλήσω για τα προβλήματα και το πρόγραμμα που έχουμε, θα τα πούμε άλλη φορά, αλλά…
Και ακροθιγώς αναφέρει δυο τρεις νύξεις για τα θέματα κάθε τόπου και χώρου.
Με ευρύ πρόγραμμα ψεκασμών στις εστίες κουνουπιών σε πολλά σημεία του νομού και ιδιαίτερα όπου εντοπίζονται αυξημένος κίνδυνος απαντά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς στην απειλή του ιού του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιών και προκάλεσε αναστάτωση στις υγειονομικές αρχές της χώρας.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 16:52

Στο Κιλκίς χτύπησε ο ιός του δυτικού Νείλου

Συντάκτης:
ios_deitikou_neilouΤους νομούς Ημαθίας και Κιλκίς έχει πλήξει σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιός του δυτικού Νείλου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εξι άτομα ανά 100.000 πληθυσμού έχουν προσβληθεί σε καθέναν από τους συγκεκριμένους νομούς, την ώρα που ο αντίστοιχος αριθμός των ασθενών είναι τρεις στην Πέλλα και από ένας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Πιερία. Στο νομό Λάρισας, ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα με λοίμωξη που αποδίδεται στον ιό του δυτικού Νείλου καταγράφηκε σε πληθυσμό περίπου 200.000 κατοίκων. Οπως φαίνεται από την επιδημιολογική επιτήρηση, οι περισσότεροι ασθενείς κατοικούν σε περιοχές κοντά σε ποτάμια.
aksioupoliΣε δραστική μείωση του τιμήματος, που  καταβάλλουν οι κτηνοτρόφοι ως  δικαίωμα βοσκής στους διαφόρους  βοσκοτόπους που υπάρχουν εντός των  ορίων του δήμου Αξιούπολης για το έτος  2010, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αξιούπολης στην πρόσφατη συνεδρίαση  του.