Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:37:03 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

tedkΗ  Βιθλιοθήκη της ΤΕΔΚ ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 1992. Στην αρχή με δύο αυτοκίνητα (Κινητές Βιβλιοθήκες) και ελάχιστα βιβλία μόνο. Με την πάροδο των χρόνων και τη μετεγκατάσταση των γραφείων της ΤΕΔΚ, δημιουργήθηκε η σταθερή βιβλιοθήκη, η οποία στεγαζόταν στην οδό Λέκκα 1 στο κέντρο της πόλης.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:36

Το περιβάλλον ενώνει Πολύκαστρο - Γευγελή

Συντάκτης:
smidakisΜε τη συμβολική συμμετοχή του Δημάρχου Πολυκάστρου Δημήτρη Σμυδάκη, του αντιδημάρχου Άγγελου Αναστασιάδη και του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Λάζαρου Παυλίδη, γιορτάσθηκε στο Γευγελή η "Ημέρα του δέντρου", κατά την οποία διοργανώνονται δενδροφυτεύσεις σε όλη τη γειτονική χώρα.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:33

Καλό ταξίδι Βλάση

Συντάκτης:
vlasisΈφυγε ο Βλάσης για ένα ταξίδι που δεν έχει επιστροφή. Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος. Έφυγε ένας πρόσκοπος και άφησε πίσω του φτωχότερη την προσκοπική μεγάλη μας παρέα, την προσκοπική οικογένεια. Άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς ,ακούραστος και πρόθυμος πάντα να βοηθήσει σε κάθε περίσταση τις προσκοπικές ομάδες, τηρώντας την υπόσχεση μας.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:32

Σεμινάριο αυτοεκτίμησης των μαθητών στο 2ο ΕΠΑΛ

Συντάκτης:
seminarioΤην Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, μετά την καθιερωμένη γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πενήντα καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ κάθισαν για μία ακόμη φορά στα «θρανία». Θέμα της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η αυτοεκτίμηση των μαθητών μας, τρόποι και μέθοδοι ανάπτυξής της μέσα από την καθημερινή σχολική και όχι μόνο πρακτική.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:29

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία Ειρήνης

Συντάκτης:
«Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Όλοι στη μάχη. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας στη συγκέντρωσή του, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 10.30π.μ., στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:26

Πυρπόλησε τον εργοδότη του και τράπηκε σε φυγή

Συντάκτης:
Υπό συνθήκες που δεν διευκρινίστηκαν επαρκώς - εικάζεταιότι υπήρχεδιαφορά οικονομικής φυσης - συνέβη το περιστατικό που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για 51χρονο κάτοικο Μικροδάσους που απασχολούσε έναν αλλοδαπό από τη Ρουμανία.
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:43

Όχι στην εκθεμελίωση των εργατικών σχέσεων

Συντάκτης:
ergatiko_kentroΑπό τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση “Οι ρήτρες που περιέχονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο όπως κατέληξαν χθες σε κοινό σύσκεψη-διαπραγμάτευση οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και η τρόικα εκθεμελιώνουν το σύτημα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:39

Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» στο χώρο της παιδείας

Συντάκτης:
eurobankΗ Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στη Βέροια, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 8.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:35

Εκδρομές του Ορειβατικού Κιλκίς

Συντάκτης:
oreivatikosΤην Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 ο Ο.Σ.Κιλκίς «κατέκτησε» μία ακόμη κορυφή, αυτή του «Κώστa Παλαμιώτη» στον Κίσσαβο. Οι συμμετέχοντες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, έφτασαν σε αριθμό τους 18. Ο καταπληκτικός καιρός, ιδιαίτερα καλός για τέτοια εποχή, βοήθησε να απολαύσουμε τη θέα και τις ομορφιές του βουνού και των οικισμών του.
Με νίκη συνέχισαν οι Προπαίδες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, συντρίβοντας με 16-0 τη Νέα Ευκαρπία, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής ημέρας. Πέντε γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Αναστασιάδη πέτυχε ο Παρδάλης, από τέσσερα οι Γρόσης και Λίκα, δύο ο Τσολακίδης και ένα ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Οι παίκτες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Βαφειάδης, Γαβριηλίδης, Γρόσης, Δεδεδάκης, Κουτουκιάς, Κουτσουρίδης, Κωφίδης, Λίκα, Ντζαμπισβίλι, Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Α., Παρδάλης, Σαλάη, Σαρίδης, Σμιάρης, Σουργκούνης, Τσολακίδης, Φυτανίδης και Χαραλαμπίδης.