Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:45:05 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:49

Επιμόρφωση των εμπόρων σε διήμερο σεμινάριο

Συντάκτης:

Διήμερο Σεμινάριο, πραγματοποίησε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας στο Κιλκίς, ύστερα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς και του ίδιου του Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη, στις 21-22/3/2010, με θέμα τις ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον ρόλο των ΜΜΕ με επικέντρωση στο Εμπόρι.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:47

Δημήτριος : Μοναδική Διαθήκη Ανάστασης και Ζωής

Συντάκτης:

Αδελφοί μου, ο Σωτήρας μας υπέγραψε με το αίμα Του τη μοναδική Διαθήκη ανάστασης και ζωής. Ο Χριστός, ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος δεν υποτάχθηκε (ούτε ως άνθρωπος) στην πείνα, στη δίψα, στον πόνο, στη διεκδίκηση ανθρώπινης δικαιοσύνης, στο φόβο του θανάτου. Έδειξε τέλεια υπακοή στον Ουράνιο Πατέρα Του μέχρι σταυρού. Νίκησε, ελευθέρωσε, ανάστησε την ανθρώπινη φύση Του, για χάρη όλων μας. Όλα για μας!

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:47

Τέσσερα προγράμματα επιδότησης εργασίας

Συντάκτης:

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τα τέσσερα πρώτα προγράμματά του ΟΑΕΔ που θα υλοποιηθούν το 2010. Τα προγράμματα αποτελούν την πρώτη φάση ενεργητικών πολιτικών προώθησης της απασχόλησης και αφορούν 119.000 ανέργους συνολικού προϋπολογισμού 816 εκατ. ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:46

Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας  Δασοπονίας, υπάλληλοι του Δασαρχείου Γουμένισσας επισκέφθηκαν όλα τα σχολεία της επαρχίας Παιονίας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια  και ενημέρωσαν τους μαθητές για το δάσος, το φυσικό περιβάλλον και τις δραστηριότητες του Δασαρχείου Γουμένισσας, μοιράζοντας έντυπο υλικό και χάρτες με τους χώρους δασικής αναψυχής τους οποίους μπορούν να επισκεφθούν.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:41

Δυο δήμοι μετά το …Πάσχα

Συντάκτης:

Μόνο ένα θαύμα, παρόμοια ισχυρό όπως της Αναστάσεως, μπορεί να αλλάξει την ήδη ειλημμένη απόφαση για τη συγκρότηση δυο δήμων στο ν. Κιλκίς στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Η ανακοίνωση της νέας γεωγραφίας θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Ραγκούσης.

Οι επίμονες προσπάθειες του δήμου Μουριών και του Δασαρχείου Κιλκίς να ξαναζωντανέψουν τα Χίλια Δένδρα και να γίνουν πραγματικό Μνημείο της Φύσης που θα μπορούν να το απολαμβάνουν οι άνθρωποι, φαίνεται πως πιάνουν τόπο. Εχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ανάπλασης του πανέμορφου  χώρου από τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη, το Δασαρχείο προχώρησε στην υλοποίηση των δράσεων που προέβλεπε η μελέτη του, ώστε και το Μνημείο της Φύσης να προστατευθεί, αλλά και οι επισκέπτες να μπορούν να το απολαμβάνουν.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:38

Στάση πληρωμών και στο …βάθος επίσχεση εργασίας

Συντάκτης:

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ , το βαφείο που για δεύτερη εβδομάδα διέκοψε τη λειτουργία του. Η ιδιοκτησία της εταιρείας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προχώρησε εξ ανάγκης  παύση πληρωμών, χωρίς να κάνει λόγο για κατάθεση αίτησης πτώχευσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού δέρματος Ελλάδος (ΟΚΙΔΕ).

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:36

Ενίσχυση αλληλοβοήθειας

Συντάκτης:

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς με ανακοίνωσή της «εκφράζει τις ευχαριστίες της στο καταναλωτικό κοινό της πόλης, που πάντα στηρίζει την τοπική αγορά του». Επίσης, ενημερώνει πως «σ΄ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι, χρειάζεται επί πλέον αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Ως διοίκηση λοιπόν, και θέλοντας να δείξουμε έμπρακτα την αλληλοβοήθειά μας, αναλαμβάνουμε ορισμένες πρωτοβουλίες, που θα βοηθήσουν όσο γίνεται καλύτερα σ΄ αυτό:

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:36

Αρτια η λειτουργία των Σφαγείων Κιλκίς

Συντάκτης:

Τα Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε. επισκέφθηκε την Μ. Τετάρτη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης, για να διαπιστώσει από κοντά την δραστηριότητα και την άρτια λειτουργία τους ενόψει του Πάσχα. Ο κ. Τερζίδης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των Σφαγείων Ευστάθιο Μακρίδη, συνομίλησε με τους εργαζομένους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και για την άριστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς όφελος του καταναλωτή.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:28

Δενδροφύτευση φιλίας και συνεργασίας των λαών

Συντάκτης:

Σε γέφυρα φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας μετατράπηκε η εκστρατεία δενδροφύτευσης του δήμου Γευγελή, στην οποία συμβολικά συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Πολυκάστρου και Αξιούπολης, Δημήτρης Σμυδάκης και Σόνια Συμεωνίδου. Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια μεταξύ των τριών δήμων, μέσω και του προγράμματος INTERREG, πήρε προχθές ένα συμβολικό χαρακτήρα. Ο δήμαρχος Γευγελή, Ιβάν Φράνκοβ, προσκάλεσε στη δενδροφύτευση που οργάνωσε τους δυο δημάρχους μας και αυτοί ανταποκρίθηκαν.