Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 7:34:55 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Την έντονη αντίδραση της Κοινωνίας Πολιτών Νομού Κιλκίς προκάλεσε η προσπάθεια παραχώρησης οικοπέδων ακριβώς μπροστά από το χώρο που σήμερα κατασκευάζονται τα ΤΕΙ Κιλκίς.
«Αισίως διανύουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και μερικοί παρατρεχάμενοι της εξουσίας συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν σε αυτή τη χώρα να κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει η Κοινωνία Πολιτών.
«Όντας ταγμένοι να διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον επιχειρούν να «πιάσουν πόρτα» έγκαιρα εξασφαλίζοντας εαυτούς και τους απογόνους τους ακόπως.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 04:00

Προσεχώς κλειστόν!

Συντάκτης:
Ομόφωνη είναι πλέον η απόγνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ν. Κιλκίς. Η οικονομική ασφυξία που επέβαλε η κυβέρνηση στους Ο.Τ.Α. εκλαμβάνεται και είναι ως απόπειρα πολιτικής υποβάθμισης του θεσμού από τον οποίο αποστερούν και τις στοιχειώδεις δυνατότητες άσκησης του πραγματικού του ρόλου.
Στο Δημαρχείο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι δήμαρχοι του νομού μαζί με το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ύστερα από πρόσκληση του προέδρου και Δημάρχου Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδη που συνεδρίασε υπό τη συνήθη διευρυμένη σύνθεσή του.
Δώδεκα παράθυρα για τη μείωση του φόρου εισοδήματος αφήνει ανοικτά η Εφορία.
Οι δαπάνες που οδηγούν στη μείωση του φόρου εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (αποδείξεις, τιμολόγια), είναι οι εξής:
1) ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Αφαιρείται ποσό έως 1.200 ευρώ τον χρόνο και η έκπτωση φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 20% επί της δαπάνης (έκπτωση φόρου έως 240 ευρώ).
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:27

Το πρώτο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γαλλικού

Συντάκτης:
 Εκλογές για την ανάδειξη του 1ου Τοπικού Συμβουλίου Νέων, πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Γαλλικού την περασμένη Κυριακή, 23 Μαρτίου. Από τα 74 εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο Νέων προσήλθαν στις εκλογικές διαδικασίες 49.
Το πενταμελές ΤΟΣΥΝ του Δήμου Γαλλικού για τα έτη 2008 και 2009 θα αποτελείται από τους κάτωθι νέους: Τυρεκίδη Λάζαρο, Καλογιαννόπουλο Θεόδωρος Κυριακίδου Σεβαστή, Γιαννόπουλο Βασίλειο και Παπαδόπουλο Ελευθέριο.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:26

Το Κύπελλο στο Πάϊκο

Συντάκτης:
 Ο Κιλκισιακός έχει κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς πολλές φορές. Μάλιστα από το 2005 ως το 2007 το κατέκτησε συνεχόμενα. Μόνο που στον φετινό τελικό δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι από το Πάϊκο Γουμένισσας με 5-4. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς τέρματα όπως και η παράταση. Για το Πάϊκο είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του που αναδεικνύεται Κυπελλούχο. Από το 1979 είναι ο έβδομος τελικός Κυπέλλου που κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι.
Κύριε Διευθυντά,
Η Β Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχίας Κιλκίς με την από 19-12-2007 και  αριθμό πρωτοκόλλου 725 ανακοίνωσή της μας έκανε γνωστό ότι στο Δήμο μας και στο αγροτεμάχιο 245 του Δημοτικού Διαμερίσματος Μικροκάμπου πρόκειται να εγκατασταθεί εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμου με γεώτρηση της εταιρίας «ΛΙΒΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΕΠΕ – Δ.Τ. GREEN OIL», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Β Ν.Ε. Αναστάσιος Αμανατίδης.
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Οι αλλαγές που προωθούνται αποβλέπουν στη σωτηρία ενός συστήματος, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι αλλαγές είναι επιτακτικές, διότι όσο καθυστερεί η μεταρρύθμιση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:21

Προγράμματα ΕΟΜΜΕΧ για την επιχειρηματικότητα

Συντάκτης:
Πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε 3.873 νέες επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν με δημόσια δαπάνη 140 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ από το 2002 μέχρι το 2008.
Τα παραπάνω εντυπωσιακά μεγέθη ανακοινώθηκαν σε Ημερίδα με θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - Η Κοινωνική Διάσταση - Η θέση μας η προοπτική μας», που διοργάνωσε ο ΕΟΜΜΕΧ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:29

Πέρασε και από το Αξιοχώρι

Συντάκτης:
 Νικηφόρα πέρασε από την δύσκολη έδρα του Αξιοχωρίου η Ακαδημία επικρατώντας άνετα του τοπικού Αξιού με 0-3.Τα πιτσιρίκια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ απαλλαγμένα από το άγχος των βαθμών πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν στο 30’ με σέντρα σουτ του Κωτσαρή και μετά από ολιγωρία του τερματοφύλακα το Αξιού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν φάσεις για να ισοφαρίσουν. Όμως οι πιτσιρικάδες του Αλέξανδρου έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα τις αντεπιθέσεις με πολύ σφικτή άμυνα και με όπλο την πάρα πολύ καλή φυσική τους κατάσταση σημείωσαν το 0-2 με τον Δημητριάδη στο 55’και το 0-3 στο 85΄με τον Αποστολίδη.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:26

Αδύναμη εκπροσώπηση στη λαμπρή επέτειο

Συντάκτης:
 Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε σε όλο το νομό Κιλκίς η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, με μοναδική παραφωνία την αδύναμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, από το Γ.Γ. Αθλητισμού, Στ. Δουβή, στις εκδηλώσεις στο Κιλκίς.
Οι φωτογραφίες από την εορταστική παρέλαση στο Πολύκαστρο.