Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:36:47 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 01:12

Μαραθώνιος υπέρ του περιβάλλοντος

Συντάκτης:
Ο Αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος, ήταν το μήνυμα που πήραν οι μικροί αθλητές του Αίαντα Κιλκίς στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Μέγας Αλέξανδρος, που διεξήχθη στις 18/4/2010 με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Θες/νίκη. Στον αγώνα πήραν μέρος και οι μικροί αθλητές των συλλόγων στα τελευταία 1000μ., με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Κάθε αθλητής και ένα δέντρο ευχόμαστε για την πόλη της Θες/νίκης που τα έχει τόσο ανάγκη. Στον αγώνα των 1000μ. που δεν είχε συναγωνιστικό χαραχτήρα αλλά συμβολικό, για το ευ αγωνίζεστε και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν 30 αθλητές του συλλόγου μας από 8 μέχρι 12 ετών.
Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς αναφέρει:
«Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά για το φάρμακο, τα φαρμακεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, κάποιοι προσπαθούν να παραχαράξουν κακόβουλα την πραγματικότητα και να μεταφέρουν ευθύνες για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων σε αυτούς που, στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια τα στηρίζουν: τους φαρμακοποιούς! Για την ανέχεια των ταμείων, δεν ευθύνονται ούτε οι ασφαλισμένοι, ούτε οι φαρμακοποιοί. Μοναδικοί υπεύθυνοι είναι όσοι κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, με αποφάσεις ή με την αμέλεια των οποίων:
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 21:52

Ανεργία - εφιάλτης στο νομό!

Συντάκτης:
Ένα ακόμα εργοστάσιο έπεσε θύμα, αυτήν την φορά όχι της οικονομικής κρίσης, αλλά της κρίσης της καπνοκαλλιέργειας στην χώρα μας. Η Socotab Hellas, θυγατρική της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, που εδρεύει στον Παντελεήμονα από τις αρχές της δεκαετίας, ανέστειλε την παραγωγική της λειτουργία λόγω έλλειψης της πρώτης ύλης, του υπό επεξεργασία καπνού.Η εταιρεία στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της έφτασε να απασχολεί περισσότερους από 1000 εργαζόμενους, ενώ μετά την αποσύνδεση της καπνοκαλλιέργειας από την επιδότηση, το 2006 σταδιακά μειώθηκε ο αριθμός των εργαζομένων μέχρι τον περασμένο φθινόπωρο όταν απασχολούσε 250 άτομα, κυρίως γυναίκες.
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 21:43

Υποτονική η συμμετοχή πλην του Νοσοκομείου

Συντάκτης:
Υποτονική, όπως αναμενόταν άλλωστε, αποδείχθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στο ν. Κιλκίς στην 24ωρη απεργία που κήρυξε χθες η ΑΔΕΔΥ.
Αν εξαιρεθεί το Νοσοκομείο Κιλκίς όπου το ποσοστό των απεργών έφτασε το 64% (από τους 257 απήργησαν οι 164), γνωστού όντος ότι το ποσοστό απεργών στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι πάντα υψηλό λόγω του προσωπικού ασφαλείας, στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες η συμμετοχή υπήρξε έως …συμβολική.
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:59

Με απόλυτη αποδοχή η επανεκλογή Αδαμόπουλου

Συντάκτης:

Με απόλυτη αποδοχή επανεκλέχτηκε πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου ο Γιάννης Αδαμόπουλος, που είναι και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Από τα 140 μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης –από τα 160 εγγεγραμμένα- ο κ. Αδαμόπουλος ψηφίστηκε για νέος πρόεδρος από τα 138! Με τη στάση τους αυτή τα μέλη του Συλλόγου επιβράβευσαν ουσιαστικά την πολύχρονη και θετική παρουσία του προέδρου τους και το έργο που έχει επιτελέσει στο Σύλλογο και στην τοπική κοινωνία.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:58

Ανανέωση εντολής στον Χατζηαποστόλου

Συντάκτης:

Πριν από τις εκλογές η ποδοσφαιρική οικογένεια του Κιλκίς γνώριζε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας καθώς οι 12 από τους 13 υποψήφιους ήταν συνεργάτες του Βασίλη Χατζηαποστόλου και ένας ανεξάρτητος. Οι εκπρόσωποι των ομάδων ανανέωσαν πανηγυρικά την εμπιστοσύνη τους στον μακροβιότερο πρόεδρο της ΕΠΣΚ Β. Χατζηαποστόλου (από το 1980 εκτός της τετραετίας 2002-2006), αναδεικνύοντας τον για άλλη μια φορά πρώτο, ανανεώνοντας την εντολή άσκησης της διοίκησης τόσο σε αυτόν όσο και στους συνεργάτες του.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:56

24/ΩΡΗ Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Συντάκτης:

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης 22 Απριλίου 2010 και να πλαισιώσουν μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:55

Σκάνδαλο στο ΥΠΕΧΩΔΕ με «ουρά» στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο έκδοσης αδειών λειτουργίας μηχανημάτων έργων. Την υπόθεση διερευνά το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τη διακρίβωση πιθανού χρηματισμού πέντε υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Αθήνα και ενός στο Κιλκίς.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:45

Εκπτωτική κάρτα τριτέκνων Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:
1. ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ "ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ" 4% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
2. ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ" 4% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
3. ΤΟΡ FASHION" ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ.ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:44

Απογόρευση καύση των σιτοκαλαμιών

Συντάκτης:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται από την 1η Μαΐου μέχρι και 30 Ιουνίου και από 15 Οκτωβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, μόνο υπό προΰποθέσεις και συγκεκριμένα ύστερα από άδεια καύσης ατομική ή ομαδική, που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία μόνον κατά τις πρωινές ώρες και μέχρι την 12η μεσημβρινή και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται  αρμοδίως, είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση), κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου επί της οποίας θα αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται η αναγκαιότητα της καύσης, ώστε να λαμβάνονται από τους ίδιους τα προβλεπόμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέσα και μέτρα πυρασφάλειας προς αποφυγή του κινδύνου επέκτασης της πυρκαγιάς.