Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:53:08 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:58

Τα παιδιά του Λαοδικηνού στον οίκο Ευγηρίας

Συντάκτης:

Επίσκεψη από τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου του Λαοδικηνού δέχτηκε ο Οίκος Ευγηρίας και Θ.Χ.Π. Κιλκίς τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά συνοδεύονταν από το δάσκαλο τους κ. Χατζή Λάζαρο, τη νηπιαγωγό του σχολείου κ. Αθηνά και την εθελόντρια του «Νηρέα» κ. Καζαντζίδου Σπυριδούλα.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:57

Επίσκεψη από τη Βουλγαρία στον οίκο Ευγηρίας

Συντάκτης:

Επίσκεψη από κλιμάκιο διοικητικών στελεχών προνοιακών ιδρυμάτων της γείτονος Βουλγαρίας δέχτηκε ο Οίκος Ευγηρίας και Θ.Χ.Π. Κιλκίς την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.
Το κλιμάκιο, που πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης σε προνοιακά κέντρα και θεραπευτήρια της Μακεδονίας, έφτασε στη μονάδα στις 11.00, όπου και τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Αβραμίδης, η διευθύντρια Δ. Αναστασιάδου και μέλη του προσωπικού.

Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος έγινε θεατής σημαντικών κοινωνικών  και πολιτικών εξελίξεων. Αστυνομικός ο οποίος αμείβεται από τους  φόρους των πολιτών για να τους προστατεύει προέβη σε κατάχρηση  εξουσίας με άμεσο αποτέλεσμα το θάνατο ενός 15χρονου ανηλίκου παιδιού. 
Η πράξη αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με άμεσο επακόλουθο ένα  γιγαντιαίο ξέσπασμα του οποίου η ανικανότητα των υπευθύνων να  αφουγκραστούν τον εν λόγω κοινωνικό αναβρασμό προκάλεσε τη διατάραξη  της κοινωνικής συνοχής και της εσωτερικής ειρήνης.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:49

Εθελοντισμός και προσφορά στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών πυροσβεστών οργάνωσε ο Δήμος Πολυκάστρου, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου, την εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Ομάδα εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου, Γιώργος Παμποράκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους στον τόπο, για τις σωτήριες επεμβάσεις τους στις φωτιές του καλοκαιριού, για το ενδιαφέρον και την προσπάθειά τους να διαφυλαχτεί το δάσος και το περιβάλλον, η ίδια η ζωή των ανθρώπων.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:48

Εικόνες εγκατάλειψης στην παραλία Δοϊράνης

Συντάκτης:

«Δυο χρόνια έκλεισε από την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή Δοϊράνης και το μόνο που πέτυχε, και μάλιστα στην "τουριστική καρδιά" του Δήμου, στην παραλία της Δοϊράνης, είναι να κυριαρχούν οι εικόνες της εγκατάλειψης και της ντροπής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Δήμου Δοϊράνης, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:00

Λίγοι, αλλά όπως πάντα παρόντες

Συντάκτης:

Τα πλήθη δεν κατέρχονται πλέον στις διαδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Κιλκίς ακόμα κι όταν οργανώνονται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα στο Εργατικό Κέντρο κατά παράδοση πλέον οι διαδηλώσεις γίνονται σε …γραφεία καθώς ο αριθμός των προσερχομένων είναι τόσο μικρός ώστε δεν καλύπτει ούτε το σύνολο των μελών των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:59

Ξανά στους δρόμους οι μαθητές του Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τρίτη ήταν περί τους 200. Τριπλάσιοι μαθητές συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης την Τετάρτη. Ίδια τα συνθήματα κατά των αστυνομικών, ίδια και η πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο με πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου και της Καλούδη.  Περί τους 600 μαθητές λοιπόν των γυμνασίων και λυκείων της πόλης με ορισμένα άκρως επιθετικά πανό και συνθήματα « βάλτε φωτιά στον μπάτσο τον φονιά», «….» διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο χωρίς ωστόσο τις ρίψεις αβγών και γιαουρτιών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:58

Σπέρνουν τον πανικό στην αγορά με φήμες

Συντάκτης:

Ο πανικός έλλειπε για να συμπληρωθεί το μαύρο φετινό παζλ της αγοράς του Κιλκίς. Από την Δευτέρα όμως και κυρίως από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη η αγορά του Κιλκίς υφίσταται την συνδυασμένη επιδρομή της καταστροφολογίας με διασπορά μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων μηνυμάτων περί δήθεν  εκστρατείας αναρχικών από τη Θεσσαλονίκη στην πόλη μας.
Οι ανεξέλεγκτες αυτές φήμες μαζί με την ντόπια αναπαραγωγή τους συνετέλεσαν ώστε το βράδυ προς Τετάρτη να καταστεί εφιαλτικό για τους καταστηματάρχες.

Πραγματοποιήθηκαν, με πρωτοβουλία της ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., δυο επισκέψεις στον Αγροτικό γυναικείο Συνεταιρισμό Α. Ποροϊων, στις 29 Οκτωβρίου και 18 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια του προγράμματος «Οριζόντιες δράσεις στήριξης, δικτύωσης, ευαισθητοποίησης, διάχυσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων ανθρωπίνου δυναμικού που κατοικούν στις περιοχές παρέμβασης ΟΠΑΑΧ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», το οποίο υλοποιεί το δίκτυο ΑΝ.ΕΤ. Κεντρικής Μακεδονίας ως Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει και η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:56

Υποβολή των αιτήσεων προστατευόμενων για διορισμό

Συντάκτης:

Η κατανομή των θέσεων για τους προστατευόμενους από το άρθρο 2 του Νόμου 2643/98 (που αφορά στην «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις και ειδικότερα τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ.5 α»), που επιθυμούν να διορισθούν, υπό το καθεστώς προστασίας του παραπάνω νόμου, σε θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις ή φορείς του  άρθρου 2 του Ν. 2643/98 του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.