Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 8:23:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:26

Με Χρ. Φώλια τα εγκαίνια του κτιρίου του Επιμελητηρίου

Συντάκτης:
 Ο Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας θα είναι το κυβερνητικό στέλεχος που θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00, με το Επιμελητήριο να αποκτά νέα ιδιόκτητα γραφεία και την πόλη του Κιλκίς ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο.
Ακόμη, θα παρευρεθεί και ο Υπουργός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της αίθουσας Συνεδρίων του κτιρίου, η οποία θα φέρει το όνομα "Βασίλειος Σεργιαννίδης".
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:23

Εγκρίθηκαν 87 νέα Επιχειρησιακά σχέδια

Συντάκτης:
Στην έγκριση 87 αιτήσεων για την επιχορήγηση επιχειρηματικών σχεδίων, μέσω του δεύτερου κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου έχει προχωρήσει ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 87 εγκεκριμένες επενδύσεις είναι συνολικού κόστους 93 εκατομμυρίων ευρώ και εγκεκριμένης επιχορήγησης 31 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:22

Φεστιβάλ λύρας από “Αργοναύτες”

Συντάκτης:
Για όγδοη συνεχή χρονιά η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Λύρας, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 και ώρα 20.30, στο Θέατρο Λόφου στο Κιλκίς.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της λύρας στις διάφορες παραλλαγές της ως κοινού μουσικού οργάνου, πληθυσμιακών ομάδων της πατρίδας μας.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:21

Συνάντηση Κοντού με κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός είχε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Κτηνοτρόφων, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:20

Παιδικές κατασκηνώσεις από το δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
Ολοκληρώθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με τη  Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου.
Με την οικονομική ενίσχυση του δήμου, συνολικά 55 παιδιά από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γαλλικού, ηλικίας από 11 έως 16 ετών είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και διασκεδαστικά μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους, στις παιδικές κατασκηνώσεις «Σκούρας» στη Νέα Φώκαια της Χαλκιδικής.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου, για το θάνατο τριών νεαρών στρατιωτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Βαθιά θλίψη και ανησυχία προκάλεσε η είδηση για το θάνατο τριών νεαρών στρατιωτών τις προηγούμενες ημέρες.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:57

Νεκροί δυο στρατιώτες σε Κιλκίς και Κοζάνη

Συντάκτης:
Νεκρός βρέθηκε 21χρονος στρατιώτης σε χώρο του 604 Τάγματος Πεζικού, στο Καμπάνη Κιλκίς. Πιθανολογείται ότι ο θάνατος του στρατιώτη -που εντοπίστηκε σε απόσταση 60μ.από τα μαγειρεία, πίσω από υλικά για ανακύκλωση- προήλθε από ναρκωτικά, καθώς κοντά του βρέθηκαν σύριγγες και ναρκωτικά χάπια.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:55

«Πνίγουν» με δάνειο το δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:
«Υποθηκεύουν το μέλλον του δήμου Δοϊράνης, με δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, εξ αιτίας της αδυναμίας του δημάρχου να φέρει στο δήμο πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους».
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Νέα Εποχή δήμου Δοϊράνης, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.
«Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης, αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Τερζενίδης εξέφρασε την αντίθεση της παράταξής του να παρθεί δάνειο για την εξόφληση τιμολογίων και τόνισε πως επί 20 μήνες δεν είδαμε καμία προσπάθεια του δημάρχου για να εξασφαλίσει ο δήμος πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, δεν πλησίασε στα Υπουργεία για να εξασφαλίσει κονδύλια.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:53

Χορός του ΚΚΕ στον Ακρίτα με ομιλία της Σ. Καλαντίδου

Συντάκτης:
Την καθιερωμένη ετήσια συνεστίασή της οργανώνει η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ στον Ακρίτα Κιλκίς.
Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 24 Αυγούστου, μετά τις 9 το βράδυ, στην ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη, με πολιτική ομιλία από τη βουλευτή του κόμματος Σοφία Καλαντίδου και με πλούσιο λαϊκό και ποντιακό πρόγραμμα.
Για τη συμβολή του δάσους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Δεκαπενταύγουστο το Τοπικό Συμβούλιο Ευζώνων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό - Περιβαλλοντικό Σύλλογο του οικισμού.