Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:43:21 πμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:51

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι η ψηφιοποίηση

Συντάκτης:

Η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων αργεί και όλα δείχνουν ότι φέτος οι αγρότες θα λάβουν προκαταβολή μόνο των επιδοτήσεων που δικαιούνται πριν τις γιορτές. Το καλό προηγούμενο της περσινής χρονιάς όταν στις αρχές Δεκεμβρίου (4 /12/08) καταβλήθηκε στους δικαιούχους αγρότες το 100% των δικαιωμάτων τους, φέτος φαντάζει άπιαστο όνειρο. Η διαδικασία ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων για τη βελτίωση του συστήματος ΟΑΣΔΕ και τη διαφάνεια στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εφαρμόζεται για πρώτη χρονιά και ως είθισται καθυστερεί.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:38

Η μη απαρτία εμπόδισε το άνοιγμα των προσφορών

Συντάκτης:

Η σπορά ξεκίνησε και στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς δεν κατάφεραν να συνεδριάσουν με απαρτία ώστε να ανοίξουν τις κατατεθείσες προσφορές ενδιαφερομένων για πώληση ακινήτων της. Ειδικότερα  στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής επρόκειτο να συμμετάσχουν πλην των μελών της διοίκησης και τα πέντε μέλη της Επιτροπής της γενικής συνέλευσης ώστε με κανόνες διαφάνειας να ανοιχτούν οι προσφορές για πώληση ακινήτων της οργάνωσης.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:24

Θα αργήσουν, αλλά θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις

Συντάκτης:

Ο διοικητικός έλεγχος των στοιχείων παραγωγής για τη σιτοδεία του 2008 στον. Κιλκίς, τελευταία διαδικασία πριν την πληρωμή, επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις στις οποίες είχαμε προβεί, σε σχετικά δημοσιεύματά μας.
Α. Ο ν. Κιλκίς υπέστη καταστροφές σε ποσοστό που δικαιολογεί την καταβολή αποζημιώσεων
Β. Το ύψος των στρεμματικών αποζημιώσεων θα κυμανθεί περί τα 10 ευρώ.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:07

Πριμ ποιότητας στο σκληρό σιτάρι

Συντάκτης:

Στα 8 κιλά ανά στρέμμα πιστοποιημένων σπόρων καθορίστηκε η ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι καλλιεργητές σκληρού σίτου ανά στρέμμα προκειμένου να εισπράξουν την ενίσχυση του ποιοτικού παρακρατήματος για την περίοδο 2009/10. Όπως δήλωσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή «θα προχωρήσουμε σταδιακά από το επόμενο έτος στην αύξηση της ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου, ώστε να προσαρμοσθούν ομαλά οι σιτοκαλλιεργητές στις νέες απαιτήσεις σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς και τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις».

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:21

Και απόφαση γ.σ. είχαμε και η επιτροπή συναίνεσε

Συντάκτης:

Συμφωνεί με την ανάγκη ενημέρωσης των αντιπροσώπων για τις πρόσφατες αποφάσεις οικονομικού ενδιαφέροντος που έλαβε η υπ’ αυτόν διοίκηση της ΕΑΣ ο πρόεδρός της Μπάμπης Παυλίδης, απαντώντας σε σχετική προτροπή - έκκληση σχετικού δικού μας ρεπορτάζ. Ωστόσο ο κ. Παυλίδης επισημαίνει, ότι και εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης για την «αξιοποίηση» των πρατηρίων είχε, και επί των προσφάτων αποφάσεων ενοικίασης του σούπερ μάρκετ σε ιδιωτική αλυσίδα ενημερώθηκε και συναίνεσε η πενταμελής επιτροπή που όρισε η γενική συνέλευση.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:08

Καιρός να μιλήσει η βάση

Συντάκτης:

Πριν λίγους μήνες η διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς αποφάσισε να κλείσει το πρατήριο πώλησης ανταλλακτικών. Ο λόγος; Εδώ και χρόνια η λειτουργία του είναι ελλειμματική. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν τα απούλητα προϊόντα - άγνωστο αν έγινε απογραφή- και προφανώς τοποθετήθηκαν σε αποθήκες. Ήταν μια απόφαση που την έμαθε η κοινή γνώμη εκ των  υστέρων, χωρίς προγενέστερη ενημέρωση, ενώ και η συνηθισμένη πρακτική των ιδιωτών, της εκποίησης δηλαδή των υπό απόσυρση προϊόντων σε τιμές χαμηλές, δεν επιλέχθηκε για να αυξηθεί η πάσχουσα ρευστότητα της οργάνωσης.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:06

Επωφελής η συφωνία με τον Αρβανιτίδη

Συντάκτης:

Από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκεη ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε συμφωνία ενοικίασης του καταστήματος τροφίμων (σούπερ μάρκετ της πόλης του Κιλκίς οδός Τσιρογιάννη και Β. Ρώτα) επήλθαν η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών νομού Κιλκίς και η Εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρία Α.Ε.Ε.Ε. (με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας) η οποία δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο αυτό.

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς υπό τον κ. Γ. Μουλλά αποφάσισε να ανοίξει και λειτουργήσει σούπερ μάρκετ στο Κιλκίς  είχαν ξεσηκωθεί οι ιδιοκτήτες παντοπωλείων της πόλης διαμαρτυρόμενοι για αθέμιτο ανταγωνισμό που θα προκαλούσε το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:33

Πρόσθετη ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος

Συντάκτης:

Ενημερώνονται οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θέλουν να τους χορηγηθεί επί πλέον ποσόστωση έτους 2009-2010 από το Εθνικό Απόθεμα, εφόσον υπάγονται  στις παρακάτω κατηγορίες, να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση μέχρι 31-1-2010 στον ΕΛΟΓΑΚ ή στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:56

Απογραφή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Συντάκτης:

Η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι θα διενεργήσει, κατά τους μήνες Οκτώβριο- Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2009, τη Γενική Απογραφή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας σε ολόκληρη τη Χώρα. Η Γενική Απογραφή διενεργείται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, βάσει Προεδρικού Διατάγματος και σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 1166/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.