Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:47:30 πμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 10:50

Από Δευτέρα στους δρόμους αγρότες και τρακτέρ

Συντάκτης:

Οι γιορτές πέρασαν, κανέναν από τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση και οι αγρότες, όπως εκφράζονται από το σύλλογο αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς και το αντίστοιχο συντονιστικό όργανο της Παιονίας κατεβαίνουν και πάλι από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στους δρόμους. Το Σάββατο τριμελής επιτροπής από τους κ. Γιώργο Λασκάκη, Θανάση Φρονιμόπουλο και Χάρη Καρυπίδη συμμετείχε στη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Πιερίας στην Κατερίνη. Εκεί λήφθηκαν αποφάσεις για συντονισμένη δράση.

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:32

Αγροτιά: Και ξανά προς τους δρόμους τραβά

Συντάκτης:

Όταν αποσύρθηκαν από τους δρόμους οι αγρότες, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, είχαν προειδοποιήσει: Μετά τις γιορτές αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα επανέλθουμε. Προχθές Κυριακή συνήλθαν στη Λιβαδιά οι εκπρόσωποι 15 αγροτικών συλλόγων της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι ημέτεροι Γιώργος Λασκάκης, Γιώργος Τερζής και Σωτήρης  Πελτεκιάδης.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:03

Τα μισά τώρα και τα μισά τέλος Γενάρη

Συντάκτης:

Ενώ η Κομισιόν έδωσε τελευταία προθεσμία στην χώρα μας για να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των χωραφιών μέσω του ΟΣΔΕ προειδοποιώντας πως όσοι αγρότες δεν προλάβουν να δουν τα χωράφια τους να ψηφιοποιούνται θα χάσουν το δικαίωμα ενίσχυσης για το 2009, η ΕΑΣ Κιλκίς στην κυριακάτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ενέκρινε τους ισολογισμούς των ετών 2005 και 2006 ενώ αποφάσισε να πουλήσει και την αποθήκη της Ευκαρπίας έναντι 95.000 ευρώ.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:32

Δευτέρα οι προκαταβολές. Από σήμερα στα σπίτια

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με την προκαταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά από σήμερα οι αγρότες επιστρέψουν στα σπίτια τους διαλύοντας το μπλόκο στους Ευζώνους, με την υπενθύμιση προς πάντα αρμόδιο ότι μετά τις γιορτές θα επανέλθουν.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:47

Στους Ευζώνους οι αγρότες μέχρι να πληρωθούν

Συντάκτης:

Από την Κυριακή κλιμάκωσαν τον αγώνα τους οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του ν. Κιλκίς πιέζοντας την κυβέρνηση για άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων και μάλιστα στο 100%, ενώ ζητούν να αυξηθεί η αποζημίωση στα σκληρό για την ξηρασία του 2007 από το εξευτελιστικό 1,33 ευρώ στα 10 ευρώ/ στρέμμα.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:33

Αντί να μας κατηγορεί ας μας ρωτούσε ο Νομάρχης

Συντάκτης:

Από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αφορούν το θέμα της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 20009) και τις απόψεις του Νομάρχη Κιλκίς για το ζήτημα ο Πρόεδρος κ Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:37

Θα κάνουν Χριστούγεννα ή θα τα περάσουν στον κόμβο;

Συντάκτης:

Ο κατ’ έθιμον  χριστουγεννιάτικος στολισμός της 21ης Ιουνίου με …αγροτικά τρακτέρ πραγματοποιήθηκε και φέτος για τον ίδιο πάντα επιπρόσθετο λόγο. Οι επιδοτήσεις καθυστερούν και οι αγρότες διαμαρτύρονται και πιέζουν ώστε να κάνουν κι αυτοί Χριστούγεννα. Τα μισά περίπου από τα παραταγμένα τρακτέρ στον κόμβο της εισόδου - εξόδου προς και από τη Θεσσαλονίκη μπήκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην πόλη. Οι αγρότες μας φρόντισαν μάλιστα να μην δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος για να μην δυσκολέψουν τη ζωή της πόλης. Κατέλαβαν τη μια μόνο λωρίδα της 21ης Ιουνίου  από την πλατεία των Ταχί μέχρι και τα φανάρια στη διασταύρωση με την Βενιζέλου.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:19

Τα τρακτέρ στους δρόμους. Οι αγρότες στην απόγνωση

Συντάκτης:

Όπου δεν πίπτει λόγος …επιπίπτουν τα τρακτέρ… Κι αφού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν αποφασίσει να ακούσουν τους αγρότες, οι τροφοί της χώρας αποφάσισαν να καταστήσουν ηχηρότερη την φωνή τους. Από το μεσημέρι της Τετάρτης έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους ή ακριβέστερα στις άκρες των δρόμων στο κόμβο των μπλόκων, στην είσοδο - έξοδο προς και από την Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλες οι επιδοτήσεις των αγροτών, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για πολιτική αφανισμού των μικρών και μεσσαίων παραγωγών. Ειδικότερα, τα αγροτικά προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αρμόδια υπουργό και τους βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν καταθέσει σχετική επερώτηση.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:45

Σήμερα και αύριο βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

Συντάκτης:

Ήταν μια τεράστια απογοήτευση για τους αγρότες της χώρας η πρώτη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα συνόψισε ενώπιον 200 αγροτών του Κιλκίς στην πρώτη μεγάλη, ύστερα από καιρό, συγκέντρωσή τους ο εκπρόσωπος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς Γιώργος Τερζης που συμμετείχε στη συνάντηση της Αθήνας: