Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:41:46 μμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:16

Το LEADER ως άξονας 4 της Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης:
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας, το οποίο ονομάσθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προς τιμήν του Ξανθιώτη πολιτικού και συνδικαλιστή.
Στόχοι της Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έτη 2007-2013 είναι:
1. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στους τομείς της πρωτογενούς βιομηχανίας και της βιομηχανίας τροφίμων
2. Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της βιοποικιλότητας
3. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του αγροτικού πληθυσμού
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 14:27

Οι κτηνοτρόφοι στους δρόμους

Συντάκτης:

Οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για όσα δεινά υφίστανται από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τω εμπόρων και των βιομηχανιών γάλακτος.
Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 112 π.μ, θα συγκεντρωθούν με πρωτοβουλία του Σωματείου Κτηνοτρόφων ν. Κιλκίς μπροστά στη Νομαρχία οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι θα διεκδικήσουν:

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 09:00

Άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Ίσως απότελεί το σημαντικότερο μέτρο που έλαβε η παρούσα κυβέρνηση υπέρ των κτηνοτρόφων. Η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας της σημαντικότατης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και άλλων έκτακτων φαινομένων που είχαν ως αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες των κτηνοτρόφων σε κεφάλαια κίνησης, οδήγησε την Κυβερνητική Επιτροπή στη χορήγηση άτοκων δανείων πενταετούς διάρκειας.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:39

Οι τιμές για σπόρους και λιπάσματα

Συντάκτης:
Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το Δ.Σ. συνεχάρη τον κ. Δ. Τοπαλίδη για την εκλογή του ως εκπροσώπου εργαζομένων. Ο νέος εκπρόσωπος ευχαρίστησε τους παριστάμενους συμβούλους αλλά και τους συναδέλφους του οι οποίοι τον τίμησαν με την επιλογή τους και τόνισε ότι είναι χρέος του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις από τη νέα θέση του για τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και της οργάνωσης γενικότερα.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:53

Εξισωτική αποζημίωση για 1.497 κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων λαμβάνει μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους της χώρας οι οποίοι τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν επιπροσθέτως οικονομικές δυσκολίες λόγω της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:40

Αίτηση για πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης

Συντάκτης:
Οσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ για το έτος 2007 θα πρέπει να υποβάλλουν Αιτήσεις Ένταξης στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού Κιλκίς όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλλει και την ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (ΟΣΔΕ).
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 04:55

Δίνει τις μετοχές, σβήνει το χρέος η ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
Η άκαμπτη στάση της διοίκησης της ΑΤΕ που δεν δέχθηκε τις εναλλακτικές προτάσεις της νέας διοίκησης της ΕΑΣ για τη συμφωνία ρύθμισης – αποπληρωμής του χρέους της συνεταιριστικής οργάνωσης προς την Τράπεζα οδήγησαν σε υποχώρηση την υπό τον κ. Παυλίδη διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς.
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 13:50

Σχέδια βελτίωσης φυτικής παραγωγής

Συντάκτης:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε ότι έχουν υπογραφεί εκατόν επτά (107) αποφάσεις καταβολής οικονομικής ενίσχυσης που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης Φυτικής Παραγωγής του Μέτρου 1.1 «Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006».
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 11:33

Οι αγρότες του αγώνα στο πλευρό των πληγέντων

Συντάκτης:
Αρωγοί και συμπαραστάτες των πληγέντων συναδέλφων τους της Ηλείας και εν γένει της Πελοποννήσου στέκονται οι αγρότες του Αγώνα. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του ν. Κιλκίς ευαισθητοποιημένη από την τραγωδία του αγροτικού κόσμου εξαιτίας των πυρκαϊών σπέυδει να συγκεντρώσει βοήθεια σε είδος και συγκεκριμένα σε ζωικό κεφάλαιο και ζωοτροφές.
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 13:52

Παράταση προθεσμίας σε κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αλέξανδρου Κοντού παρατείνεται μέχρι 31/12/2007 για τους δικαιούχους παραγωγούς η προθεσμία κατάθεσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων