Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:44:54 πμ

Αγροτικά νέα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ.  Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει ότι με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών (Η5Ν8) σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώνουμε τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών ότι ισχύουν τα εξής:

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 20:37

«Στο σκαμνί» και πάλι οι αγρότες

Συντάκτης:

Στο ίδιο έργο θεατές… Κάπως σαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν κάθε  Χειμώνα. Ένα χρόνο αργότερα κινείται ο νόμος αρχικά με προανάκριση και στη συνέχεια με παραπομπή σε δίκη για «παρακώλυση συγκοινωνιών». Κι ας ηχούν ακόμα οι προεκλογικές εξαγγελίες του  βασικού κυβερνητικού εταίρου, του ΣΥΡΙΖΑ, ότι  θα σταματήσει την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Τετάρτη 23/11/2016 θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων Βιοκαλλιεργητών έτους 2013 και  η Κατάσταση Απορριπτόμενων της Δράσης 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν σχετικά.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.
Ειδικότερα, η Τράπεζα  προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με την εταιρεία Β.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 20:53

Συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Συντάκτης:

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Π. Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2016–2017». Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ

Χρησιμοποιώντας τον όρο «ΚΤΕΟ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ» αναφερόμαστε στην ουσία σ’ έναν έλεγχο οπτικό και μετρικό της λειτουργικής κατάστασης των ήδη χρησιμοποιούμενων ψεκαστικών.
Η επιθεώρηση των ψεκαστικών ορίστηκε, σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012, «υποχρεωτική» και «επαναληπτική» και αφορά όλους τους τύπους ψεκαστικών.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) έχει καθιερώσει την 15η Οκτωβρίου σαν ημέρα κατά την οποία εορτάζεται και αναδεικνύεται η Γυναίκα της Υπαίθρου.
Με βάση τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Ίδρυμα Κορυφής για τις Γυναίκες ισχύουν τα εξής:
Οι αγρότισσες αποτελούν πάνω από το ¼ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση που αναφέρει το πως θα κατανεμηθούν τα κονδύλια της αναδιάρθρωσης αμπελώνων για την περίοδο 2016 - 2017. Η εν λόγω απόφαση είχε προαναγγελθεί στις 9/9/2016 από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Μια διαφορετική άποψη από τα στοιχεία που καταγράψαμε πριν από δυο εβδομάδες για τον τρύγο στην ποικιλία του ξινόμαυρο της Γουμένισσας και την αρνητική του πορεία λόγω των βροχοπτώσεων παρουσιάζει ο γνωστός αμπελουργός-οινοποιός της Γουμένισσας Περικλής Τάτσης.