Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:06:22 μμ

Αγροτικά νέα

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Leasing, ανέπτυξε πρόγραμμα χρηματοδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 20:42

Δηλώσεις συγκομιδής για σταφύλια οινοποίησης

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει πως οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπ.Π.Α.Α.Τ. δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στα ρουμπίνια της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, το ξινόμαυρο και τη νεγκόσκα, τις ευαίσθητες ποικιλίες από τις οποίες παράγεται ο Οίνος Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος (ΟΠΑΠ) «Γουμένισσα».

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 21:35

Πληρωμή και ενστάσεις για «Βιολογική Γεωργία»

Συντάκτης:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι έχει προωθηθεί προς εκκαθάριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων  της Δράσης 1.2 ΄΄Βιολογική Κτηνοτροφία΄΄ του Νομού Κιλκίς. Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν τα ονόματα 3 δικαιούχων και η συνολική  αξία του καταβαλλόμενου ποσού ανέρχεται  στα  15.074.94 ευρώ.

Μέχρι τέλους του χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκηρύξεις σε σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 κινητοποιώντας πόρους της τάξης των 1,5 δις € που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στον αγροτικό τομέα, ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας  Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 19:22

Ζητούν επιστροφή ενισχύσεων του 2013!

Συντάκτης:

«Κεραυνός εν αιθρία» για δεκάδες αν όχι εκατοντάδες καπνοπαραγωγούς του νομού. Στα τέλη Ιουλίου και με επίδοση από αστυνομικό όργανο  του σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προσκαλούνται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο κράτος, ποσά που έλαβαν ως ενίσχυση ύστερα από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ έτους 2013!

Aγρότες και κτηνοτρόφοι της Παιονίας προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων.
Το τελωνείο, ήταν αποκλεισμένο από 20 περίπου τρακτέρ και για 15 περίπου λεπτά, τόσο στο ρεύμα της εισόδου, όσο και σε αυτό της εξόδου από τη χώρα, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται -όπως επισημαίνουν- για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και για τις εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Ένας μικρό θάυμα σημειώθηκε στο ν. Κιλκίς αναφορικά με την “αβρόχοις ποσίν” διέλευση του κτηνοτροφικού μας κεφαλαίου από τις “συμπληγάδες” της νόσου της οζώδους δρεματίτιδας.

1 Στόχοι
1.1 Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Ενθαρρυντικές διαβεβαιώσεις έλαβαν από το νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αθανάσιο Κατρέλη ( είχε διατελέσει πρόεδρος και στο διάστημα 2010-2013) έλαβαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου  στελέχη του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού.