Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:25:00 πμ

Αγροτικά νέα

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 23:51

Νέος συνεταιριστικός χάρτης

Συντάκτης:

eask-kalindroiasΟ νόμος 4015 επέβαλε πλέον το νέο συνεταιριστικό χάρτη καθώς και στο Κιλκίς. Εκεί που κάποτε υπήρχαν οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί των χωριών και οι δυο δευτεροβάθμιες Ενώσεις Κιλκίς και Αξιούπολης,

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 00:03

Φυτεύσεις αμπελώνων από το εθνικο αποθεματικό

Συντάκτης:

ampelonasΑνακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Απόφαση 286839/2-04-2009 των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση από 1 Αυγούστου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013

kthnotrofia-kilkisΚλιμάκιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Δήμητρα Χαλικιά, πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες έδρες νομών της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του «Σχεδίου Δράσης Βοσκήσιμων Γαιών».

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 23:22

Μέτρα για βαμβακοκαλλιέργεια

Συντάκτης:

vamvakokalliergeiaΑπό τη Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνονται μέτρα για τους βαμβακοκαλλιεργητές:

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 22:30

Ξεκίνησε ο θερισμός . Συγκεντρώνει η ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

therosΟ θερισμός των σιτηρών ξεκίνησε φέτος από την αρχή της εβδομάδας και ουσιαστικά και του μήνα εμφανώς πρώιμος  αφού συνήθως άρχιζε μετά το α’ δεκαήμερο του Ιουνίου. Η φετινή σοδειά στα σιτηρά εκτιμάται ως μέτρια.

ampelonasΟ Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα»

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 01:50

Μείωσαν τα βοσκοτόπια «κόβουν» την εξισωτική!

Συντάκτης:

kthnotrofia-kilkisΗ ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων σε σχέση με τα δηλωμένα βοσκοτόπια  και η εξισωτική αποζημίωση αποτελούν τους πυλώνες που επιτρέπουν ακόμα την κτηνοτροφία να επιβιώνει στο νομό. 

Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 14:56

Μαζί με ΟΣΔΕ η αίτηση για εξισωτική

Συντάκτης:

opekepeΑπό τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξής: Καλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να υποβάλουν μαζί με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης και αίτηση για λήψη της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013.

therosΗ καλή σπορά, ο ήπιος χειμώνας που συνήρ4γησε στο ανεμπόδιστο φύτρωμα δημιούργησαν προσδοκίες ότι η φετινή παραγωγή σίτου θα ήταν ικανοποιητική.

artzanΗ αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τις προσωρινές καλλιέργειες με εκμίσθωση δημόσιας γης  που διεκπεραιωνόταν μέσω των δήμων θέτει εκτός παραγωγής περί τα 25.000 στρέμματα γόνιμης γης του νομού και αποστερεί από εκατοντάδες αγρότες το εισόδημα με το οποίο ζούσαν μέχρι τώρα.