Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 4:05:41 πμ

Απόψεις

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:34

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

Συντάκτης:
pinelis«…Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη (η εθνική ανεξαρτησία) με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού, αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. …για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο βιοτέχνης, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα, ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες….» (Από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974).
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 18:42

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

Συντάκτης:
pinelisΑιχμές

Οργίστηκε η κ. Διαμαντοπούλου και από το κοινοβουλευτικό βήμα της Βουλής «κατακεραύνωσε» το ΚΚΕ.
***
paglaridisΤο Νούμερο 2 της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου, ο πολυδισεκατομμυριούχος  Μπάφετ την περασμένη εβδομάδα απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων- ξεκινώντας από τον ίδιο- για να ξεπεράσουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του σωρευμένου χρέους που θίγει το εθνικό φιλότιμο των κατοίκων της πλουσιότερης χώρας του κόσμου.
terzenidis-goumenissaΤο Μνημόνιο και οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις που προωθεί σε κρατικούς οργανισμούς, ουσιαστικά εξαφανίζει σταδιακά από την Γουμένισσα τις δημόσιες υπηρεσίες και καταργεί αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πως η Γουμένισσα ήταν η πρωτεύουσα της Παιονίας, κάτι που στηρίζονταν ακριβώς στην παρουσία πολλών δημόσιων υπηρεσιών στην πανέμορφη πολιτεία  του Πάικου.
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 18:01

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΗ Μυρσίνη Λοίζου, κόρη του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Λοίζου, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει να εκτελείται στις συγκεντρώσεις και γενικά στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε».
«Όπως αποδείχθηκε, δεν ήσασταν ποτέ με το μέρος του λαού. Είστε υπεύθυνοι για την πιο  βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ο τόπος» αναφέρει μεταξύ άλλων   η Μυρσίνη στην επιστολή της.
Μπράβο Μυρσίνη μας, άξιο τέκνο του αγαπημένου συντρόφου μας, του αξέχαστου Μάνου Λοίζου που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας.
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:18

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΠρος «αγανακτισμένους»:
Τα μεγάλα ΜΜΕ (που εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μέχρι σήμερα «θάβουν» στην κυριολεξία κάθε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, αγώνες που γίνονταν σε χώρους δουλειάς, καταλήψεις εργοστασίων κ.λ.π. και «πήγαιναν» μόνο εάν είχε «βαβούρα» για να πάρουν εικόνες σαν τα «κοράκια», υπερπροβάλουν  το «κίνημα των αγανακτισμένων» τις συγκεντρώσεις της «πλατείας».
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:16

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ
Γιώργο Φλωρίδη
Αν ποτέ γράψεις το βιβλίο της ζωής σου, σίγουρα ο τίτλος του θα είναι «οι 72 ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2011».
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 22:26

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΑΛΛΟΙΜΟΝΟ  ΣΤΟΥΣ  ΠΑΣΟΚΟΥΣ  ΤΟΥ ….1720!
Ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας (1672-1725) δεν ήτανε μόνο εξαίρετος στρατιώτης. Ήταν προοδευτικός βασιλιάς και έκανε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Μεταξύ άλλων επέβαλε ειδικό φόρο σε αυτούς που διατηρούσαν… μούσι…
Προφανώς μούσι κροτούσαν οι πλουσιότερες κοινωνικές τάξεις και γι’ αυτό το μούσι αποτελούσε… τεκμήριο!...
Αντιθέτως στην Ελλάδα του 1981, ο κάθε συνεπής Πασόκος είχε μούσι έστω κι αν ήταν ξεβράκωτος.
paglaridisΤο τροπάριο είναι μονότονο και επαναλαμβανόμενο. Η φοροδιαφυγή θέλει χρόνο να καταπολεμηθεί, απαιτεί αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, λένε οι υπουργοί Οικονομικών, τα αποτελέσματα της θα φανούν αργότερα…συμπληρώνουν και…
paulidisΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι στα 760 χιλ της Εγνατίας Οδού, δεν υπάρχει ούτε ένας Σταθμός για την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.). Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ταξιδιώτες και φυσικά δικαιολογημένη αγανάκτηση κι εκνευρισμό.