Απόψεις
Κώστας Πινέλης: Προσωπικότητες της Θράκης, λόγιοι και εθνικοί ευεργέτες Κατά τον 19ο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα
Συντάκτης: Πινέλης ΚώσταςΕνδεικτικά και σε συντομία αναφέρονται προσωπικότητες της Θράκης, λόγιοι και εθνικοί ευεργέτες.
Κώστας Βάρναλης: Γεννήθηκε το 1883 στον Πύργο της Βόρειας Θράκης (Ανατολική Ρωμυλία). Αφού αρίστευσε στην Αστική Σχολή Πύργου, φοιτά στα Ζαρίφεια Διδασκαλεία Φιλιππούπολης και από κει με υποτροφία σπουδάζει στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών και στο Παρίσι. Το 1924 διορίζεται καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο διδασκαλείο Μέσης εκπαίδευσης και ταυτόχρονα καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Τα έργα του εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες: ποιητικά, πεζογραφικά, κριτικά. Είναι μεγάλος λυρικός και σατιρικός ποιητής, δυνατός και εύστοχος πεζογράφος, διεισδυτικός κριτικός.. Ο Κώστας Βάρναλης κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στους κλασσικούς του νεοελληνικού λόγου και πολύ εύστοχα ο Γ. Βαλέτας χαρακτηρίζει το Βάρναλη «ραψωδό της αισιοδοξίας, της πίστης στον άνθρωπο και στις Λαογέννητες δυνάμεις σε πανανθρώπινη κλίμακα». Διώχθηκε για τα αριστερά του φρονήματα
«Νταλάρας»
Από την Κοκκινιά του ‘49 που ένα παιδί γεννήθηκε από λαϊκή δημοκρατική οικογένεια μέχρι σήμερα ήταν μεγάλη η απόσταση που έπρεπε να διανυθεί. Και από τότε που στις δικές μου παρέες τον αποκαλούσαμε «Άγιο Γεώργιο», όχι μόνο για την φωνή του και τα τραγούδια που ερμήνευσε, αλλά και για την προσωπική στάση ζωής, άλλαξαν πολλά…, «έπιασε ο πούτσος του τυρί», που λέει σοφά και ο λαός μας…
Τερζενίδης Νίκος: Ενεργοποίηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης
Συντάκτης: Τερζενίδης Κώσταςτων χώρων εστίασης και αναψυχής (καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια-ταβέρνες, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), μετά από πρωτοβουλίες του γνωστού επιχειρηματία του χώρου, Νίκου Τερζενίδη, ιδιοκτήτη των κέντρων διασκέδασης «Θέατρο» και «Δειλινά».
Σε δήλωσή του ο κ. Τερζενίδης αναφέρει:

Θεόδωρος Παυλίδης :ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΚΥΛΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Συντάκτης: Παυλίδης Θεόδωρος
Κώστας Πινέλης: Ένοπλη δράση των Θρακών 1829-1920
Συντάκτης: Πινέλης Κώστας
Η ένοπλη δράση των σκλαβωμένων θρακών εναντίον των Τούρκων συνεχίστηκε και μετά το 1929, μετά δηλαδή την ανεξαρτησία της Νότιας Ελλάδας και την δημιουργία του πρώτου ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, επί ένα περίπου αιώνα, μέχρι το 1920, έτος απελευθέρωσης της Θράκης.
Οι Θρακικές ένοπλες ομάδες με τη δράση τους περιόριζαν τις αυθαιρεσίες και τις βαρβαρότητες των Τούρκων στις υπόδουλες ακόμη περιοχές του Ελληνισμού.
Θα αναφέρουμε ορισμένους μόνο από τους Οπλαρχηγούς των Θρακικών ένοπλων Ομάδων που έδρασαν κατά των Τούρκων κατακτητών από το 1829 μέχρι το 1920.

Από τα μέσα της 10ετίας του 1990, στις ανακοινώσεις του Κόμματός μας, στα προσωπικά μας σχόλια στις εφημερίδες, στις προεκλογικές μας ομιλίες ως υποψηφίων, μιλούσαμε για ένα νέο στρώμα «νεόπτωχων»
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης:"Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε"
Συντάκτης: Παγλαρίδης Θεοφύλακτος
Κ. Πινέλης : "Τα επαναστατικά κινήματα στην Θράκη κατά και μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821"
Συντάκτης: Πινέλης Κώστας
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης : Περί οικολογίας και χουλιγκανισμού
Συντάκτης: Παγλαρίδης Θεοφύλακτος