Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 8:18:41 πμ

Απόψεις

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:23

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

Συντάκτης:
pinelisΜερικούς τους ενοχλεί γιατί, λένε,  παραβιάζουμε νόμους του κράτους όταν λέμε «δεν πληρώνουμε τα χαράτσια». Δεν τους ενοχλεί που οι αστικές κυβερνήσεις είναι οι πρώτες που δεν εφαρμόζουν  νόμους του κράτους με πρώτο τον πρώτο νόμο, το Σύνταγμα, τον καταστατικό χάρτη της χώρας που αυτοί ψήφισαν, ή τους εφαρμόζουν κατά το δοκούν.
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 20:15

Θεόδωρος Παυλίδης : "Eπισημάνσεις"

Συντάκτης:
paulidisΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΤΕ!
Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή άκουσα την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, να δηλώνει επι λεξεί:
-    « Ήρθε η ώρα οι παραβάτες να φορολογηθούν, να φυλακισθούν, να μπουν κανόνες και να ισχύσουν οι νόμοι».
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:27

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

Συντάκτης:
pinelis«Λαμβάνω την τιμή να αναφέρω: Έφεδρος δημόσιος υπάλληλος, προσεχώς απολυόμενος». Έτσι θα αναφέρονται στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα μπαίνουν στην «εργασιακή εφεδρεία»!!!
paulidisΣτις 29 Ιουνίου του 2011 , 33 Τούρκοι φίλοι μου από Σαμψούντα πραγματοποίησαν 9ήμερο τουριστικό ταξίδι στην Αλβανία και στα σημερινά κράτη της τέως Γιουγκοσλαβίας.
Συγκεκριμένα ήρθαν με αεροπλάνο απ΄ τη Σαμψούντα στα Σκόπια και από εκεί με λεωφορείο συνέχισαν το ταξίδι για Αλβανία και τέως Γιουγκοσλαβία.
topos-anthropoiΠιάσαμε Σεπτέμβρη και το καλοκαίρι δεν λέει να τελειώσει, μήτε και τα… έκτακτα μέτρα του Μνημονίου. Η χώρα πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο της οργής και του φόβου, χορεύοντας με τους βορειοευρωπαίους. Από Δανία του νότου, κατάντησαν τη χώρα δανεικιά του κόσμου. Είναι μια τρέλα!
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:34

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

Συντάκτης:
pinelis«…Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη (η εθνική ανεξαρτησία) με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού, αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. …για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο βιοτέχνης, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα, ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες….» (Από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974).
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 18:42

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

Συντάκτης:
pinelisΑιχμές

Οργίστηκε η κ. Διαμαντοπούλου και από το κοινοβουλευτικό βήμα της Βουλής «κατακεραύνωσε» το ΚΚΕ.
***
paglaridisΤο Νούμερο 2 της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου, ο πολυδισεκατομμυριούχος  Μπάφετ την περασμένη εβδομάδα απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων- ξεκινώντας από τον ίδιο- για να ξεπεράσουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του σωρευμένου χρέους που θίγει το εθνικό φιλότιμο των κατοίκων της πλουσιότερης χώρας του κόσμου.
terzenidis-goumenissaΤο Μνημόνιο και οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις που προωθεί σε κρατικούς οργανισμούς, ουσιαστικά εξαφανίζει σταδιακά από την Γουμένισσα τις δημόσιες υπηρεσίες και καταργεί αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πως η Γουμένισσα ήταν η πρωτεύουσα της Παιονίας, κάτι που στηρίζονταν ακριβώς στην παρουσία πολλών δημόσιων υπηρεσιών στην πανέμορφη πολιτεία  του Πάικου.
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 18:01

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΗ Μυρσίνη Λοίζου, κόρη του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Λοίζου, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει να εκτελείται στις συγκεντρώσεις και γενικά στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε».
«Όπως αποδείχθηκε, δεν ήσασταν ποτέ με το μέρος του λαού. Είστε υπεύθυνοι για την πιο  βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ο τόπος» αναφέρει μεταξύ άλλων   η Μυρσίνη στην επιστολή της.
Μπράβο Μυρσίνη μας, άξιο τέκνο του αγαπημένου συντρόφου μας, του αξέχαστου Μάνου Λοίζου που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας.