Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 2:58:26 μμ

Αρθρογραφία

  Τελείωσε όμορφα ήρεμα και απλά, η γιορτή της Δημοκρατίας, οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και εξελέγησαν οι άνθρωποι που θα διοικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της πατρίδας μας για τα επόμενα 5 χρόνια.

   Χιλιάδες άνθρωποι ανά την Ελλάδα και εκατοντάδες στον Δήμο Παιονίας (πάνω από μισή χιλιάδα), εξεδήλωσαν την επιθυμία να εργαστούν και να προσφέρουν για την πρόοδο της πατρίδας μας, για την οικονομική - κοινωνική - πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 09:03

Αυξάνεται και πληθύνεται η παρέα … εκεί ψηλά

Συντάκτης:

Αποχαιρετήσαμε χθες με πόνο ψυχής, για το ταξίδι της αιωνιότητας έναν ακόμη δικό μας άνθρωπο, που μπορεί να αγωνίστηκε λίγο με τα χρώματα της Α.Ε.Π. αλλά ήταν δίπλα της παντού και πάντοτε και όποτε χρειαζόταν τον Πασχάλη (Μπαλάκη) Δελήπαλτα.

 Έφυγε έτσι ξαφνικά , είδε τους φίλους του, είδε το ποδόσφαιρο του και μετά μας άφησε.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 19:13

Ευζωία ζώων συντροφιάς: Δικαίωμα ή πολυτέλεια;

Συντάκτης:

Γράφει η Καλλιόπη Σμυδάκη Χαμουρούδη.

Ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια ένα σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.

Λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και οι υποσχέσεις για τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων του Δήμου Παιονίας πάνε και έρχονται.

Ένα από τα καίρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τον νέο Δήμαρχο Θεόδωρο Βαφειάδη και τους συμβούλους του, εφόσον πάρουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών Κιλκίς, θα αφορά την φροντίδα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων π.χ. ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, οικονομικά άπορων συμπολιτών μας, που είτε δεν έχουν περιβάλλον να τους φροντίσει είτε επιθυμούν να μένουν μόνοι τους.

Με τη πάροδο των χρόνων παρατηρώ την στασιμότητα που επικρατεί σε πολλά έργα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και αρκετά χρόνια· έτσι, σας παρουσιάζω επιγραμματικά κάποιες από τις κεντρικές επιδιώξεις μου ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ε Κιλκίς:

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 00:17

Έφυγε… και ο Παναγιώτης, στα 83 του χρόνια

Συντάκτης:

" Έντιμος, ήρεμος(ακόμη και στο φευγιό σου θεέ μου), ήσυχος, εργατικός, χαμογελαστός, υποστηρικτικός, σύζυγος, πατέρας, μπαμπάς, οικογενειάρχης!! Έγινες πατέρας, ανάδοχος πατέρας και μετά νονός της, έγινες παππούς.... σπούδασες παιδιά βιολογικά και μη, εγγόνια.... είδες χαρές πολλές, έκανες ταξίδια πολλά, προόδευσες, έζησες περιπέτειες μικρές και μεγάλες, έζησες φτώχεια στα παιδικά σου χρόνια όμως με την εργατικότητα σου και την εντιμότητα σου προόδευσες στην ζωή σου...... έκανες γενικότερα μια καλή ζωή..... φεύγεις πλήρης ημερών και χορτάτος..... ξαφνικά βέβαια......αναπάντεχα...."

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 17:14

Με το γαρύφαλλο λοιπόν!

Συντάκτης:

Της Μάτσκου Κωνσταντίνας, υποψήφιας Διδάκτορα-Βιολόγου.

Το γαρύφαλλο των 105 ετών ιστορίας,  σύμβολο της εργατικής τάξης, του απλού λαού που αγωνίζεται, των θυσιών και της αλληλεγγύης.

Το γαρύφαλλο των μεγάλων ανθρώπων, της ζωής και της τέχνης. Πώς να μην ταχτείς με το γαρύφαλλο που κράτησαν σε τόπους εξορίας ο Ρίτσος, ο Βάρναλης κι ο Λειβαδίτης; Που ενέπνευσε το Θεοδωράκη, το Λοϊζο και τον Μαρκόπουλο; Τον Μπρεχτ και τον Πικάσο. Τον Λουντέμη, την Ζωρζ Σαρή  και την Άλκη Ζέη των παιδικών μας χρόνων. Που «έπαιξε» ο Καζάκος και η Τζένη; Που κράτησε «καλό άνθρωπο» τον Βέγγο; Που για χάρη του δεν υπέγραψε ο Κατράκης. Που συγκίνησε και αναγνώρισε τη δύναμή του ο Ξαρχάκος.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 15:41

Πολιτισμός και Τέχνη

Συντάκτης:

Γράφει η Eλένη Λιαρετίδου.

Πολιτισμός με την ευρεία έννοια είναι καταρχάς το πώς βιώνουμε την καθημερινότητα μας,  είναι η ποιότητα της ζωής μας και της μεταξύ μας επικοινωνίας, είναι η σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και η δυνατότητα να την αναπτύξουμε. Πολιτισμός είναι η προστασία υλικών και άυλων στοιχείων του παρελθόντος αλλά και της σύγχρονης ζωής. Πολιτισμός είναι τα πνευματικά και καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 08:45

Γιώργος Ηλιάδης: Για την Τοπική Ανάπτυξη και την Πρόοδο

Συντάκτης:

          Ο χρόνος στην κλεψύδρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών λιγοστεύει, καθώς αποµένουν περίπου δύο εβδομάδες µέχρι την διενέργειά τους. Σε αυτές, οι δημότες θα κληθούν να επιλέξουν από µια τριάδα υποψηφίων Δηµάρχων και ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων Δηµοτικών Συµβούλων. Μια περίοδος αρκετά σηµαντική, όπως κάθε αυτοδιοικητική περίοδος, η οποία όµως απαιτεί ακόµη µεγαλύτερη κρισιµότητα σήµερα, καθώς η χώρας µας βιώνει µια ασύλληπτη καταστροφή αυτή την περίοδο και η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθµού, καλείται να ανταποκριθεί και σε ρόλους που ορισµένες φορές υπερβαίνουν τις αρµοδιότητες της ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Γράφει η Χριστίνα Κ. Χαραλαμπίδου, Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κιλκίς με την παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία»

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας βρίσκεται σε έναν διαρκή αναβρασμό με τα ατυχήματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές στην λεγόμενη ΠΑΘΕ.

Πριν λίγο καιρό γίναμε όλοι μάρτυρες ενός φρικτού δυστυχήματος στην άσφαλτο, που κόστισε την ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας, σε ένα τμήμα της ΠΑΘΕ το οποίο έχει παραδοθεί στην τύχη του και την αδιαφορία της Κεντρικής Διοίκησης.