Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:26:21 μμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 20:17

Φτάνει πιά …ο εμπαιγμός και τα κροκοδείλια δάκρυα!

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Άλλη μία τραγωδία στην ΠΑΘΕ, στο τμήμα που διασχίζει τον Δήμο μας, αυτά τα 15 καταραμένα χιλιόμετρα, από τον κόμβο του Πολυκάστρου και μέχρι το τμήμα Αξιοχωρίου -Ακροποτάμου.

   Όλη η Ελλάδα παρἀλληλα με το δράμα που βιώνουν οι πατριώτες μας στον ευλογημένο τόπο της Θεσσαλίας, άκουσαν συγκλονισμένοι το τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη στα όρια του Δήμου μας και συγκεκριμένα κοντά στον Άσπρο.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 10:41

Αλίρης: "Στο δήμο Παιονίας ήρθε η ώρα της ανατροπής"

Συντάκτης:

Του Γιάννη Αλίρη

Είκοσι πέντε ημέρες μείνανε και η αναμέτρηση του νέου με το παλιό, του φθαρτού με το άφθαρτο, των νέων που έχουν όραμα με τους υπεύθυνους μιας χαμένης 4ετίας, κορυφώνεται!

Ο Χρήστος Γκουντενούδης, επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, και όλα αυτά τα υπέροχα στελέχη, μας δίνουν την ευκαιρία της ανατροπής με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 09:52

Αρμοδιότητες δίχως πράξεις!

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Μάλγαρης

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημύρες  στη Θεσσαλία και έχοντας ίδια άποψη σε μία υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού το 2004 σε έντονη βροχόπτωση στο ορεινό όγκο των Κρουσσίων και τους όγκους Νερού που  κατέβασε ο Γαλλικός ποταμός έχω να παραθέσω τα παρακάτω.

⁉️Δεν πρέπει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει διευθέτηση και οριοθέτηση του  Γαλλικού – Αξιού  Ποταμού και των παραποτάμων του για να αντιμετωπίσουμε  έκτακτα καιρικά φαινόμενα;

Δεν πρέπει να γίνει έλεγχος των φραγμάτων για το τυχόν ανάγκη συντηρήσεων;

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 01:13

Κατοικείται αδιαλείπτως… για πάνω από έναν αιώνα

Συντάκτης:

Οικία Κουτσουβέλα απο την Αγίου Αθανασίου (Νότια όψη).

   Χιλιάδες άνθρωποι το έχουν δει, είναι ένα κτίριο που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, είναι στην καρδιά του παλαιού Πολυκάστρου (κάτω Καρασούλι) και σε κομβικό σημείο, στην διασταύρωση τον οδών Αγίου Αθανασίου/Μακεδονίας-Εθνικής Αμύνης/Ραβινέ.

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 09:19

Ένα δάκρυ…

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος

Το προηγούμενο κείμενό μου με τίτλο ‘’Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων’’ γράφτηκε μετά από τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν την μισή Ελλάδα και πριν από τις εξίσου φονικές πλημμύρες που έπνιξαν την Θεσσαλία. Απλώς οι φονικές αυτές πλημμύρες δικαίωσαν τον τίτλο του προηγούμενου κειμένου μου.

Δεν θα συνεχίσω επειδή μπροστά στην τραγωδία που ζει ο λαός μας δεν χωράει καμιά  πολιτική σπέκουλα πάνω στις πληγές χιλιάδων συνανθρώπων μας και το κλείνω εδώ. Ένα δάκρυ μόνο θέλω να στείλω ως κατάθεση ψυχής.

Ένα δάκρυ για τους νεκρούς των πυρκαγιών και των πλημμυρών που έφυγαν άδοξα από τη ζωή με έναν τόσο αργό, βασανιστικό και μαρτυρικό θάνατο… 

Στη φωτογραφία αντικρίζετε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και 13 χρόνια στον δρόμο Νέας Σάντας - Ασσήρου! Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Νομό Κιλκίς, παραμένει σε αδράνεια ή μάλλον προχωράει με αργούς ρυθμούς, καθιστώντας επικίνδυνη την μετακίνηση μας. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος που εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες των πολιτών και όχι μόνο! 

Γράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος, αντιδήμαρχος Παιονίας.

Βρισκόμαστε μερικές εβδομάδες πριν  τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και έχουμε, ήδη, εισέλθει σε μία περίοδο της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό στον πολιτικό λόγο είναι ζητήματα καίριας σημασίας για το παρόν, αλλά και το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 09:55

Η εντροπία του συστήματος της Ελληνικής πολιτικής

Συντάκτης:

Γράφει ο Νικόλαος Κουζίνης

Στη θερμοδυναμική, η εντροπία είναι η έννοια μέσω της οποίας μετράται η αταξία, της οποίας η μέγιστη τιμή αντικατοπτρίζει την πλήρη αποδιοργάνωση (ομογενοποίηση των πάντων) και ισοδυναμεί με την παύση της ζωής. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν υπάρχει καμία διαδικασία και δεν βρίσκεται "σε λήθαργο" (κρυμμένη) κανενός είδους πληροφορία που να επιτρέπει τη ζωή, αν με κάποιο τρόπο γίνει εκ νέου παροχή μόνο ενέργειας.

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές το Κιλκίς απέδειξε πως επιζητά μια γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη για να γίνει η φωνή του. Η θέληση αυτή των πολιτών, αλλά και η ανάγκη τους αποτυπώθηκε σε ένα ηχηρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κατατάσσοντάς το, μάλιστα, στη δεύτερη θέση στο Νομό μας.

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 22:51

Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του

Συντάκτης:

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Υπάρχουν παραμύθια, που στο τέλος χαμογελούν και σου λένε «...ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα ...» Υπάρχουν όμως και παραμύθια, για θεούς, ήρωες, τιτάνες και δαίμονες με υποχθόνιες ρίζες, που προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό όπως: «ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του...». Την απέχθεια και τον αποτροπιασμό του μύθου αυτού τόνισαν περίτρανα με αισθητική δεινότητα οι ζωγράφοι: Ο Ισπανός Γκόγια και ο Ολλανδός Ρούμπενς.