Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:36:45 μμ

Αρθρογραφία

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 11:48

Αρκουδιάρηδες

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ο αρκουδιάρης ήταν ο εκτροφέας και εκπαιδευτής αρκούδων που τις περιέφερε για επίδειξη στις πόλεις και στα χωριά, χρηματιζόμενος από τον χορό τους και χορεύοντας πολλές φορές και οι ίδιος με την αρκούδα του.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στις 11 το βράδυ της 8ης Απριλίου 1941 η γερμανική φάλαγγα κατέλαβε το χωριό Μεταλλικό και συνέχισε την κίνησή της προς το Κιλκίς.

Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 21:40

Το τέλος του Νεοφιλελευθερισμού

Συντάκτης:

Του Νίκου Κουζίνη.

Είναι νομοτέλεια ότι κάθε πολιτικό σύστημα που εκφράζει απαράβατες αρχές, με το πέρασμα του χρόνου και ειδικά όταν δεσπόζει για χρόνια στην εξουσία, γίνεται αλλαζονικό, εκφυλίζεται και καταρρέει.

Του Νίκου Σιάνα.

Στο Δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 31-3-2022 η 2η συνάντηση των μελών του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες.

Γράφει η Αλίκη Αποστολίδου.

Νέα εποχή στα ακίνητα ορμώμενη από τα υβριδικά μοντέλα εργασίας και του νέου τρόπου ζωής μετά την πανδημία.

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

Με την υπόθεση της Πάτρας, ακούμε να γίνεται λόγος για ψυχοπαθητικά στοιχεία. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε άτομα με αυτά τα στοιχεία, αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας;

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στις 8 Απριλίου 1941 η γιουγκοσλαβική άμυνα έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και αφήνει ακάλυπτα τα ελληνογιουγκοσλαυικά σύνορα.

Του Χρήστου Σπίγκου.
Ο κ. Τασούλας, δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της Ελληνικής Δημοκρατίας, μας κούνησε τον θεσμικό του δάκτυλο για να μας ψέξει γιατί αγνοήσαμε τη μεγάλη εικόνα, και δήθεν σταθήκαμε σε ήσσονος σημασίας ατυχές περιστατικό που διέλαθε της προσοχής του.
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 10:03

Οι Γερμανοί καταχτητές μπαίνουν στο Κιλκίς (μέρος 1)

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Χθες ένας νεοναζί του τάγματος Αζόφ μαζί με έναν ακόμη του ιδίου φυράματος και φυσικά τον πρόεδρο της Ουκρανίας που στήριξε και στηρίζει τη δράση των ναζιστών στη χώρα του απηύθυναν διάγγελμα στο ελληνικό κοινοβούλιο κάτω από τις επευφημίες των κυβερνητικών βουλευτών και την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν είχε το σθένος να αποχωρήσει από αυτή την κατάπτυστη παράσταση, αλλά αρκέστηκε σε δηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 12:46

Τα Σάββατα είναι μέρες δύσκολες!

Συντάκτης:

Το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησα από το φούρνο της γειτονιάς μου, πέρασα από το γραφείο να αφήσω κάποια απαραίτητα, με σκοπό να πάω στη λαϊκή και μετά να επιστρέψω πίσω στο γραφείο για εργασία. Καρότσι λαϊκής…τσάντα γραφείου…τσάντα ώμου…όλα στο γερό χέρι και κάποια μισάνοιχτα…