Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:51:53 μμ

Πριν από 20 περίπου χρόνια ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς. Το Φεστιβάλ απέκτησε κύρος σοβαρού πολιτισμικού θεσμού με κορύφωση την ένταξή του στο Δίκτυο Πόλεων του Υπουργείου Πολιτισμού και λίγο μετά στο ΕΣΠΑ 2010-2014.

Πώς μας φτάσαν ως εδώ; Γιατί έκαναν τον κόσμο να απεχθάνεται τις εκλογές; Τί φταίει για τα τεράστια ποσοστά αποχής των τελευταίων ετών; Ποιούς βολεύει αυτή η κατάσταση;

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα βρεθούμε στις κάλπες για να στείλουμε εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στην περιφέρεια και τους αντίστοιχους στο δήμο.
Θεωρητικά όλοι αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας, μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου που ζητώ την στήριξή σας, θα φροντίσουν – φροντίσουμε για το κοινό καλό υπηρετώντας το συμφέρον του συνόλου.

Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 19:20

Μάκης Ιωσηφίδης: cΟΟΟ…ΠΑΟΚΑΡΑ…

Συντάκτης:

‘’…οοο… παοκάρα…έχω τρέλα…μες στο μυαλόοοο…

.Συνδημότισσες και συνδημότες,
Ζούμε σε εποχές ιδιοτέλειας και ιδιώτευσης, στο "εγώ" αντί του "εμείς". Όμως η δράση και η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν πρέπει να είναι μία ευκαιριακή επιλογή. Κανένας συνδυασμός και κανένας υποψήφιος δεν θα καταφέρει πολλά αν δεν βάλει ένα λιθαράκι στην καλλιέργεια της συμμετοχικότητας στα κοινά.

Το Κιλκίς στολίστηκε για τις δημοτικές εορτές. Φωτογραφίες υποψηφίων παρελαύνουν στον τοπικό Τύπο, αφίσες και πινακίδες αναρτώνται στις κολώνες και στα κτήρια της πόλης. Στα προεκλογικά φυλλάδια επιστρατεύονται εικόνες οικογενειακής γαλήνης, σεβάσμιες στάσεις πλάι σε ιερείς, επαφές με παράγοντες της κεντρικής κομματικής ιεραρχίας, για να βεβαιωθεί ο πολίτης σε ποιον δόθηκε το χρίσμα.

Είμαστε κοινωνοί και μάρτυρες, παρακολουθούντες τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υποψηφίων δημάρχων να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο και προπάντων πλήρες. Περισσότερο απ’ όλους δικαιούμαι να έχω άποψη επ’ αυτού, καθώς διήλθα και εγώ από το στάδιο αυτό.
Με τον ‘Καποδίστρια’ και τον ‘Καλλικράτη’ και την ποσόστωση των γυναικών, ή των δύο φύλων επί το ακριβέστερο, ο πονοκέφαλος των υποψήφιων Δημάρχων, τώρα μάλιστα που ο ‘Κλεισθένης’ δίνει περισσότερο περιεχόμενο στους υποψήφιους συμβούλους, οι τελευταίοι έγιναν πιο δυσεύρετοι και ‘ακριβοί’.

Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 22:15

Πολιτισμός, ένα μέσο τοπικής ανάπτυξης

Συντάκτης:

Του Θανάση Λαβασά, υπ. δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ενωτική Δύναμη» του Δημήτρη Τσαντάκη.

 

Όταν ένας λαός δεν σέβεται την κληρονομιά του δεν μπορεί να απαιτεί να τον σεβαστούν οι άλλοι.
Ο μεγάλος, πόρος της Ελλάδας είναι ο τόπος, το τοπίο, οι μνήμες, η κουλτούρα.

Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 21:57

Γνωριμία με τη Βάγια Θρήσκου

Συντάκτης:

Η Βάγια Θρήσκου είναι μια γοητευτική αντίφαση. Γιατί κατάφερε με την προσωπικότητά της να συνδυάσει αρμονικά τον αυθορμητισμό του κοριτσιού και τη μαχητικότητα της ώριμης γυναίκας, που ξέρει ν’ αγωνίζεται με πάθος γι’ αυτά που πιστεύει. Εργατική, πεισματάρα, μαχητική και γεμάτη όρεξη και όραμα για να προσφέρει στα κοινά.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Παρακολουθούμε όλη την προεκλογική περίοδο, το σχηματισμό των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Βλέπουμε κάθε πιθανή συνεργασία ανάμεσα σ’ αυτούς που στηρίζονται από τα κόμματα εξουσίας, τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος.
Όλοι πάνε με όλους. Ένα ατέλειωτο σούρτα-φέρτα είτε με «χρίσμα», είτε χωρίς «χρίσμα» είτε όπως λένε μόνο με «στήριξη».