Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 8:29:18 πμ

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης Δικηγόρος Κιλκίς

 

Το βράδυ του Σαββάτου 26-11-2016 άκουσα για τρεισήμισι ώρες  όλη την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "στην υγειά μας ρε παιδιά" στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ
   Ο λόγος δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εξ άλλου προσωπικά δεν εκτιμώ, αλλά η παρουσία των αδελφών Τσαχουρίδη. Τα παιδιά αυτά όποτε εμφανίζονται δημόσια, γράφουνε ιστορία.

Του Γιώργου Φραγγίδη

 

Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή για την έξοδο από τα Μνημόνια και αυτό δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν υπάρξουν ώριμες επιλογές τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Εφόσον η αλλαγή πολιτικής γίνει συγκροτημένα, κοστολογημένα και με δομημένη επιχειρηματολογία, μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 20:40

Οι Τσινάρηδες

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

 

Ήταν τρία αδέρφια. Αλλά πιο γνωστοί ήταν οι δύο μικρότεροι, ο Σωτήρης και ο Βαγγέλης. Ήταν από τους άκακους και αγαπητούς γειτόνους, όπως καλοί και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ήταν γενικά οι Στενιμαχιώτες…

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 22:11

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:

Οι συμφώνως
τω νόμω…

Προσπαθώ να καταλάβω διαβάζοντας την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μαθητών (αυτός ήταν ο «ανώνυμος» φορέας που την συνέταξε), που μοίραζε η Κνίτισα έξω από το 2ο ΓΕΛ

Σίγουρα θα έχετε κάπου ακούσει τον όρο αυτισμό και αυτιστικό παιδί. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου, με όλο πιο συχνά παραδείγματα  γύρω μας. Ξέρουμε όμως ποια είναι αυτά τα παιδιά, ποια είναι τα προβλήματα τους και πως τα αντιμετωπίζουμε;

Πριν από 17 χρόνια ο Δήμος Κιλκίς ξεκίνησε τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας και τοποθέτησε τον Juanjo Corrales σαν καλλιτεχνικό διευθυντή. Ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων όπου ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ επέτρεπε η αμοιβή του να ήταν   ιδιαίτερα υψηλή.

Πριν από λίγο καιρό στα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ κυριάρχησε μια είδηση πως ο πήλινος στρατός της Κίνας, τον οποίο έφερε στο φως πριν από χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη ανατολικά της πόλεως Χσιάν, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική τεχνοτροπία.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 22:26

Οι Εγκληματίες

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη 

 

Ξεκίνησε τη ζωή του σαν ένας θρησκευόμενος Γερμανός. Πραγματοποίησε θεολογικές σπουδές στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ και υπήρξε μαθητής του διαπρεπούς λουθηρανού θεολόγου Καρλ Μπαρθ. Την τριετία 1937-1940, διετέλεσε και επιθεωρητής του εκπαιδευτικού προγράμματος της ευαγγελικής θεολογικής σχολής στο Βούπερταλ. Τίποτε απ' όλα αυτά ωστόσο, δεν προϊδέαζε για τα έργα και της ημέρες του Μπέντζαμιν Λόχερ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Πέρασαν 43  χρόνια και παρά το γεγονός ότι διάφορες "Σειρήνες" προσπαθούν να ξεθωριάσουν το νόημα του Πολυτεχνείου , εκείνο είναι πάντα μπροστά μας. Για να θυμίζει ότι λαός και νεολαία μάτωσαν παλεύοντας για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία".

Ήταν πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940. Όσοι στο Κιλκίς διέθεταν ραδιόφωνο έμαθαν από τους πρώτους την συνταρακτική είδηση:
    Πόλεμος!... Οι Ιταλοί μας επιτέθηκαν στην Αλβανία…  Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους…
    Πολλοί έμαθαν τα δυσάρεστα από τα σχολιαρόπαιδα, που γύρισαν στα σπίτια τους πριν προλάβουν να μπουν  στις τάξεις τους. Το τηλέφωνο και ο τηλέγραφος στα περισσότερα χωριά ήταν εγκατεστημένα στα σχολεία.