espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 7:33:36 μμ

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός - συγγραφέας

 

Όταν σε μια χώρα  η δικαστική εξουσία τοποθετείται από την εκτελεστική, άρα είναι  και ελεγχόμενη, τότε μόνο ανεξάρτητη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Γράφει ο Δημήτρης Πέρρος / Σ.Ε.Α.Ν. ΚΙΛΚΙΣ.

Η αυλαία των εκδηλώσεων για την 112η επέτειο της πολύνεκρης και ένδοξης Μάχης Κιλκίς – Λαχανά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα συμμετοχών και παρουσιάσεων, κλείνει τις επόμενες ημέρες.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2025 13:25

Σε ρυθμούς πανηγυριών

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

 

Για τα πανηγύρια του καλοκαιριού έχουμε ξαναγράψει είναι αυτά που κάθε καλοκαίρι από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα σε μικρά και μεγάλα χωριά δίνουν στους εναπομείναντες πια κατοίκους αλλά και των γύρω χωριών την ευκαιρία για αντάμωμα και διασκέδαση.

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.

 

Την τελευταία περίοδο, περίπου εδώ και ένα μήνα, βγαίνουν στο διαδίκτυο (προφανώς είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης), διάφορα πρόσωπα, οι πλέον επώνυμοι - αναγνωρίσιμοι, της πατρίδας μας.

Γράφει ο Βασίλειος Αθανασιάδης.

 

Σάββατο 28 Ιουνίου, πρωινές ώρες, βρεθήκαμε στην  Ιερά Μονή (κοινόβιο) του Οσίου Νικόδημου του Αγιορείτη.

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

 

Βρισκόμαστε στο καφενείο του Γιάννη Ιωσηφίδη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης εκεί κάπου στα μισά της δεκαετίας του 60…

‘’Μάκη…’’

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αποτελεί απλώς ακόμη μια περίπτωση κακοδιοίκησης. Αποτελεί απόδειξη ότι το λεγόμενο "επιτελικό κράτος" της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί με κανόνες ιδιοκτησιακής λογικής, παραγκωνίζοντας τη θεσμική τάξη και υπονομεύοντας κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

Γράφει ο πρόεδρος ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς.

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜμΕ.

Η Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Προτεραιότητα με ουσία.

Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης.

Στην ζωή και στα γεγονότα υπάρχουν οι σταθερές και οι μεταβλητές συνθήκες. Επομένως δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από τα εφηβικά χρόνια άκουγα για σχεδιασμούς και προοπτικές της ΔΕΘ. Στα ώριμα μου πλέον χρόνια με καταπλακώνουν συναισθήματα λύπης και απογοήτευσης. Πώς καταφέραμε δεκαετίες να αγνοούμε σταθερές παραμέτρους για την ΔΕΘ και γιατί όχι να συζητήσουμε για τις μεταβλητές.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2025 10:48

Η αλήθεια και η κατασκευή της

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός - συγγραφέας

 

Ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης.