Άρθρα Συνεργατών
Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις» καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων του Κιλκίς.
Ραντεβού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου, από το πρωί ως το βράδυ, στο δημοτικό πάρκο-κήπο του Κιλκίς για ψυχαγωγία και παιχνίδι.
Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Κάποτε μου τηλεφώνησε μία κυρία που γεμάτη αγωνιά ζητούσε ιατρική συμβουλή για το μωρό της που είχε υψηλό πυρετό. Ρωτώντας να μάθω την ηλικία και το βάρος του μωρού, η μητέρα μού απάντησε με φυσικότητα ότι το μωρό ήταν 28 ετών και ζύγιζε 85 κιλά!
Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.
Η Ειρήνη και ο Τάσος γνωρίστηκαν σε ένα καφέ ...να σημειωθεί ότι για την Ειρήνη ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε εκεί και το συγκεκριμένο είδος μαγαζιού δεν ήταν και από τα αγαπημένα της... απλά επέμενα εγώ να πάμε μια που είχα ακούσει τα καλύτερα...
Του Θεόδωρου Βαφειάδη.
Δόθηκε στην δημοσιότητα για διαβούλευση, μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα συζητήσεων που κράτησε χρόνια, το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το όνομα αυτού ΚλεισθένηςΙ
Ότι αγάπησες είναι εδώ, όσα μας άφησες είναι εδώ. Εσύ μονάχα λείπεις… (αφιέρωμα στον Χάρρυ Κλυνν)
Συντάκτης: Πινέλης ΚώσταςΓράφει ο Κώστας Πινέλης.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί είδα τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, τον Χάρρυ Κλυνν στα πρώτα του βήματα. Τότε που μαθητευόμενος ψυκτικός, εργαζόμενος σε βιομηχανία ψυγείων πήγαινα με τον μάστορά μου για επισκευές ψυγείων σε διάφορα κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης. Ήταν τότε που την ξεχωριστή και πρωτοπόρα σάτιρά του, δεν την καταλάβαιναν οι μαγκίτες της εποχής και τον αποδοκίμαζαν.
Η επιλογή της 19ης Μαΐου 1919 ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Λαού
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Αναστάσιου Αμανατίδη.
Μας αποκαλύπτει ο αγαπητός φίλος Θόδωρος Παυλίδης στις επιφυλλίδες του, ότι χαρακτηρίζω ως ‘ατυχή’ την επιλογή της 19ης Μαΐου 1919, ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από μέρους των Τούρκων (Νεοτούρκων και Κεμαλικών) και δράττομαι της ευκαιρίας να τοποθετηθώ επί αυτού.
Του Ανδρέα Μακρίδη.
Στην Άγρια Δύση της Αμερικής, πριν από 200 χρόνια γεννήθηκε ο λεγόμενος “νόμος του Λυντς”. Αφορούσε την εξωδικαστική απονομή δικαιοσύνης, με μόνη πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας, που μπορούσε να παίρνει το νόμο στα χέρια της κατά το δοκούν – απ' την κατάσχεση περιουσιών, μέχρι τους ομαδικούς ξυλοδαρμούς και τον θάνατο. Στα ελληνικά, αυτό ονομάζεται λυντσάρισμα – και η πιο πρόσφατη εφαρμογή του επιχειρήθηκε εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Η ΑΛωCΗ ΤΗC ΠΟΛΗC - 565 χρόνια μετά (μέσα από ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών)
Συντάκτης: Πινέλης Κώστας“Της Αγια Σοφιάς οι πόρτες
δεν ανοίγουν με κλειδιά,
μον’ ανοίγουν με λεβέντες
με Ρωμαίικα σπαθιά>
(Παραδοσιακό τραγούδι-ύμνος της Θράκης)
Παρίδης: Η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην επέτειο των 100 χρόνων της μάχης του ΣΚΡΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Παρίδης Δημήτρης, Αντιπρόσωπος - Πολιτευτής ΛΑΟΣ Κιλκίς.
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο και στην Ευρώπη ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν αποδέχτηκε ποτέ τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην γείτονα χώρα. Θυμίζω τη σεβαστή τοπική εφημερίδα σας , τις δηλώσεις του Ελ.Βενιζέλου και της κ.Ντόρας Μπακογιάνη πριν τη συμφωνία του Βουκουρεστίου, ότι συμφώνησαν όλα τα κόμματα για σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια πλην του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Του Ανδρέα Μακρίδη.
Τον Νοέμβριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, είχε γράψει στο βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου πως "είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα". Πολλοί ξαφνιάστηκαν τότε. Η Ελλάδα δεν αναγνώριζε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ – το ίδιο και τα περισσότερα κράτη στον κόσμο.