Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 6:35:53 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:52

«Ρωμύλος ο βρωμύλος»

Συντάκτης:

Μια φορά κι έναν καιρό…
Μάλλον όχι, η δική μας ιστορία δεν ξεκινάει με μια τόσο κλισέ φράση. Σε μια συνηθισμένη πόλη, λοιπόν, μέσα σε ένα συνηθισμένο σπίτι, ζούσε μια συνηθισμένη οικογένεια. Μέλος αυτής της οικογένειας όμως ήταν ένα ασυνήθιστο αγόρι. Ο ήρωάς μας λέγεται Ρωμύλος Πεντακαθαρίδης μόνο που το όνομα του δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο. Τον Ρωμύλο στο σχολείο τα παιδιά τον κορόιδευαν και όποτε περνούσε από δίπλα τους λέγανε, παιδιά δείτε έρχεται ο Ρωμύλος ο βρομύλος. Γιατί τα παιδιά τον φώναζαν έτσι θα το μάθουμε αργότερα.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:46

Θα το μάθετε το μάθημα

Συντάκτης:

Το ερώτημα απευθύνεται στον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκο, κουμπάρο του πρωθυπουργού όπως αναφέρει το πολιτικό ρεπορτάζ.
Όταν ο πρωθυπουργός και κουμπάρος σας Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε στις 14 Νοεμβρίου το άτοκο δάνειο υπέρ ποίων αποφάσισε; Υπέρ των παραγωγών δημητριακών ή υπέρ των Ενώσεων;

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:43

Νίκος Σιάνας : Η πρώτη μάχη της Επαναστάσεως

Συντάκτης:

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης πέρασε τον Προύθο ποταμό με τη μικρή του συνοδεία στις 22 Φεβρουαρίου 1821, την προηγουμενη ημέρα, 21 Φεβρουαρίου, είχε γίνει στο Γαλάτσι η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων. Σύμφωνα με τις μυστικές διαταγές του Υψηλάντη ο Έλληνας στρατιωτικός Βασίλειος Καραβιας -που ασκούσε με μικρή δύναμη αστυνομικά καθήκοντα- διαθέτοντας τότε περίπου 150 ένοπλους Έλληνες και δύο κανόνια, παρουσιάσθηκε στην κατοικία του Τούρκου συνεδέλφου του και του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα και να φύγει από το Γαλάτσι. Εκείνος αρνήθηκε και σκότωσαν τον Έλληνα σημαιοφόρο. Ακολούθησε πεισματώδης μάχη που κράτησε εννέα ώρες και κατέληξε σε νίκη των Ελλήνων.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:38

Και του στραβού το δίκιο…

Συντάκτης:

Ναι, το δάνειο δεν το ζήτησε η ΕΑΣ Κιλκίς, αλλά αυτός είναι ο ρόλος της. Να εξυπηρετεί τα μέλη της, τους αγρότες. Αυτός και κανένας άλλος δεν είναι ο σκοπός της. Επομένως αν για την σύναψη του δανείου απαιτούνταν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, η διοίκηση και όφειλε να το γνωρίζει και να κινήσει τις διαδικασίες υπέρβασης του προβλήματος πολύ ενωρίτερα από χθες.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:09

«Φόρος βλακείας»

Συντάκτης:

Ακραία εθνικιστικά στοιχεία, νεαροί επί τα πλείστον, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν Έλληνες τουρίστες στην Οχρίδα.
Η είδηση είναι προχθεσινή, αλλά καθημερινή είναι η  εχθρότητα που αντιμετωπίζουν τους Έλληνες οι Σκοπιανοί. Εχθρότητα που αυξήθηκε με την εθνικιστική υστερία του Γκρούεφσκι.
Μια λύση θα ήταν να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Να αποθαρρύνονται οι Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφτούν τα Σκόπια διότι δεν είναι ασφαλής προορισμός τα Σκόπια.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:37

Συμμετοχικά

Συντάκτης:

Να γίνουν εκλογές, κατά πως θέλει η αντιπολίτευση. Αλλά αν πραγματικά τις θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δεν αρχίζει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση των συνδυασμών του;
Υποτίθεται πως ακόμα κι εντός του Μαρτίου θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες. Γιατί να μην καταστεί αντικείμενο εσωκομματικού διαλόγου η ταυτότητα των ψηφοδελτίου;
Πολύ περισσότερο βέβαια από τα πρόσωπα, το πρόγραμμα θέσεων θα άξιζε να συζητηθεί στις οργανώσεις. Ιδιαίτερα μάλιστα πριν συγκροτηθεί ώστε να συμπεριληφθεί και η «φωνή» της βάσης.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:22

Να το μάθει κι ο Πρωθυπουργός!

Συντάκτης:

Σάμπως εφορία πληρώνουν; Υπουργοί είναι και ό,τι θέλουν λένε. Καλή ώρα ο Ταλιαδούρος. Ο μισός χρόνος των δελτίων ειδήσεων αφιερώνεται στους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα μειώσει το έλλειμμά της υπό την κοινοτική επιτήρηση. Και από το «πες πες» ακόμα και τα μικρά παιδιά εμπέδωσαν ότι η διαδικασία ελέγχου του υπερβολικού ελλείμματος ενεργοποιείται στην ευρωζώνη μόλις μια χώρα ξεπεράσει το 3% του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:46

Κι όλα τα ίδια μένουν

Συντάκτης:

Θα χρειαζόμασταν την πένα του αείμνηστου Δημήτρη Ψαθά που σε ένα από εκείνα τα ανεπανάληπτα χρονογραφήματά του είχε διακωμωδήσει τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες (τότε) δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΕ, ΔΕΗ. ΕΥΔΑΠ, υπουργεία κ.ο.κ, έσκαβαν δρόμους τοποθετούσαν τα δίκτυά τους, αποκαθιστούσαν τους δρόμους η καθεμιά χωριστά και ανεξάρτητα από την άλλη με συνέπεια και να ακριβοπληρώνει και να ταλαιπωρείται ο λαός.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:36

Κώστας Τερζενίδης : Ο Τόπος, Οι Άνθρωποι

Συντάκτης:

«Ο λόγος είναι πράξη», υποστήριξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πολλά υποσχόμενος, Μπάρακ Ομπάμα, τον οποίο σε προεκλογικό ντιμπέιτ η Χίλαρι Κλίντον, η επί των εξωτερικών, τον είχε χαρακτηρίσει «λαμπερό αλλά κενό ρήτορα».
Ο δικός μας φιλόσοφος, ο Δημόκριτος, πριν από 2500 χρόνια, υποστήριζε πως «ο λόγος είναι η σκιά της πράξης».

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία, η οποία έλαβε χώρα όχι πολύ μακριά από σήμερα. Διαβάστε λοιπόν.
Ένα πρωινό του Δεκεμβρίου καταφθάνει ένα αγχωμένο παιδί εταιρίας courrier με σκοπό να παραδώσει στον Δήμο Κιλκίς ένα πακέτο. Απευθύνεται λοιπόν σε μας, που ασχολούμαστε αυτό διάστημα με τα θέματα του Δήμου και μας λέει: