Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 9:30:05 μμ
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:34

11 ημέρες νεκρός στο στρατόπεδο

Συντάκτης:
Επί 11 ημέρες βρίσκονταν νεκρός σε αποθήκη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Κιλκίς, στο στρατόπεδο Καμπάνη και σε απόσταση μόλις 60 μέτρων από τα μαγειρεία, 21χρονος νεοσύλλεκτος από τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εντοπισθεί το πτώμα του!
Ο νέος κατατάχθηκε στις 6 Αυγούστου και την επόμενη μέρα δεν παρουσιάσθηκε στην αναφορά. Οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου ειδοποίησαν τους γονείς του νεοσύλλεκτου, ο οποίος δηλώθηκε αδικαιολογήτως απών και οι έρευνες σταμάτησαν, για να βρεθεί χθες σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη, κοντά στις εγκαταστάσεις των μαγειρείων, αλλά και σε μονάδα ανακύκλωσης του στρατοπέδου. Το πτώμα του εντόπισαν άλλοι φαντάροι, που όλες αυτές τις μέρες διαπίστωσαν ότι αναδυόταν μια έντονη δυσοσμία από την αποθήκη και χθες αποφάσισαν να μπουν μέσα και να δουν τι συμβαίνει.
Εκεί βρήκαν τη σορό του άτυχου νεαρού, με πολιτική περιβολή και σε προχωρημένη σήψη, και αμέσως ειδοποίησαν τους αρμόδιους. Δίπλα του βρέθηκαν υπνωτικά χάπια και σύριγγες…
Πως διάολο ένας νεοσύλλεκτος, που δεν βγήκε από την πύλη του στρατοπέδου, δεν αναζητήθηκε μέσα σ’ αυτό;
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:40

Χρήστος Ανδρεανίδης :Δασική Γοητεία

Συντάκτης:
Αρέσκομαι να παρεκκλίνω από τους αυτοκινητόδρομους σε μικρές άγνωστές μου διαδρομές όπως τις επιλέγω από τον χάρτη της χώρας μας.
Ικανοποιήθηκα από όλες τις διαδρομές που διαθέτει η ιδιαιτέρου κάλους πατρίδα μας. Στην τελευταία μου έξοδο στην Βοιωτία για την διέλευση πίσω από τον Ελικώνα από την πλευρά του Κορινθιακού κόλπου μέχρι το Δίστομο διπλά ικανοποιήθηκα.
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:34

Χωρίς σχέδιο

Συντάκτης:
Είναι συνείδηση πια σε όλους, πως είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής. Μας λείπει ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός και πολύ περισσότερο η πρόβλεψη για καταστάσεις δύσκολες, έκτακτες και οριακές.
Παράδειγμα η έντονη λειψυδρία που βιώνουμε για περισσότερους από δυο μήνες. Κράτος, νομαρχίες και δήμοι, τρέχουν να προλάβουν τα άσχημα και δυσάρεστα. Ποτάμια, πηγές και γεωτρήσεις στερεύουν, τα αποθέματα των υδάτων εξαντλούνται και όλοι ψάχνουν στα τυφλά, το τι θα κάνουν και πως θα το αντιμετωπίσουν.
Στα συρτάρια δεν υπάρχουν σχέδια για τα δύσκολα. Θα μου πείτε, εδώ δεν υπάρχουν σχέδια για τα εύκολα, για τα δύσκολα θα κάνουν;
Κι όμως, η αξία μιας διοίκησης εκεί φαίνεται. Στις δύσκολες καταστάσεις μπορείς να αξιολογήσεις την ικανότητα των ανθρώπων να διοικούν με αποτελεσματικότητα και διορατικότητα, με σχέδιο και προγραμματισμό.
Πράγματα σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα και του Κιλκίς την πραγματικότητα.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:29

Στρίβειν…

Συντάκτης:
Μπροστά στον κίνδυνο να τους εντάξει ( τους δυο βουλευτές της Ν.Δ. ) η κοινή γνώμη του νομού σε μέρος του προβλήματος - κωμωδίας που κατατρύχει τη δημόσια ζωή του νομού σχετικά με την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου  ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης μετατοπίστηκε ελαφρώς από τη θέση που πάγια εξέφραζε υπέρ της επιλογής των δίδυμων καπναποθηκών.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:37

Καποδίστριας εν κρυπτώ;

Συντάκτης:
Ο Καποδίστριας θα προωθηθεί σίγουρα και ,έχει το τέλος του χρόνου θα είναι νόμος του κράτους, αποφάνθηκε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Αύγουστος δεν προσφέρεται παρά μόνο για μπάνια και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου είναι 3,5 μήνες.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως πριν νομοθετήσει θα προηγηθεί ευρύς και εξαντλητικός διάλογος ώστε να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι διάλογος ενός έτους περίπου κρίθηκε ως ανεπαρκής από τη Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.
Εν τω μεταξύ όμως σε ρεπορτάζ αθηναϊκών εφημερίδων για τον επικείμενο Καποδίστρια καταχωρίζεται κατάλογος με τους δήμους που θα ενοποιημένους προκύψουν. Π.χ. Για το ν. Κιλκίς προβλέπονται τρεις δήμοι. Είναι φως φανάρι ότι οι εν λόγω κατάλογοι διαρρέονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Είναι κι αυτός ένας ακόμα θρίαμβος της διαφάνειας, του διαλόγου και του σεβασμό της βούλησης των τοπικών κοινωνιών.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:52

Περί Αγιάκ

Συντάκτης:
Σε δριμεία καταγγελία για τη ρύπανση του Αγιάκ προβαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας Βασίλης Κωνσταντινίδης.
Υποδεικνύει και  τους υπαίτιους της ρύπανσης. Βιομηχανίες της ΒΙΠΕ που ρίχνουν ανεπεξέργαστα τα λύματά τους και οικισμοί - δημότες που στέλνουν τους υπονόμους τους στο πανέμορφο κάποτε ποτάμι.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:36

Μνημεία

Συντάκτης:
Σε κάθε στροφή του οδικού μας δικτύου, χωρίς να σπανίζουν και στις ευθείες, το ντεκόρ με τα εκκλησάκια στη μνήμη των νεκρών της ασφάλτου, προκαλεί πέραν της συγκίνησης και πολλά ερωτήματα.  το κυρίαρχο: μπορούσε να αποφευχθεί η ανθρωποθυσία;
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:38

Κράτος - οπερέτα

Συντάκτης:
Κοντεύει δεκαετία από τότε που η Ε. Ένωση θέσπισε κανόνες και όρια στην εργασία των ιατρών. Απαγορεύοντας την πέραν των 48 ωρών εργασία εβδομαδιαίως για τον απλούστατο λόγο ότι και οι γιατροί είναι άνθρωποι, αυξημένης ευθύνης μάλιστα και χρειάζονται ξεκούραση όπως κάθε εργαζόμενος.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:29

Νίκος Σιάνας : Ο τόπος και η ιστορία του

Συντάκτης:
Το 1975 ο διοικητής της μονάδας που υπηρετούσα -ανχης τότε- Λαζαρίδης, καλή του ώρα όπου και βρίσκεται, δεν υπέγραφε καμμία άδεια μικρή ή μεγάλη δεν είχε σημασία, αν πρώτα δεν απαντούσε ο υποψήφιος αδειούχος σε δύο τρεις απλές ερωτήσεις ιστορικού περιεχομένου, σχετικές με τον τόπο καταγωγής του στρατιώτη. Φυσικά η  “μέθοδος” αυτή δεν άρεσε καθόλου, υποχρέωνε όμως κάθε υποψήφιο αδειούχο να ρίξει μια ματιά στα βιβλία για παν ενδεχόμενο.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:38

Στου κασίδη…

Συντάκτης:
Ιδού λοιπόν που ξεκίνησε και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η …αποκέντρωση. Το γκουβέρνο μεταθέτει αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν μεταφέρει και τους αντίστοιχους πόρους. Καλή ώρα όπως με τις προνοιακές δομές. Ένα εκατομμύριο το κόστος λειτουργίας, ακριβώς με το 1/3 - κι εκείνο από χρήματα της Ε.Ε- χρηματοδοτεί το κράτος. Για τα υπόλοιπα; Να κόψει το κεφάλι της η «σπάταλη» αυτοδιοίκηση. Εναντίον της οποίας εκστρατεύουν και μερικοί γονείς που δεν αντιλαμβάνονται ποια είναι η ρίζα του κακού.