Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:17:18 πμ
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 13:17

"Το λούστρο"

Συντάκτης:

Του Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Πώς θα σας φαινόταν αν η Ελλάδα έκανε γεώτρηση και έβρισκε πετρέλαιο, του οποίου τα οικονομικό κέρδος θα διαχειριζόταν -με τροπολογία- αποκλειστικά ο πρωθυπουργός της χώρας;

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 17:40

Βία κατά των Γυναικών: Μέχρι πότε;

Συντάκτης:

Γράφει ο Βαγιάτης Κωνσταντίνος, Κοινωνικός Λειτουργός, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, Υπ. Διδάκτορας Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΝΠΔΔ).

Για την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, απλή διαδικασία και χωρίς ταλαιπωρία θα μπορούσε να ήταν εάν όλα γίνονταν στο Αστυνομικό Τμήμα!

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 20:12

Όλα τάχει η Μαριωρή…

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Καιρό τώρα σπαζοκεφαλιάζω να βρω τι είναι αυτό που λείπει από την πόλη μας, αυτό που θα την έκανε να ξεχωρίζει από τις άλλες πόλεις, αυτό που θα έκανε τους επισκέπτες να μένουν εκστασιασμένοι και να αναφωνούν «σαν το Κιλκίς δεν έχει», αυτό που θα έκανε τους κατοίκους της ικανοποιημένους για την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει και θα δικαιολογούσε το σλόγκαν «Κιλκίς, πόλη να ζεις».

Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου.

Το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς, κείτεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Αξιού.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 22:31

Μπράβο!

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Από τη θεωρία ως την πράξη δεν είναι εύκολο το πέρασμα. Μπορεί η απόσταση να φαίνεται μικρή, αλλά τα πιο πολλά οράματα μένουν στα χαρτιά συνήθως.

Γράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος, Αντιδήμαρχος οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών δήμου Παιονίας.

Το σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού (μαζικός τουρισμός) έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση του δομημένου φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

Με αφορμή την διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην 21η Ιουνίου κάθε βράδυ τώρα το καλοκαίρι και την απόδοσή της στο περιπατητικό κοινό, στην ουσία την μετατροπή της σε πίστα μικρών ποδηλατιστών και ανάπτυξη καθισμάτων καφέ και ταχυφαγείων, επανέρχομαι σε παλαιότερα δημοσιεύματα, ανάλογου περιεχομένου.

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 12:29

Ατζαπά μερ’ ευρίουμες; Άραγε πού βρισκόμαστε;

Συντάκτης:

Καλοκαίρι του 1971 τέλος Ιουλίου, ακριβώς πριν 51 χρόνια, νεαρός εγώ "Βοηθός Σταθμάρχη" εργάζομαι εκεί ψηλά - ψηλά στα σύνορά μας, στο βορειοανατολικό άκρο της πατρίδας μας, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Νέας Ορεστιάδος (Κούμ Τσιφλίκ η παλιά ονομασία).

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 20:04

Πάλιν η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

Με αφορμή την προαναγγελθείσα πρόσφατη έναρξη του έργου της υπόγειας καλωδίωσης στην 21η Ιουνίου και της ‘σύντομης’ διακοπής των εργασιών της, επαναφέρουμε στην μνήμη δικά μας σχετικά με το ανωτέρω έργο δημοσιεύματα.